EXCLUSIV | Marcel Ciolacu aruncă bomba! Motivul pentru care i-a cerut lui Olaf Scholz 4000 de soldați germani:„Singurul port important la Marea Neagră în acest moment a rămas portul Constanța”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit în exclusivitate pentru RomâniaTV despre motivele pentru care i-a cerut Lui Olaf Scholz ca pe teritoriul României să existe soldați germani.
Filip Stan
04 iul. 2023, 22:22
EXCLUSIV | Marcel Ciolacu aruncă bomba! Motivul pentru care i-a cerut lui Olaf Scholz 4000 de soldați germani:„Singurul port important la Marea Neagră în acest moment a rămas portul Constanța”
Marcel Ciolacu aruncă bomba! Motivul pentru care i-a cerut lui Olaf Scholz 4000 de soldați germani:„Singurul port important la Marea Neagră în acest moment a rămas portul Constanța”

Marți, 4 iulie, pentru a spori securitatea în regiune, Marcel Ciolacu a cerut prezența permanentă a trupelor germane în România. Premierul a vorbit în exclusivitate pentru RomâniaTV despre motivul pentru care consideră că acest demer este extrem de necesar. Acesta a subliniat că, în contextul actual, portul Constanța este singurul port important din Marea Neagră, iar toate marile puteri consideră că este necesară întărirea flancului estic.

Citește și: EXCLUSIV| Marcel Ciolacu, despre demisia lui Eduard Hellvig: ”Am primit această informație cu puțin timp înainte de conferința de presă”

„Cu ce ne-am ales (n.r. după întâlnirea cu Olaf Scholz), în primul rând, este cu un mesaj foarte clar în ceea ce privește trecerea într-o nouă etepă în relația dintre România și Germania, trecerea la o etapă strategică. Este un lucru foarte încurajator că după 32 de ani că ajungem în acest punct cu Germania.

Mai ales că Germania este partenerul comercial principal al României. Investitorii din Germania au investiții care au angajați peste 300.000 de români. Până la urmă sunt companii românești activând pe teritoriul României și în domenii foarte importante, economic și industrial. Daca vom reușii să venim cu investiții și pe zona petrochimiei unde ne dorim foarte mult, lăsând la o parte invest strategice în zona de apăerare unde sunt comune sub egida NATO.

Ținând cont că, totuși, avem un conflict total incorect în Ucraina, această agresiune a Federației Rusiei și o criză de securitate zonală am zis foarte clar că nu este rău să existe trupe care să staționeze din Germania pe teritoriul României. Este o întărire a flancului estic în acest moment. Lucru despre care vorbește și Congresul Statelor Unite și NATO și absolut toate puterile implicate în acest război. Nevoia de întărire a flancului estic și cea de ajutor pentru Republica Moldova. Este vorbea despre întărirea flancului estic la Marea Neagră. Singurul port important la Marea Neagră în acest moment a rămas portul Constanța. Portulo Odessa nu mai este funcțional”, a declarat Marcel Ciolacu pentru RomâniaTV.

Marcel Ciolacu despre aderarea României la Schengen

De asemenea, premierul României a mai pus în discuție aderarea României la Spațiul Schengen. Acesta a amintit faptul că Olaf Scholz  a făcut o promisiune publică cu privire la faptul că România are susținere în ceea ce privește aderarea. Mai mult de atât, Marcel Ciolacu a mai subliniat că este important ca premierul Austriei să înțeleagă că prioritară este Europa și nu vreun interese electoral intern.

„A făcut o promisiune publică în conferința de presă că va susține România necondiționat și că este corect să adere la Spațiul Schengen îndeplinind toate condițiile tehnice. Eu am făcut un apel public la premierul Austriei că nu este important interesul de partid sau interesul intern electoral. Importană este Europa, mai ales acum când trebuie să facă față la asemenea provocări și la trei crize suprapuse”, a declarat Marcel Ciolacu pentru RomâniaTV.

Citește și: EXCLUSIV| Ciolacu îi dă o nouă lecție de modestie lui Iohannis, după ce a zburat în Germania cu o cursă de linie.”Cum mă uit eu în oglindă când îi dau domnișoarei de la SPP bagajul să mi-l care! Nu ne permitem o aeronavă pentru o singură persoană”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
România, sufocată de inundații. Pericol major în multe zone
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Rusia Își Menține Disponibilitatea de a Livra Gaze Europei prin Ucraina după 2024
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?