Marcel Ciolacu, despre buget: ”Anul ăsta o să scot România la lumină, niciun om de rând nu va fi afectat. Mi-aș fi dorit să fiu Harry Potter”

Marcel Ciolacu a anunțat joi, că bugetul pe anul viitor va fi aprobat în luna decembrie. De asemenea, prim-ministrul răspuns în această seară, la Europa FM, criticilor care au acuzat că a fost discreționar modul în care s-au dat bani din Fondul de Rezervă și nu prin rectificarea bugetară.
Alina Costache
23 nov. 2023, 20:25
Marcel Ciolacu, despre buget: ”Anul ăsta o să scot România la lumină, niciun om de rând nu va fi afectat. Mi-aș fi dorit să fiu Harry Potter”

Marcel Ciolacu a anunțat joi, că bugetul pe anul viitor va fi aprobat în luna decembrie. Prim-ministrul a spus că deficitul va fi gestionabil.

„Vom aproba indicatorii în următoarea ședință de Guvern, de acolo încep negocierile cu ministerele. România va avea buget până la sfârșitul anului și vom avea un deficit gestionabil”, a spus Ciolacu, la Europa FM.

Citește și Marcel Ciolacu, despre impactul bugetar pe noua lege a pensiilor. „Este treaba Executivului să facă rost de bani!”

„Anul acesta România va avea buget și vom avea un deficit negociat cu UE. Eu îmi doresc să închid cu un deficit de 3%. Sunt măririle la pensii, la profesori, reforma cu cancerul. Nu poți să rămâi în venituri de 27 la sută. Va trebui să hotărâm ce avem. Vrem cotă unică la toată lumea la fel, vrem TVA de 19 la sută. Eu nu cresc nimic, vreau să respectăm ce hotărâm”, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu: ”Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa”

De asemenea, Marcel Ciolacu a oferit speranță românilor și a precizat faptul că ”niciun om de rând nu va fi afectat”.

„Le spun că anul acesta o să scot România la lumină, iar niciun om de rând nu va fi afectat. Eu nu am intervenit. Se va face rectificare înainte de a veni cu bugetul. Unde este nenorocirea, unde este apocalipsa? Mi-aș fi dorit să fiu Harry Potter și să modific totul într-o noapte. Am gestionat cheltuielile. Nu e discreționar sistemul de a da din Fondul de Rezervă. Ca să pot închide anul, am luat măsurile corecte”, a spus Marcel Ciolacu.

„Nimeni din Europa nu a avut creșterea asta economică, vom fi pe primele 5 locuri, avem o creștere economică în jur de 3,4%, asta înseamnă 150 de miliarde creșterea PIB, numai de aici, din creștere economică. Noi avem una dintre cele mai mici impozitări și cea mai mare impozitare a muncii. Anul viitor nu poți veni cu creșteri de taxe, nu pentru că e an electoral, ci pentru că trebuie să venim cu reforma fiscală, vom veni cu o lege clară și știm spre ce ne îndreptăm.

Vom lucra la ea, se lucrează și acum cu Banca mondială, ea nu va intra în vigoare în 2024, nici în prima jumătate a anului 2025, pentru că nu ai timp să parcurgi traseul parlamentar. Este falsă teoria că nu este sustenabil, dacă aplicăm un 27% care e media României de impozitare, numai de acolo avem vreo 40 de miliarde din PIB, ca și resursă.

Citește și Marcel Ciolacu vrea coaliția PSD-PNL și după alegeri. „Suntem ca autostrăzile, există și dus și venit”

Avem cea mai mare evaziune fiscală din Europa, aproape 10% din PIB. Aici trebuie să se vadă eficiența guvernului. Trebuie sa ne digitalizam, nu mai putem după 32 de ani sa stăm după funcționari. Eu o să o fac, trebuie să fii foarte determinat și să îți asumi anumite decizii, știu că anumite decizii nu îmi vor aduce voturi, dar îmi asum. Acum vorbim de România, vom vedea cât de bine vom reuși să comunicăm românilor ce vrem să facem”, a mai spus Marcel Ciolacu, la Europa FM.

Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Condimentul miraculos care ajută creierul să se repare singur. Trebuie amestecat cu apă caldă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol
Capital.ro
Statul român ia terenurile înapoi. Decizie definitivă în justiție. Zero lei
Playtech.ro
Incendiu la academia lui Năstase și Marica din Pipera! Primele informații ale pompierilor
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Cum arată și câți ani are Sabrina, fiica lui Jean de la Craiova. Tânăra a terminat liceul cu media 9.10 și susține că urăște manelele | FOTO
Spynews
Ce le-a interzis Jennifer Lopez angajaților săi! Regulile controversate impuse de divă persoanelor care lucrează cu ea
Evz.ro
Gabi Bădălău, dezvăluiri despre căsătoria cu Claudia Pătrășcanu: Nu o iubeam
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Câți bani le plătește Gabi Bădălau pensie alimentară copiilor: „Eu îi susțin financiar”
Capital.ro
Românii să fie gata pentru CE E MAI RĂU. Traian Băsescu: Un sfârșit tragic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
substantial.ro
Donald Trump cere ca dezbaterea prezidențială să fie la Fox News după retragerea lui Joe Biden
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!