Marcel Ciolacu, decis să ajute fermierii: „Tăiem de la demnitari şi ajutăm fermierii români”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor sprijini achiziţiile de alimente de la producătorii români, pentru toate instituţiile publice.
Filip Stan
08 mai 2023, 23:44
Marcel Ciolacu, decis să ajute fermierii: „Tăiem de la demnitari şi ajutăm fermierii români

Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi sprijinite achiziţiile de alimente de la producătorii români, pentru toate instituţiile publice din România.

„Tăiem de la demnitari şi ajutăm fermierii români! Vom reduce la jumătate numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor, în timp ce sprijinim achiziţiile de alimente de la producătorii români pentru toate instituţiile publice din România! Fie că vorbim de hrana din spitale, de programele destinate elevilor în şcoli, mâncarea pentru bătrânii şi copiii instituţionalizaţi – toate instituţiile publice vor cumpăra doar produse româneşti de calitate”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Ciolacu anunță o nouă schemă de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice: ”E timpul ca și România să reînceapă să investească în industria cinematografică”

În acest sens, principiile lanţului scurt de aprovizionare vor fi introduse în ordonanţa de urgenţă pe care Guvernul o va adopta în această săptămână.

”Fermierii români trebuie sprijiniţi în mod direct de stat, la fel cum oamenii din această ţară trebuie să aibă acces la produse bune şi proaspete! În acelaşi timp, mă bucur că am convenit ca împreună cu premierul Nicolae Ciucă să luăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor în zona publică. Şi vom începe chiar de la cabinetele demnitarilor, unde numărul consilierilor va fi redus la jumătate”, a explicat Marcel  Ciolacu.

Citeşte şi Marcel Ciolacu anunță măsuri după atacurile armate din Belgrad: ”Ministerul de Interne va interveni pentru ca așa ceva să nu se întâmple în România”

Liderul PSD a anunţat că vor fi luate şi alte măsuri care să genereze o economie la bugetul de stat.:  reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu excepţia achiziţiilor necesare în sănătate şi educaţie; stoparea achiziţiilor de maşini, mobilier şi birotică, cu excepţia celor pe fonduri europene; stoparea angajărilor la stat; prezenţa în maximum două consilii de administraţie a unei persoane, în conformitate cu recomandările OCDE şi jaloanelor din PNRR: limite lunare de cheltuieli pentru fiecare minister în parte, stabilite de Ministerul Finanţelor.

”Aceste măsuri alături de cele de reducere a cheltuielilor pe fiecare minister în parte vor aduce o economie însemnată la buget! Astfel ca vor rămâne mai mulţi bani pentru investitii şi pentru sprijinirea economiei”, mai precizat Ciolacu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'