Marcel Ciolacu, avertisment despre interzicerea cumului pensie – salariu. „Haideţi să vedem impactul şi nu mai dăm legi fără să cunoaştem întreg conţinutul”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat marţi că proiectul de lege privind interdicţia cumului între pensie şi salariu va fi discutat în interiorul coaliţiei de guvernare.
Filip Stan
01 feb. 2022, 16:56
Marcel Ciolacu, avertisment despre interzicerea cumului pensie - salariu.

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a precizat că vrea să vadă impactul unei astfel de măsuri, în mod special în zona administraţiilor locale.

„Presupun că o avem o discuţie în coaliţie. O să mă uit şi eu pe proiectul de lege. Nu este pe ordinea de zi. Am întrebat şi eu liderul de grup”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a subliniat că este nevoie să fie evaluat impactul unei astfel de măsuri.

”Haideţi să vedem care este impactul. Cel puţin data trecută, în zona de administraţie locală era un impact destul de consistent. Rămâneau descoperite UAT-urile mari, municipiile reşedinţă de judeţ. Haideţi să vedem impactul şi să nu mai dăm legi şi să luăm decizii fără să cunoaştem întreg conţinutul”, a explicat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Alte şase şcoli şi licee din Bucureşti suspendă cursurile cu prezenţă fizică

Marcel Ciolacu, despre reducerea TVA la alimentele de bază

„Am mai avut discuţia şi reducerea de TVA nu avea impactul pe care ni-l dorim cu toţii. Poate o plafonare a preţurilor la produsele de bază într-o limită, pentru că nu poţi să faci fără limită – altfel declanşăm cu totul altceva.

Nu am avut această discuţie în coaliţie. Azi o să avem o discuţie. La nivel european, după cum ştiţi, noi am făcut o reducere la alimente. Oricum, alimentele au o reducere consistentă la TVA”, a mai precizat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a dat exemplu că produse de bază precum făină, zahăr, lapte ar putea beneficia de TVA redus. „Au mai făcut. Mi se pare că Ungaria are lege, a afirmat preşedintele social-democrat.

„În Ungaria aşa s-a făcut. E şi normal. Nu poţi să cumperi cu campionul şi după să faci export de produse plafonate. Vorbim de o plafonarea a preţurilor la produsele de bază.INS-ul să spună. Nu ştiu câtă făină consumă o familie. Am văzut în Ungaria să se fac lucrurile astea. Se fac studii. Lucrurile asta din cifre, nu de la oamenii politici”, a menţionat Ciolacu.

Conducerea PNL a discutat, marţi, în şedinţă, despre mai multe măsuri precum interzicerea cumulului pensie salariu şi majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani, au precizat surse liberale citate de News.ro.

Liberalii vor să prezinte aceste propuneri în coaliţie, partidele aflate la guvernare urmând să se reunească de la ora 18.00 pentru a discuta priorităţile sesiunii legislative care a început astăzi.

Citeşte şi: Florin Călinescu ar putea reveni la Pro TV! Negocieri secrete cu unul din cei mai vechi oameni din trust FOTO

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Alan Abel, cel mai mare farsor al secolului XX. Una dintre născocirile sale a durat șase ani
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Noua taxă pentru șoferi în România. Se plătește obligatoriu din 2024. O achiți timp de 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Poliția austriacă testează arme cu electroșocuri în Viena
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!