Marcel Ciolacu, critici dure la adresa PNL: „Am avut lideri fără suflet și fără Dumnezeu, care beau și fumau în Guvern atunci când oameni trăiau în izolare și panică”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susţinut, la Congresul PSD, că partidul pe care-l conduce s-a dovedit a fi ”adultul din încăpere”, în timp ce liderii PNL au dovedit că sunt ”oameni fără suflet și fără Dumnezeu”.
Alina Costache
24 aug. 2024, 12:33
Marcel Ciolacu, critici dure la adresa PNL:

Premierul Marcel Ciolacu a reiterat faptul că partidul pe care-l conduce a intrat la guvernare într-un moment extrem de greu, când România se confrunta cu o criză economică de proporţii. Liderul PSD a tinut sa sublinieze faptul ca, „am fost mereu cei care am găsit soluții pentru problemele create de alte partide”.

În virtutea faptului că „în momentele grele, oamenii s-au uitat la PSD pentru stabilitate și echilibru”, Marcel Ciolacu îi invită pe români să păşească împreună pe drumul către Cotroceni.

„Familia, munca și credința au fost călăuzele mele în viață. M-am născut într-o familie obișnuită din Buzău.

Tata m-a învățat ce înseamnă munca, respectul şi iubirea faţă de ţară. Dar și cât de important este să te lupți pentru lucrurile în care crezi, pentru ideile tale. Să ai curajul să iei decizii și să fii responsabil.

Țin minte și acum, aveam vreo 9 ani, când mi-a spus că trebuie să fii întotdeauna corect, față de tine și față de cei din jur.

De la mama am învățat ce înseamnă echilibrul şi cumpătarea. Tot dânsei îi datorez cei 7 ani de acasă. Să nu minți, să îi respecți pe ceilalți, să fii echilibrat și să nu aluneci dintr-o extremă în alta. Extremele nu sunt bune!

Din păcate, i-am pierdut pe amândoi. I-am iubit enorm și îi voi purta în suflet mereu.

Și acum, când sunt în fața unor decizii importante, mă gândesc la ce ar spune TATA. Și acum, când mă simt copleșit de responsabilități, mă gândesc la îmbrățișarea MAMEI.

Noi suntem aici pentru că ei ne-au oferit timp și afecțiune, iar această țară trebuie să își regăsească respectul între generații.

Pentru mine, LIBERTATEA este una dintre valorile fundamentale. Susțin cu toată tăria libertatea de expresie, economică, religioasă și sexuală. Dar nu cred deloc în LIBERTATEA de a distruge fibra acestei națiuni. Să contești toate valorile nu este o formă de manifestare a libertății.

Cei care batjocoresc familia sunt cei care trăiesc fără căpătâi!

Tot ce am făcut în viață, am realizat prin muncă și bună înțelegere cu cei din jurul meu. Știu că nu sunt perfect. Dar am o calitate importantă: sunt un om normal.

Nu vreau să par altfel decât sunt și nu am promis mai mult decât știu că pot face. Iar, atunci când am greșit, mi-am asumat asta și am spus ”îmi pare rău”. Și am încercat să repar.

Muncesc în fiecare zi – eu cu mine – să evoluez ca om, să progresez ca politician, să cresc ca lider astfel încât să devin președintele pe care românii și-l doresc: un preşedinte pentru toţi!

Vin în fața dumneavoastră și a românilor cu invitația de a păși împreună pe drumul către Cotroceni. Acest drum a început odată cu intrarea noastră la guvernare.

Observ și eu agitația unora care au trecut de la ”prin noi înșine, dar cu PSD”, la tot felul de amenințări ridicole la adresa noastră. Vă rog să ignorați acest circ.

PSD a fost mereu responsabil. A fost adultul din cameră. Trebuie să continuăm să ne comportăm responsabil. Noi trebuie să colecționăm reușite pentru România, și nu panouri electorale.

PSD trebuie să fie garantul stabilității, pentru ca oamenii să își poată vedea liniștiți de treburile lor zilnice. Întotdeauna, în momentele grele, oamenii s-au uitat la PSD pentru stabilitate și echilibru. Am fost mereu cei care am găsit soluții pentru problemele create de alte partide.

Nu uitați – am intrat la guvernare în cel mai greu moment din ultimii 30 de ani: cu o economie aflată pe marginea prăpastiei. Cu o pandemie gestionată în bătaie de joc. Cu o liberalizare haotică a prețurilor la energie. Cu salarii și pensii înghețate. Cu o prăbușire fără precedent a nivelului de trai!

Îmi amintesc și acum, că înainte să luăm decizia de a ne asuma guvernarea, m-am întâlnit într-una din deplasările din țară cu o mamă singură, cu doi copii. Mi-a rămas viu în minte felul simplu și amar în care acea femeie și-a descris viața: ”Muncesc 14 ore pe zi. Dar trăim de pe o zi pe alta. Nu pot să mă gândesc la viitor atunci când am de plătit facturi, când trebuie să le iau copiilor mâncare și să-i trimit la școală”

Părea un om înfrânt deja… Atunci când lupți ca să supraviețuiești, nu vezi decât ziua de mâine.

Asta nu înțeleg și n-au înțeles niciodată cei care beau și fumau în Guvern atunci când oameni trăiau în izolare și panică. Au închis spitale. Au închis școli. Au închis afaceri. Au închis până și biserici. Și – poate cel mai grav, au batjocorit bătrânii, bolnavii cronici și ne-au batjocorit morții!

Au furat toată demnitatea acestei națiuni! Am avut lideri fără suflet și fără Dumnezeu!

Împreună, cetățeni, Guvern și Administrație locală, am reușit să trecem peste acest moment foarte greu! Și vă mulțumesc din suflet pentru asta!”, a conchis liderul PSD.

 

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Digi RCS-RDS, anunț surpriză pentru toți abonații Orange și Vodafone. Costă doar 5 lei pentru clienții noi
Capital.ro
Telefoanele, complet interzise. E deja lege în România. Nimeni nu mai are voie cu ele
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
Ciolacu anunță SCUTIRI DE IMPOZITE timp de 10 ani pentru acești români
Adevarul
EXCLUSIV Zonele din România unde vom fi mai feriți de temperaturi extreme. Expert român din Germania: „Decizia de a migra depinde de fiecare”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Istoria Pepsi, cum a ajuns un sirop digestiv lider mondial pe piața sucurilor
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Cât a plătit o româncă pentru un sejur de 7 nopți într-un hotel 'ultra all inclusive', de cinci stele, din Turcia
Playsport.ro
E INCREDIBIL cum poate să arate! Sara Carboneră, RĂVĂȘITOARE după ce a învins cancerul și a divorțat de Casillas! Cum a apărut pe plajă
kanald.ro
Județul în care pensionarii nu vor mai primi deciziile de recalculare a pensiilor. Se suspectează ca există erori la distribuire
Capital.ro
S-a eliminat autorizația. Decizie pentru cei care stau la casă. Statul a dat lege nouă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Gabriela Firea, absentă de la congresul PSD și din echipa lui Marcel Ciolacu
MediaFlux
România INTRĂ în SCHENGEN. S-a ANUNȚAT termenul FINAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...