Marcel Ciolacu, despre siguranţa naţională: „România este cât se poate de sigură. Rusia şi-ar dori să atace România, dar nu-şi permite”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că nu se teme de un atac al Rusiei asupra României, principalul argument fiind apartenenţa ţării noastre la NATO.
Mircea Filipescu
29 mai 2024, 21:29
Marcel Ciolacu, despre siguranţa naţională:

Marcel Ciolacu spune că, pe lângă ameninţările voalate lansate de Kremlin spre României, care nu îl sperie, îl bucură faptul că Putin menţionează în discursul său investiţiile în infrastructură făcute de ţara noastră.

„Romania este o tara cat se poate de sigura. Exista un razboi armat in Ucraina si unul hibrid in Republica Moldova, impotriva presedintei Maia Sandu. Singura garantie a unui parcurs european pentru Republica Moldova este Maia Sandu.

Rusia nu va ataca niciodată România. Nu că nu și-ar dori, dar nu-și permite. România este membră NATO, am aderat și se vede acest efect. Mai mulți suntem membri ai Uniunii Europene, deci fac parte dintr-o intimidare. Dar pe mine mă bucură faptul că dictatorul Putin observă că România se dezvoltă și nu numai.

Mă mir că a observat numai faptul că 3.000 de muncitori muncesc la autostrada Moldovei și aproape jumătate din ea o să o dăm în circulație anul acesta. În continuare o să investim și în portul Constanța și importurile dunărene. Deci investițiile în infrastructură sunt mult mai de amploare decât își închipuie dictatorul Putin”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru Euronews.ro.

Marcel Ciolacu: „Stabilitatea economică a Ucrainei se datorează mult României”

Premierul României a vorbit şi despre vizita făcută de Secretarul de Stat al SUA la Chişinău.

„Face parte dintr-o strategie la nivelul NATO. Nu e nimeni in masura sa-i faca strategia presedintelui Zelenski, se afla intr-un razboi. Ma bucura vizita secratarului Blinken la Chisinau pentru ca, sa fim corecti, Romania a ajutat mult parcursul Republicii Moldova. La fel cum sustenabilitatea economiei Ucrainei se datoraza mult Romaniei. In primul rand prin sistemul de tranzitare a granelor, prin acel sistem de licentiere, aprobat si de Comisie si imprumutat acum si de alte state.”, a spus acesta.

Ciolacu s-a referit şi la propusa şedinţă de guvern comună, la Bucureşti, a executivelor României şi Ucrainei.

„Eu mi-as dori formatul sa fie mai larg, Romania, Polonia, Ucraina si Republica Moldova, pentru ca este vorba de o strategie regionala. Vorbim de 1,4 milioane de ucraineni ramasi in Polonia. In Romania sunt mai putini, dar avem programe pentru a ii instala, pentru a-si continua studiile.

Principala ruta pentru Asia spre Europa este acum Portul Constanta. Vorbim despre alternative si scoaterea statelor de sub acest push facut de Rusia. Independenta de Federatia Rusa.”, a mai explicat ăremierul, pentru sursa citată.

Citeşte şi: EXCLUSIV Nicuşor Dan, despre sistemul de termoficare din Bucureşti: „Avem 1.000 de kilometri de magistrale mari, din care, acum, 220 de kilometri sunt înlocuite, iar în patru ani vom ajunge la 500 de kilometri”

 

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 3 camere la doar 7.000 de euro. Are două băi, două balcoane, iar proprietarul primește și o boxă
Capital.ro
S-a decis interzicerea telefoanelor mobile. Se aplică deja în România. Te prinde, îl confiscă
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Revolut te trimite în concediu! Iată cum poți câștiga vacanțe gratuite!
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Rețetă perfectă cu creveți. Are mici secrete care o fac delicioasă
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu prevestește marea împăcare! Alex Bodi se va întoarce la Ema Uta: 'O iubește foarte mult'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Un copil de un an a fost lovit mortal cu mașina de propriul tată. Bărbatul efectua o manevră de mers cu spatele
Capital.ro
Ungurii, STĂPÂNII Europei. Noua alianță în care au intrat. Împreună, blochează tot
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
George Simion promite case ieftine și modificări legislative în programul său politic pentru alegerile prezidențiale
MediaFlux
BANI pentru TOATE MAMELE! Sumele vin mai DEVREME
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?