Marcel Ciolacu, despre relaţia cu Ciucă: „Simt că tragem amândoi la aceeaşi căruţă, sper ca noua poziţie să nu strice acest climat de construcţie”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a spus joi că, deşi multe lucruri se vor schimba fundamental în relaţia sa cu Nicolae Ciucă, colaborarea cu premierul a fost una bună şi speră ca acest lucru să nu se schimbe după ce Ciucă va deveni preşedintele PNL.
Filip Stan
07 apr. 2022, 23:01
Marcel Ciolacu, despre relaţia cu Ciucă:

Marcel Ciolacu a explicat că Nicolae Ciucă îi este adversar politic, chiar dacă în acest moment cele două partide pe care le reprezintă formează o coaliţie, iar faptul că premierul va deveni în curând preşedintele PNL va schimba inevitabil dinamica dintre ei.

„Se schimbă foarte multe şi este şi normal. Chiar dacă suntem într-o coaliţie, şi nu e prima oară când o spun, eu, Marcel Ciolacu, voi fi un adversar al domnului Nicolae Ciucă şi invers. Fiindcă eu reprezint PSD-ul, sunt preşedintele PSD-ului, domnul Nicolae Ciucă se pare că va deveni preşedintele PNL. Conform înţelegerii şi acordului semnat în coaliţie, la anul în luna mai se va schimba primul ministru din partea PNL, care a fost domnul Ciucă şi va veni un prim ministru din partea PSD.

Dacă în momentul în care Nicolae Ciucă nu era preşedintele Partidului Naţional Liberal exista o oportunitate sau posibilitatea unei discuţii de a continua mandatul, în momentul în care este preşedintele Partidului Naţional Liberal, această crăpătură nu mai există. Deci switch-ul din mai va avea loc. Simt că tragem amândoi la aceeaşi căruţă. Sperăm ca această nouă poziţie pe care o să o aibă domnul Ciucă să nu ne strice acest climat de construcţie pe care l-am avut până acum”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu spune că nu se pune problema remanierii unor miniştri PSD: „Nu am vorbit nici cu premierul, nici în interiorul partidului”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, respinge ideea unei remanieri a miniştrilor PSD, spunând că acest subiect nu a fost discutat nici în coaliţia de guvernare, nici în partid, şi că nu are nimic a reproşa niciunuia dintre membrii social-democraţi ai cabinetului.

„Nu am avut o astfel de discuţie nici cu premierul, nici în interiorul partidului. Nu s-a făcut o evaluare – avem o evaluare la partid, e normal, cu apariţiile, cu monitorizările, cu urmărirea programului de guvernare, fiecare ce avea de îndeplinit şi ce a făcut – nu a existat o astfel de discuţie până acum, nici în coaliţie, nici în interiorul partidului. În acest moment, eu nu am ce să reproşez niciunuia dintre miniştri, la oricare doriţi putem vorbi în detaliu, de la domnul Chesnoiu, până la domnul Romaşcanu. Nu sunt probleme.”, a mai spus Ciolacu pentru sursa citată.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă spune că Guvernul nu va creşte taxele, iar cursul euro-leu este stabil: „Avem o stare economică de echilibru”

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'