Marcel Ciolacu, discurs la ambasada SUA în ajunul Zilei Independenței: „România datorează SUA o parte din creșterea economică, dar și SUA datorează multe mediului de afaceri”

Marcel Ciolacu a fost prezent la ambasada Statelor Unite ale Americii în contextul precederii zilei de 4 iulie, când americanii sărbătoresc Ziua Independenței.
Filip Stan
03 iul. 2024, 19:55
Marcel Ciolacu, discurs la ambasada SUA în ajunul Zilei Independenței: „România datorează SUA o parte din creșterea economică, dar și SUA datorează multe mediului de afaceri”

Cu ocazia Zilei independenței, serbate cu mare fapt în Statele Unite ale Americii, premierul României, Marcel Ciolacu, a susținut un discurs la ambasada SUA. Alături de el s-au aflat și președintele Klaus Iohannis, dar și șeful Senatului, Nicolae Ciucă.

Citește și: UPDATE Marcel Ciolacu, după consultări: „Toate forțele politice vor o soluționare rapidă a calendarului electoral”. Când se vor desfăşura alegerile prezidenţiale

Marcel Ciolacu, discurs la ambasada SUA în ajunul Zilei Independenței

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, în cadrul recepţiei de la Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu ocazia celei de-a 248-a aniversări a Zilei Independenţei, că speră ca parteneriatul strategic dintre țara noastră și SUA să dăinuie și peste ani, date fiind reușitele de până acum în domenii ca apărare sau comerț.

„La nivelul societăţii româneşti există un grad ridicat de încredere şi respect faţă de SUA şi cred că acest lucru se datorează faptului că securitatea cetăţenilor noştri este asigurată în mod direct prin parteneriatul strategic pe care îl are în mod direct cu SUA. Relaţia bilaterală pe care am consturit-o are la bază valori de domocratice pe care le împărtăşim. Este o relaţie întărită de ajutorul României pentru eforturile SUA pe linia combaterii terorismului, de sprijinul acordat SUA pentru procesul de aderare la OCDE precum și de apartenenţa noastră comună la NATO, precum şi de angajamentul nostru bilateral clar în sprijinul Ucrainei”, a declarat președintele PSD.

Şeful Executivului a precizat că preşedintele a vorbit deja despre cooperarea noastră în domeniul militar şi despre angajamentul nostru ferm pentru sprijinirea Ucrainei şi întărirea Flancului estic al NATO şi subscrie afirmaţiilor sale şi întăreşte, la rândul său, interesul pentru consolidarea cooperării în domeniul apărării, inclusiv prin dezvoltarea de parteneriate în domeniul industriei de apărare.

„Este cunoscut faptul că România datorează în parte propria creștere economică investițiilor americane prin transferul de tehnologie și cunoaștere realizate. Tot așa, companiile americane, prezente în România, datorează o parte importantă a profiturilor lor personalului bine pregătit și mediului de afaceri ofertant din România. Este reprezentativ în aces sens faptul că atât numărul de angajați, cât și profiturile companiilor americane cu investiții în România s-au dublat în ultimul deceniu. În 2023 comerțul dintre România și Statele Unite ale Americii, impulsionat în principal de cele peste 8.700 de societăți comerciale cu participare americană din România, s-a situat la peste 5,3 miliarde de dolari. În același timp, comerțul cu servicii se apropie de pragul de 2 miliarde de dolari. Cooperarea economică bilaterală reprezintă un pilon major în parteneriatul nostru strategic. Un pilon care și-a demonstrat importanța pentru ambele părți, însă adevăratul potențial este departe de a fi atins. Sperăm ca Statele Unite ale Americii să ajungă în următorii ani cel puțin pe primele trei locuri în topul investitorilor străini și pe primul loc între partenerii noștri comerciali din afara Europei. România este un stat în continuă creștere și transformare, este un stat profund angajat în prcesul de reforme interne, menit să ducă nu doar la o creștere economică substanțială, ci și la o viață mai bună pentru poporul român. Eforturile pe care le realizăm pe această linie au ca scop o integrare mai profundă a țării noastre pe piața globală. Procesul de aderare la OCDE și perspectiva accederii la programului Visa Waiver vor duce la o creștere substanțială a creșterii investitiilor străine în România, consolidând încrederea partenerilor americani în țara noastră. Contăm în continuare pe sprijinul SUA pentru îndeplinirea acestor obiective importante. Vă asigur că România va continua să fie un partener deschis și determinat să contribuie la întărirea parteneriatului nostru strategic cu rezultate pozitive la nivel bilateral, regional și transatlantic. Happy Independence Day!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a menţionat că salută, totodată, accentul pus de Ambasada SUA la Bucureşti, şi de către doamna Ambasador Kavalec pe industria cinematografică, nu doar prin alegerea temei acestui eveniment, ci şi în discuţiile pe care le-a avut de la sosirea acesteia la Bucureşti.

„Potenţialul acestei industrii de a contribui la creşterea economică a României dar, mai ales, de a întări imaginea României la nivelul publicului american şi mondial trebuie să fie valorificat”, a mai completat primul ministru în cadrul prezenței sale la ambasada Statelor Unite ale Americii.

Citește și: Diana Șoșoacă, cea mai cunoscută figură politică din România, dar și cea în care românii au cea mai puțină încredere. Marcel Ciolacu, pe locul trei în topul încrederii

 

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Polonia intensifică pregătirea paramilitară în școli și companii de stat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!