Marcel Ciolacu, despre bugetul propus de Guvernul Cîţu: A venit cu un buget al ruşinii, al austerităţii şi subdezvoltării. Nu sunt în stare să ofere dezvoltare decât clientelei lor

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că Guvernul Cîţu a venit cu un buget al ruşinii, al austerităţii şi subdezvoltării. Liderul PSD susţine că social-democraţii, cu aceeaşi bani din bugetul pe 2021, au demonstrat că se pot creşte veniturile românilor, alocaţiile, dar să se asigure şi investiţii în Educaţie şi Sănătate. 
Alina Andrei
12 feb. 2021, 17:21
Marcel Ciolacu, despre bugetul propus de Guvernul Cîţu: A venit cu un buget al ruşinii, al austerităţii şi subdezvoltării. Nu sunt în stare să ofere dezvoltare decât clientelei lor

Marcel Ciolacu critică proiectul de buget pentru 2021 propus de Guvernul Cîţu.

„Aceiași bani, viziuni diferite! Guvernul Cîțu a venit cu un buget al rușinii, al austerității și subdezvoltării. Cu un buget negociat nu în funcție de prioritățile României, ci în funcție de cine a fost mai colțos în Coaliție. Au făcut întocmai cum spunea Cîțu anul trecut: Sănătatea și Educația nu sunt o prioritate, nu contează. Vedem acum că nici producătorii români nu contează. Nici firmele românești. Nici veniturile celor care muncesc sau care sunt acum la pensie! Tot ce contează a fost cine a băgat mai repede mâna în vistierie ca să își ia partea pentru a-și hrăni clientela”, a comentat pe Facebook preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, despre bugetul de stat pentru 2021, produs de Guvernul Cîţu.

Marcel Ciolacu spune că social-democraţii, cu aceeaşi bani din bugetul pe 2021, au demonstrat că se pot creşte veniturile românilor, alocaţiile, dar să se asigure şi investiţii în Educaţie şi Sănătate.

„PSD a propus un proiect de buget, în care – cu aceiași bani! – am demonstrat că se pot crește veniturile oamenilor, mări alocațiile copiilor, crește bugetul Sănătății pentru a combate cât mai rapid pandemia, investi în Educația copiilor noștri și se poate sprijini mediul de afaceri! Pe scurt, exact cu aceiași bani, se poate proteja #putereadecumpărare a românilor, sprijini #mediuldeafaceri românesc și se pot face investiții în mari proiecte de #infrastructură, pentru a reporni economia.
Aceasta este diferența! Ei nu sunt în stare să ofere dezvoltare decât clientelei lor. Pentru restul, adică pentru marea majoritate a românilor, doar #austeritate!”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Liderul PSD i-a recomandat premierului Florin Cîţu să ia proiectul de buget elaborat de PSD, „Veniți cu el în Parlament! Încă puteți opri dezastrul în care veți afunda România!”, a completat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Legea Bugetului 2021. Câţi bani primesc Serviciile de Informaţii

 

Legea bugetului pe 2021, făcută publică de Guvern. Ce se întâmplă cu voucherele, sporurile şi indemnizaţia de hrană DOCUMENT

Proiectul privind Legea Bugetului pe anul 2021 a fost făcut publicat, joi seară, pe site-ul Ministerului Finanţelor. Acesta prevede menţinerea cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2020.

Proiectul Legii bugetului pe 2021, făcut public de Guvern. Acesta prevede că bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 174.102,0 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 318.456,6 milioane lei credite de angajament şi în sumă de 261.451,7 milioane lei credite bugetare, cu un deficit de 87.349,7 milioane lei.

Potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 174.102,0 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 318.456,6 milioane lei credite de angajament şi în sumă de 261.451,7 milioane lei credite bugetare, cu un deficit de 87.349,7 milioane lei.

În plină pandemie, Ministerul Sănătăţii primeşte cu 11,19% mai puţini bani decât în 2020. Bugetul propus pentru 2021 este de 17,53 miliarde de lei, faţă de 19,74 miliarde de lei execuţia estimată pe 2020. La aceste credite bugetare se adaugă şi creditele de angajament (sume care pot fi angajate, chiar dacă plata efectivă se realizează în alt exerciţiu bugetar) sunt de 18,62 miliarde lei, faţă de 20,08 miliarde de lei în 2020.

Proiectul de buget pentru Ministerul Sănătăţii poate fi consultat AICI!

Deficitul bugetului general consolidat este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, potrivit proiectului de buget.

Legea bugetului pe 2021, făcută publică de Guvern by Loredana Bruma on Scribd

Vezi anexele AICI

Cele mai importante măsuri ale proiectului de buget pentru anul 2021

– menținerea cuantumului brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie /indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, precum și a indemnizațiilor aferente funcțiilor de demnitate publică și funcțiilor asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020;

– menținerea în anul 2021 a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2020, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții;

– menținerea în anul 2021 a cuantumului indemnizației de hrană la nivelul stabilit pentru anul 2020;

– neacordarea de premii și a indemnizaţiei de vacanţă prevăzută de Legea-cadru nr. 153/2017;

– compensarea orelor suplimentare pentru personalul bugetar numai cu timp liber corespunzător;

Citeşte şi Florin Cîţu în dispută cu PSD pe tema Legii Bugetului de Stat: „ESTE ILEGAL!”

– pentru polițiști și cadre militare se mențin reglementările din anii anteriori care vizează acordarea drepturilor salariale pentru activitatea desfășurată în zilele de sărbători legale;

– prelungirea folosirii voucherelor de vacanță emise în anul 2019 și anul 2021 până la sfârșitul anului 2021 și suspendarea emiterii de vouchere de vacanță pentru anul 2021 de către autoritățile și instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, precum și serviciile publice autonome de interes naţional, cu personalitate juridică, reglementate prin Legea nr.41/1994;

– studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri și naval. Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport.

 

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
A fost marea iubire a lui Cătălin Botezatu! Au fost amanți timp de 7 ani!
Fanatik.ro
Meteorologii ANM anunță o iarnă cum n-a mai fost în București. Ce se întâmplă: “Așa vor arăta cele mai multe”
Capital.ro
Călin Georgescu a răbufnit. Toți medicii, în stare de șoc: Îi spun că sufăr și el...
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Trump vrea să retragă 20.000 de soldați din Europa. Pentru cei care rămân ar dori o contribuție financiară din partea țărilor europene
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Zodii cu sănătatea în cuie. Urmează luni foarte complicate
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
Cod galben de ceață în România! Lista județelor vizate
Cancan.ro
Dana Roba are iubit nou! A făcut anunțul chiar ea: ”Dragostea nu are vârstă”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Klaus Iohannis nu mai are scăpare: De neimaginat!
StirileBZI
Călin Georgescu vrea să devină prim-ministru dacă va fi oprit să candideze la prezidențiale! „Câștig 100% în orice scenariu!”
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Protest al mai multor categorii profesionale, vineri, la Guvern
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE între PUTIN și TRUMP. AMENINȚARE fără PRECEDENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Turismul somnifer: care este țara care îmbrățișează somnul ca pe o artă