Marcel Ciolacu, dincolo de politică. Detalii inedite din copilăria premierului: „Mama mă trimitea la vecina. Intram direct, spuneam ‘sărut mâna’, luam două ouă din frigider și plecam”

Marcel Ciolacu, prim-ministru al României și președinte al Partidului Social Democrat, este în prezent o figură politică de prim-plan, dar în spatele carierei sale publice, se află legătura profundă cu locul în care a crescut: Buzău.
Alina Costache
22 sept. 2024, 08:26
Marcel Ciolacu, dincolo de politică. Detalii inedite din copilăria premierului:
Foto: INQUAM

Născut și crescut în Buzău, actualul premier este extrem de atașat de orașul care a cunoscut transformări semnificative de-a lungul timpului.

Buzăul de astăzi e complet diferit față de Buzăul din copilărie. A rămas acasă și întotdeauna va rămâne. Dar este cu totul alt oraș. Nu vorbesc de ce s-a construit, de cât s-a dezvoltat, ci de stilul de viață de acum. Cu totul altul față de cel din copilărie!”, mărturisea Marcel Ciolacu, într-un interviu.

Încrederea, lecția învățată de Marcel Ciolacu din familie, încă din copilărie

Născut în 1967, șeful Executivului își amintește cu nostalgie de anii copilăriei sale. Locuitul la bloc reprezenta apartenența la o micro-comunitate în continuă evoluție și dezvoltare, iar încrederea între oameni era un aspect esențial al vieții cotidiene.

Citeste si Prima măsură anunţată de Marcel Ciolacu pentru reducerea traficului din Capitală. „Trebuie să învăţăm din greşelile trecutului” VIDEO

Stăteam într-un bloc unde nu se încuiau ușile. Când mă trimitea mama la vecină, intram direct, spuneam ‘sărut mâna’, luam două ouă din frigider și plecam. Trăiam în comunități pe atunci! Acum, nu mai este la fel”, povestește el.

Aceste amintiri ale copilăriei sunt strâns legate de un mod de viață mult mai simplu și mai calm. Dar și de alte întâmplări, aferente vârstei oricărui copil din acea perioadă. Spre exemplu, Președintele PSD își amintește cum, după ce a stricat bicicleta mamei într-un accident, a încercat să o ascundă într-o râpă, crezând că nu va fi descoperit.

Este orașul în care m-am născut. Mă leagă atâtea amintiri de acest oraș! Cu părinții, în primul rând. Erau tineri și eram cu toții fericiți. Cu prietenii cu care am copilărit. Colegii de școală. Întâmplările prin care am trecut, trăznăile pe care le făceam când eram mici”, mărturisește Marcel Ciolacu.

Covrigii de Buzău şi cârnaţii de Pleşcoi, mărci înregistrate ale judeţului Buzău

El vorbește cu mândrie despre Buzău, subliniind specificul local – produsele tradiționale, precum covrigii de Buzău și cârnații de Pleșcoi sau produse industriale celebre, precum „plasa de Buzău”, care fac parte din identitatea orașului și contribuie la farmecul său unic.

Citeste si Marcel Ciolacu, despre viața din tinerețe: ”Nu mi-e rușine de nimic din ceea ce am făcut în viață. Am muncit… dormeam și în parcări”

Știu, în multe alte orașe din România oamenii sunt harnici! Dar doar noi avem covrigii de Buzău, plasa de Buzău, cârnații de Pleșcoi!”, a subliniat Marcel Ciolacu într-o declarație dată presei.

În ultimii ani, deși orașul s-a dezvoltat și și-a extins infrastructura, Ciolacu remarcă faptul că stilul de viață al oamenilor este acum mult mai grăbit, iar comunitatea nu mai are acea coeziune puternică pe care o avea în anii copilăriei sale. Lumea modernă a adus cu ea multe oportunități, dar a schimbat profund felul în care oamenii interacționează între ei.

Marcel Ciolacu, mândru de Buzăul natal, în care oricine ajunge se „virusează” cu farmecul său inconfundabil

Cu toate acestea, un aspect fundamental a rămas neschimbat: oamenii din Buzău.

E orașul în care m-am născut, nu am cum să nu fiu subiectiv ! Oamenii! Cred că oamenii care trăiesc acolo sunt speciali. Sunt oameni harnici, care știu ce vor!, a mărturisit Ciolacu.

Întrebat care este diferența între buzoieni și alti români, Marcel Ciolacu răspunde: „Cred că asta e diferența: noi am știut să-i atragem pe alții. Și, când aceștia au plecat, erau ‘virusați’ deja cu ‘virusul Buzăului’”.

În ciuda schimbărilor, președintele social-democrat consideră că Buzăul va rămâne mereu „acasă”. Orașul în care a crescut, cu toate amintirile și trăsnăile copilăriei, rămâne o parte esențială a identității sale.

Chiar dacă Buzăul modern este diferit de cel din anii ’70 și ’80, spiritul locului, prin oamenii săi și tradițiile locale, continuă să ofere un sentiment de apartenență și mândrie celor care au fost „virusați” de farmecul său inconfundabil.

Material susținut de Partidul Social Democrat.

DailyBusiness
Prețul argintului a luat-o RAZNA! A ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani
Spynews
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Bzi.ro
Apariție strălucitoare a Mihaela Rădulescu pe rețele de socializare! Iată cum s-a afişat vedeta
Fanatik.ro
Acestea sunt ouăle care au rupt supermarketurile din România. Sunt aduse din Ucraina și au un preț ireal de mic
Capital.ro
România plânge și acum! A fost cea mai elegantă doamnă a muzicii românești. A murit prea devreme
Playtech.ro
Fiica Biancăi Drăgușanu, uluitor ce transformare! Doamne cât de schimbată e Sofia
DailyBusiness
Investiții de MILIOANE de euro pentru modernizarea spitalelor. Ce a anunțat Adrian Câciu
Adevarul
Planeta Maimuțelor devine realitate: Un cimpanzeu celebru a măcelărit un bebeluș după ce l-a smuls din brațele mamei
wowbiz.ro
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București
Spynews
Cine e milionarul care o face acum fericită pe Irisha. Influencerița, prima apariție alături de noul iubit
Spynews
Românii vor plăti o nouă taxă începând de luna viitoare. Va fi afișată direct în factura la energie electrică
Evz.ro
Au întors-o ca la Ploiești. Vești uluitoare de la meteorologi
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
kanald.ro
„Abia putea respira” A condus 20 de km sub șoc anafilactic pentru a-și salva viața. Un bărbat de 80 de ani din Suceava a ajuns în ultima clipă la spital, de unul singur
Cancan.ro
Vlad Gherman rupe tăcerea, la 3 luni după nuntă! De ce nu se înțelege cu Oana Moșneagu: 'Nu poate să stea locului!' 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Ea e fosta campioană româncă de la Roland Garros care s-a lăsat de tenis pentru a deveni chirurg la Floreasca! The Sun i-a prezentat povestea în detaliu
Capital.ro
Permis de conducere reînnoit din 2 în 2 ani. Legea nu-ți permite să conduci dacă nu faci testele
StirileBZI
Pungile de plastic vor fi interzise! De când se va aplica decizia
Prosport.ro
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali! Cum arată
stirilekanald.ro
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de ce spune biserica". Experiența tulburătoare a unei avocate care a trecut prin moarte clinică
substantial.ro
Rusia își propune să crească exporturile agricole cu 50% până în 2030
MediaFlux
Românii care STAU la BLOC riscă AMENZI! REGULA esențială care NU trebuie ÎNCĂLCATĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Institutul Pasteur, o instituție de cercetare în declin: de la pionierat în Europa la doi angajați și pierderi financiare majore