Marcel Ciolacu, despre cazul Sorinei Pintea în cătuşe la spital: „Vela este responsabil de acel spectacol”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că „puterea este întotdeauna de vină și nu opoziția”, referindu-se la imaginile cu Sorina Pintea, încătușată atunci când a ieșit de la medic.
Romania TV
04 mart. 2020, 19:43
Marcel Ciolacu, despre cazul Sorinei Pintea în cătuşe la spital:

„Încă suntem bolnavi. Trebuie cât mai devreme să luăm o atitudine clară și să începem să recunoaștem că până acum am folosit astfel de cazuri în lupta politică. Mă bucur că au ieșit ministrul Vela și ministrul Sănătății și au luat atitudine. Pot modifica normele de aplicare a legii, atât ministrul Justiției, cât și ministrul de Interne, și pot îndrepta lucrurile repede. Cine face acest lucru la servici trebuie să răspundă și cel puțin trebuie să-și piardă locul de muncă”, a spus liderul PSD la Digi24.ro. 

„Trebuie să devenim o țară normală, dar nu cu astfel de imagini si abuzuri”, a precizat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a spus că responsabil pentru „spectacolul” de marți seară este ministrul de interne Marcel Vela.

Citeşte şi: Sorina Pintea, mesaj transmis de după gratii: „Umilirea şi tortura umană trebuie să dispară! Ajunge! Adevărul va învinge!”

„Cred că noi toți suntem de vină. Acum, fiind la putere PNL, trebuie să fie responsabil de ceea ce se întâmplă. Întotdeauna puterea este de vină și nu opoziția. Ministerul de Interne e condus de un om politic, domnul Vela, este membru al PNL și este responsabil de acel spectacol care a fost la televizor. Trebuia de aseară, de când au apărut imaginile, ca ministrul de Interne să ceară o anchetă”, a spus Marcel Ciolacu.

Avocaţii Sorinei Pintea au făcut o sesizare către Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, reclamând faptul că fostului ministru i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situația în care se află, adusă în cătușe la medic și împinsă de un agent din escortă. 

Citeşte şi: Avocaţii Sorinei Pintea susţin că aceasta a fost împinsă de o poliţistă şi expusă presei în cătuşe

Fostul ministru al Sănătăţii a fost reţinut vineri seară, iar Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Sorina Pintea este acuzată pentru luare de mită în formă continuată. DNA susţine că există probe că Sorina Pintea a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezentau 7% din valoarea unui contract de la Spitalul din Baia Mare.

Sorina Pintea a contestat deja măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să judece vineri, 6 martie, contestaţia depusă de fostul ministru al Sănătăţii.

Marţi seară, Sorina Pintea a fost suspendată din PSD. Întrebat dacă în şedinţa PSD s-a discutat despre cei care au probleme cu legea, Marcel Ciolacu a răspuns că „Partidul nu trebuie să reacţioneze pe cazuri personale. Uitaţi-vă la doamna Pintea. Are şi o problemă medicală gravă. Sper să ia măsurile necesare ca totul să fie în regulă. Trebuie să fie o decizie asumată politic de partid. Astăzi s-a făcut o propunere clară. Cine primeşte un mandat de arestare este suspendat de drept din partid sau o condamnare în prima instanţă. Decizia politică este ca doamna Pintea să fie suspendată sau oricine altcineva ar fi în această situaţie”.

Recent, Sorina Pintea a anunţat că a fost diagnosticată cu dermatomiozită, o boală în care agresiunea imună are loc la nivelul vaselor din învelisul conjunctiv al fasciculelor musculare.

Citeşte şi: Ciolacu a răbufnit după ce Sorina Pintea a apărut la TV cu cătuşe: Îmbrâncirea şi târârea pe scările spitalului nu înseamnă justiţie

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!