”Am avut întâlniri, şi cu ministrul Boloş, şi am făcut şi modificări şi pe e-Transport, Normal, după 30 de ani de promisiuni, după 30 de ani de incapacitate a unui stat să facă ordine şi să facă digitalizarea de la ANAF, sunt lucruri care deranjează. Aţi văzut disponibilitatea mea şi a colegilor ăs venim să facem modificările, după ce avem discuţiile”, a declarat premierul Ciolacu, întrebat despre nemuţumirile privind măsurile e-TVA.
”Avem problemele tehnice, neconcordanţele tehnice, în urma acestor discuţii, am venit cu modificările respective. Nu poţi să anulezi absolut tot, pentru că, din punctul meu de vedere, este un pas imens. Suntem în faza în care se reglează aceste lucruri”, a mai spus premierul.
”Eu m-am săturat, de 30 şi ceva de ani, vin miniştri de finanţe, vin premieri şi spun că fac digitalizare. Nu pot să ridic din umeri, prim-minstru al României, şi să mă uit că avem cea mai mare evaziune din Europa, când mă uit la Bruxelles, e primul lucru pe care mi-l spun, că avem cel mai mare gap de TVA. Dacă doriţi un premer incapabil şi tot timpul să ies din această logică, pentru că avem nu ştiu ce alegeri, cum am văzut şi ministrul Transporturilor, care şi-a asumat. Ne dorim odată să avem autostrăzi sau le amânăm încă un an de zile, pentru că deranjăm într-un an electoral? Este cazul să fim responsabili”, a mai arătat el.
Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) a protestat luni în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a atrage atenţia asupra climatului economic marcat de „haos legislativ şi incertitudine fiscală”, solicitând totodată schimbări fundamentale în politica fiscală a ţării.
Protestul „Fără haos în legislaţia fiscală” din Piaţa Victoriei a început la ora 9:00, după care s-a mers în marş spre sediul Ministerului Finanţelor din Piaţa Constituţiei. Potrivit PACR, astfel de acţiuni au avut loc şi în alte oraşe din ţară precum Timişoara, Oradea, Iaşi şi Bistriţa.
Contabilii, economiștii și antreprenorii au organizat luni, la București, un protest pentru a atrage atenția asupra a ceea ce ei numesc ”teroare fiscală” şi măsuri adoptate fără consultare publică, cu impact major asupra întregii societăţi. Manifestarea, numită ”Fără haos în legislaţia fiscală”, a avut loc în intervalul 08:30 – 13:00.