Marcel Ciolacu, atac la Klaus Iohannis: A fost o persoană care a dorit guvernul său şi aţi văzut ce a ieşit! Premierul confirmă noul prag de impozitare a pensiilor

Despre controversele din recalcularea pensiilor, Marcel Ciolacu a afirmat că şi-a asumat împreună cu membrii Cabinetului această reformă.
Filip Stan
27 aug. 2024, 13:34
Marcel Ciolacu, atac la Klaus Iohannis: A fost o persoană care a dorit guvernul său şi aţi văzut ce a ieşit! Premierul confirmă noul prag de impozitare a pensiilor

Aflat în vizită la o fabrică de locomotive din Craiova, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că românii trebuie să decidă cine va conduce statul.

„Românii sa decidă, cine e presedinte, cine e premier. Reformele care urmează nu trebuie sa se craponeze intr-un om care vrea întreaga putere.
A fost o persoană care a dorit guvernul său si ati vazut ce a iesit. Nu cred că un om sau un partid trebuie sa ia intrega putere, eu am trasat un principiu pentru sanatatea României.” a declarat Marcel Ciolacu.

Victor Ciutacu despre struţo-cămila Coaliţiei şi lansarea lui Marcel Ciolacu spre Cotroceni: „Joacă pentru prima oară la totul sau nimic”

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni că nu vede după alegeri o altă coaliţie de guvernare decât cu PNL.

„Acest Guvern va funcţiona până la alegerile din decembrie. După data de 21 decembrie, România, cum e normal, va avea un nou Guvern. Din punctul meu de vedere, fiindcă e normal să faci o proiecţie, fiindcă avem şi buget de aprobat şi mi-aş dori totuşi să aprobăm bugetul după alegeri imediat. (…) Din punctul meu de vedere, pe data de 23 decembrie va fi învestit noul Guvern”, a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

El a făcut o comparaţie între actualul Executiv şi fosta guvernare de dreapta, când portofoliile „au fost trase din fes”, context în care a menţionat că nu vede o altă coaliţie în viitor decât cu PNL.

„La cum au arătat lucrurile şi făcând o comparaţie totuşi între o guvernare exclusiv de dreapta, din punctul meu de vedere, în viitor eu nu văd altă coaliţie de guvernare decât cu PNL. Nu vreţi să lăsăm întâi românii? Nu s-a înjurat nimeni. Aduceţi-vă aminte când aveam o guvernare de dreapta. Aduceţi-vă aminte cum miniştrii USR nu veneau la serviciu, cum refuzau, ce scandaluri erau, cum s-a format acel Guvern – s-a tras din fes. Liderul PNL de atunci a spus că au pus portofoliile într-un fes şi le-au tras. Eu cred că e o diferenţă imensă între actualul Guvern şi Guvernul de dreapta”, a explicat premierul.

Marcel Ciolacu, despre creşterea pragului până la 3.000 de lei la impozitarea pensiilor: Am vorbit şi cu doamna ministru a Muncii şi am avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor / Nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Craiova, despre creşterea pragului până la 3.000 de lei la impozitarea pensiilor, că a vorbit şi cu ministrul Muncii şi am avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor, el precizând că nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane.

”Am vorbit şi cu doamna ministru şi am avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor. (..) Ori dădeam o derogare pentru cei 800.000, dar creşterea nu era uniformă (..) au fost creşteri şi mai mari şi atunci, mi se pare corectă această abordare, creşterea pragului până la 3.000 de lei la impozitare. Vedem dinamica preţurilor şi a costurilor, datoria mea este de a ţine aceeaşi creştere a nivelului de trai dacă nu şi mai mult”, a declarat Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a precizat că ”nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane. ”Am estimat costurile de implementare la recalculare. Trebuie să facem o distincţie între o reformă. Noi am venit cu recalculare, instrument de reformă, la 4,7 milioane de români. Era normal să există un procet de 0,5 sau 1%. Eu mă bucur că ne-am încadrat totuşi într-o limită rezonabilă, să fie de nemulţumiri. Creşterea pensiilor se face odată cu indicele de inflaţie şi cu indicele de creştere economică la începutul anului. Recalcularea a avut alt fond, în primul rând, erau mulţi iameni cu mulţi ani în muncă şi aveau pensii foarte mici. S-au schimbat parametri, încercând să închidem de fapt nedreptăţile, după o succesiune de legi”, a completat Ciolacu.

Nicolae Ciucă, ferm pe poziţie: „Indiferent ce se va întâmpla, PNL nu va dezerta de la guvernare. Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-şi asume bărbăteşte, să ne spună”

Despre controversele din recalcularea pensiilor, Marcel Ciolacu a afirmat că şi-a asumat împreună cu membrii Cabinetului această reformă.

”Era normal că va duce şi la discuţii, dar avem o sustenabilitate, de acum încolo”, a subliniat şeful Executivului. ”Fondul bugetar de pensii, lunar, este de 10,3 miliarde. Noi estimasem că pe aceste luni rămase din an, pe acest trimestru, o să avem cheltuieli de 10 miliarde. În acest moment, cum arată cifrele, sunt cheltuieli de 8,3, pe toate cele patru luni. Cu alte cuvinte, ne încadrăm şi cu această creştere a plafonului de impozitare până la 3.000 de lei. Cu alte cuvinte, este bugetat”, a mai spus Ciolacu.

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Descoperire uimitoare în București. Locul neașteptat unde a fost găsit un sicriu misterios. “E decorat cu îngerași metalici pe colțuri”
Capital.ro
Vladimir Putin ar putea fi otrăvit. Cine e gata să-l trădeze pe liderul de la Kremlin
Playtech.ro
Imagini INCENDIARE din dormitor la Insula Iubirii. Nu s-au mai putut abține, și-au dat frâu liber sentimentelor
DailyBusiness
N-ai luat BAC-ul? Poți avea un salariu BABAN. Sunt disponibile peste 10 mii de locuri de muncă
Adevarul
Noua autostrada cu tuneluri stârnește controverse. De ce sunt românii nemulțumiți de lucrări VIDEO
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Ce umilință! Pensionarii, lăsați și fără cardurile sociale. Asta-i marea recalculare
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Un fenomen rar poate fi observat în acest loc! Lava vulcanului are culoarea albastră
Capital.ro
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au tras preșul de sub picioare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
John Malkovich revine la Teatrul Naţional din Timişoara pentru un proiect special
MediaFlux
Planul DIABOLIC al Kamalei Harris. Ce vrea să-i îi facă lui Trump, în fața a milioane de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...