Marcel Ciolacu spune că e nevoie de o voce comună a PSD și PNL la Bruxelles, într-o perioadă atât de importantă pentru România privind dezvoltarea.
„Am venit premier și cea mai mare provocare a fost aderarea la spațiul Schengen. Am avut provocarea cu creșterea pensiilor, cu deficitul, cu negocierile, cu legea salarizării. Mi-am dat seama de un lucru. Dacă cele două mari partide nu au o voce comună la Bruxelles, România va stagna în continuare. Aveam PSD și PNL care nu aveau capacitatea să se unească și să aibă o voce comună. Într-adevăr, fiecare se duce la grupul lui, dar rămân interesele. Pentru o perioadă care e cea mai importantă pentru România privind dezvoltarea, e nevoie de această voce comună. E nevoie și de stabilitate, dar și de o voce a României unitară. Nu pot să am aceste pretenții de la USR. Am decis ca agenda în Europa să fie una comună. Repet, în cea mai importantă perioadă de dezvoltare a României”, a declarat Ciolacu la Antena 3.
„Vom avea cu cel puțin 10% în plus după alegerile locale. Vom câștiga de la PNL. Sunt lucruri pe care o să le vedem cu toții. Uitați-vă la Guvernul României, e funcțional, indiferent dacă colegii sunt de la PNL sau PSD. Guvernul României funcționează, chiar dacă avem cel mai încărcat an electoral”.
Aveți în vedere și o remaniere guvernamentală după alegerile din iunie?
„Dacă se impune, va exista o remaniere. Mai mult ca sigur că după 10 iunie o să stam de vorbă în coaliție”.
Veți merge cu un candidat comun la prezidențiale?
„Cred că după data de 10 iunie se va discuta acest lucru. Nu e luată o hotărâre. Eu sunt unul dintre membrii fondatori ai PSD. Părerea mea e că lucrurile trebuie lăsate într-o normalitate. Partidul să fie întrunit după 10 iunie. Până acum nu s-au dovedit niște alegeri greșite. Au fost alegeri corecte pentru români. Nu l-am votat nici pe Băsescu, nici pe Iohannis, nu sunt mulțumit. Coaliția a fost făcută în urma votului românilor. Domnul Iohannis trebuia să respecte. Peste tot propui partidului care câștigă”.
Ați mai propune comasarea alegerilor, dacă ați fi în luna martie?
„Da. La europarlamentare vin foarte puțini la vot. A fost acel caz excepțional acum cinci ani. Dacă nu ar fi existat referendumul, atractivitatea pentru europarlamentare ar fi fost scăzută. Plus că erau prea multe alegeri și într-un fel nu poți să blochezi o țară”.