Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei: „Asta nu s-a discutat în cadrul PSD”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că social-democrații încă nu au discutat în partid măsura propusă de PNL privind eliminarea impozitelor pentru pensiile de sub 3.000 de lei.
Alina Costache
16 mai 2023, 13:29
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei:
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei: "Asta nu s-a discutat în cadrul PSD”

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei. Mai mult, Marcel Ciolacu a subliniat că în aceste momente, PSD vrea să pună la punct programul de guvernare și consideră că prioritară este împuținarea numărului de ministere.

Citește și Marcel Ciolacu (PSD) promite că va reduce numărul de ministere și cel al secretarilor de stat

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei

„Asta nu s-a discutat în cadrul PSD, ci în cadrul PNL. Am convenit cu domnul președinte PNL ca după ce vom creiona programul de guvernare și atunci vom prezenta viziunea noastră asupra impozitării pensiilor sub 3.000 de lei”, a declarat Marcel Ciolacu, înainte de ședința PSD.

Chiar dacă mai este foarte puțin timp până când va avea loc rotativa guvernamentală, liderii coaliției nu au reușit să se înțeleagă asupra noului program de guvernare și vin cu proiecte separate.

Nici până în aceste momente, PNL și PSD nu au un program de guvernare comun de la 1 iunie, atunci când conducerea Executivului va fi preluată de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Între timp, partidele politice se întrec separat în promisiuni precum scutirea de taxe a pensiilor mai mici de 3.000 de lei, ieftiniri la alimente și chiar majorări de salarii.

Surse guvernamentale afirmă faptul că principalul motiv al neînțelegerilor dintre liberali și social-democrați este taxarea. Tensiuni sunt și în discuțiile privind împărțirea ministerelor viitorul Cabinet condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Săptămâna aceasta coaliția de guvernare urmează să aibă o ședință în care trebuie să stabilească ultimele detalii legate de rocada guvernamentală, însă până atunci luni și marți, în cadrul fiecărui partid, dar și între liderii acestora au loc negocieri intense.

Cât despre programul de guvernare de la 1 iunie, PNL anunță, printr-un proiect separat de PSD, că susține sistemul de pensii bazate pe contributivitate, scutirea de impozit pentru cele mai mici de 3.000 de lei, dar și stimulente pentru cei care vor să lucreze și după pensie.

Mai mult, în ceea ce privește salariile românilor liberalii au subliniat că doresc reducerea contribuțiilor CAS și eliminarea supraimpozitării pentru cei care lucrează part-time, iar cei care au un al doilea loc de muncă să fie scutiți de taxe.

Citește și EXCLUSIV Marcel Ciolacu îl dă afară pe Nicolae Ciucă de la Palatul Victoria: „Categoric se întâmplă până la 1 iunie. Avem un acord politic pe care îl respectăm”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
APARE O NOUĂ FABRICĂ ÎN ROMÂNIA! A început deja șantierul!
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
S-a dat ordin în Ungaria. Ungurii te prind imediat. Șoferii români nu mai scapă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
PENSIONARII NEMULȚUMIȚI de RECALCULARE, vizați DIRECT! URGENT trebuie să facă asta
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...