Marcel Ciolacu despre ce îl motivează să candideze la alegerile prezidențiale: „E suficient. Ne-am jucat suficient”

Marcel Ciolacu a arătat ce îl motivează cel mai mult să candideze la cea mai înaltă funcție din stat și a vorbit despre cele mai mari provocări pe care le întâmpină în parcursul spre fotoliul de la Cotroceni. Premierul susține că deciziile trebuie luate indiferent de calculele electorale, pentru binele populației.
Filip Stan
22 oct. 2024, 17:38
Marcel Ciolacu despre ce îl motivează să candideze la alegerile prezidențiale: „E suficient. Ne-am jucat suficient”

Marcel Ciolacu a dezvăluit care sunt factorii ce îl determină să candideze la alegerile prezidențiale din 2024 și care sunt provocările pe care le întâmpină în acest parcurs, într-un interviu pentru Fanatik.ro.

Marcel Ciolacu despre pariul vieții sale : candidatura la Cotroceni

Primul cotat în cursa pentru Cotroceni, a explicat în cadrul interviului că riscul pe care și-l asumă pentru această funcție este pariul vieții sale, cum îl descrie premierul.

”E pariul vieții mele, dar mă ajută prietenii. Să rămâi cu picioarele pe pământ e cred că cel mai mare pariu al unui politician. Se spune că în politică nu-i greu să decolezi. Pe urmă aterizarea-i foarte complicată. Dacă te gândești la asta, cu planatul e ușor. Aia știm toți că planezi ușor. Ei, cu aterizatul e complicat.”, a precizat Marcel Ciolacu.

„Nu trăim niște timpuri foarte simple. Ele sunt complicate. Și economic, și niște mutații, și o criză de securitate majoră în regiune. Uitați-vă și ce se întâmplă prin Orient.”, a mai spus premierul.

Citește și : Marcel Ciolacu, planuri pentru Cotroceni: Nu o să fiu niciodată cel mai iubit dintre pământeni

În acest context, președintele PSD a vorbit despre esența candidaturii sale la funcția de președinte. Chiar dacă uneori este necesar să ia decizii nepopulare sau interpretabile, prim ministrul susține că oamenii ajung să înțeleagă beneficiile pe termen lung.

„Atunci trebuie să iei decizii care nu țin neapărat de câte voturi îți aduc. Pentru că dacă nu le luăm acum, costurile sunt mult mai mari în viitor. Și atunci cel mai bine iei deciziile, ieși și le explici… Normal că le interpretează ceilalți… Dar tu-ți faci datoria și le explici, iar dacă ai credibilitate atunci oamenii înțeleg foarte clar de ce ai luat acea decizie. Aleg să am curajul să mă uit în oglindă în continuare. E suficient pentru mine. Am și eu copil, trăiesc în România, îmi place să merg în România, îmi place să îmi fac concediile în România. Deci, până la urmă asta e esența”, a spus Marcel Ciolacu în cadrul interviului.

Premierul a explicat de ce candidează la președinție

Președintele PSD a mai explicat rațiunea candidaturii sale la funcția de președinte. Marcel Ciolacu a susținut că România nu a luat în serios, în ultimii 30 de ani, deciziile politice și că el dorește să schimbe acest lucru.

Citește și : Marcel Ciolacu: „Tatăl meu e persoana de la care am învăţat cel mai mult”

„Ne-am jucat prea mult. În sport, în politică, în fiscalitate. Am făcut-o pe oamenii de afaceri. Am și stat 50 de ani sub comunism. Normal că fiecare a interpretat libertatea în felul lui. Într-un fel ne-am construit-o în acești 30 de ani, dar gata. E suficient. Ne-am jucat suficient.”, a precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a mai vorbit și despre contextul regional tensionat, care poate fi favorabil din punct de vedere economic, dacă se vor fructifica oportunitățile pe care războiul de la graniță le oferă.

„Mai ales contextul e unul foarte încărcat și războiul e o tragedie. Acolo se pierd vieți omenești. Mor și oameni nevinovați, mor și copiii, mor și femei. Acel război totuși României i-a adus foarte multe oportunități. Dacă știm să le jucăm, atunci vom fi câștigători, cel puțin pe zona economică.”, a mai afirmat premierul.

DailyBusiness
Creștere spectaculoasă anunțată de Ligia Deca: Bursele sociale ajung la 925 de lei!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Acestea sunt țările care au cel mai mult aur din lume. Au de peste 30 de ori mai multe tone decât România
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Autostrada visurilor devine coșmar. Deschiderea în 2024 este compromisă! Lucrările stagnează pe șantier!
Adevarul
Testul care îți arată vârsta biologică în 30 de secunde
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a divulgat planul diabolic
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Noua majorare a pensiilor din 1 ianuarie. Șeful Casei de Pensii a anunțat direct procentul la TV
StirileBZI
Statul le dă 500 de lei românilor! Cine va beneficia de sprijinul financiar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Joe Biden prezintă scuze istorice amerindienilor pentru asimilarea forțată
MediaFlux
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Busola Electorală: cum îți descoperi afinitățile politice cu candidații la Președinție?