Marcel Ciolacu: „Eu nu vreau să fiu un preşedinte să trag la poartă. Cine i-a stat în cale lui Băsescu – i-a omorât, i-a băgat la puşcărie

„Nu mai contează că ești de stânga și de dreapta. Contează ce vrei să faci pentru români. Și repet, eu nu vreau să fiu un preşedinte să trag la poartă. Nu ăla e rostul preşedintelui”, a spus liderul PSD..
Filip Stan
16 sept. 2024, 21:08
Marcel Ciolacu:

Premierul Marcel Ciolacu, candidat PSD la alegerile prezidențiale, spune că vrea să fie un președinte pentru români, care să se concentreze pe a construi pentru țară și nu pe lupte cu adversarii politici.

Iată o parte din declarațiile făcute de Marcel Ciolacu la Antena 3 , printre care și un atac la adresa lui Traian Băsescu

„Sistemul trebuie schimbat complet, președintele trebuie să plece de jos în sus dacă vrea să construiască ceva normal în această țară”, a declarat Ciolacu.

Guvernul oferă 10.000 lei familiilor afectate de fenomenele extreme din Moldova. Marcel Ciolacu: „Alocăm azi primele sume pentru a compensa o parte din pagubele suferite”

„Nu mai contează că ești de stânga și de dreapta. Contează ce vrei să faci pentru români. Și repet, eu nu vreau să fiu un preşedinte să trag la poartă. Nu ăla e rostul preşedintelui”, a continuat el.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că „nu își mai dorește” o coaliție de dreapta în Guvernul României, motivând că „am fost contemporan cu o mare coaliţie de dreapta care a dus la un dezastru”. Cu toate acestea, premierul a spus că niciun partid nu va putea guverna singur după alegerile parlamentare din acest an şi va trebui să intre într-o alianţă electorală, subliniind că votul românilor va fi decisiv în acest sens.

Ciolacu se întâlneşte cu primarii din Capitală, marţi, la ora 14.00, pentru a discuta despre gestionarea traficului din Capitală şi asigurarea energiei termice pe perioada iernii / Nicuşor Dan îl cheamă la ora 13.00 pe premier în faţa unui şantier

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte cu primarii din Capitală, marţi, la ora 14.00, pentru a discuta despre gestionarea traficului din Capitală şi asigurarea energiei termice pe perioada iernii, în timp ce primarul Capitalei, Nicuşor Dan, îl cheamă la 13.00 pe premier în faţa unui şantier din Capitală.

Premierul va avea o întâlnire de lucru cu primarii din Bucureşti şi cu miniştrii care au atribuţii în gestionarea traficului din Capitală şi asigurarea energiei termice pe perioada iernii. Reuniunea urmează să aibă loc începând cu ora 14.00, potrivit anunţului Executivului.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat la rândul lui că la ora 13:00 va organiza o conferinţă de presă pe teme de urbanism şi trafic la şantierul din strada Intrarea Gherghiţei nr. 8, Sector 2.

Primarul General spune că a transmis o invitaţie oficială Prim-Ministrului Marcel Ciolacu, Prefectului Capitalei şi Inspectorului General al ISC de a efectua împreună vizita la acest şantier.

Ludovic Orban şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale. Alianţă electorală între Forţa Dreptei şi PMP

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirma recent că premierul Marcel Ciolacu l-a invitat la o discuţie privind traficul din Bucureşti.

”L-am invitat şi eu la unul din zecile de mari şantiere ilegale. I-am invitat şi pe subordonaţii săi, prefectul şi şefa Inspectoratului de Stat în Construcţii, care refuză să îşi îndeplinească atribuţiile”, a spus atunci Nicuşor Dan, menţionând că discuţiile ar urma să aibă loc marţi.

PNL neagă total zvonul prezenței lui Klaus Iohannis pe lista de parlamentari ai liberalilor

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a declarat, luni, despre prezenţa preşedintelui Senatului, Nicole Ciucă, la inundaţii că dacă e un foc de armă, noi fugim, dar un militar se duce şi ne apără şi e spiritul dânsului să fie prezent. Vom vedea cum vor aprecia oamenii prezenţa omului doi din stat, acolo, a mai comentat Falcă.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat luni că în partid nu s-a discutat scenariul ca președintele Klaus Iohannis să deschidă lista la Senat a liberalilor. Este prima reacție oficială a PNL în acest sens.

„Nu s-a discutat în PNL acest lucru. Este o pură speculație”, a declarat Ionuț Stroe, la Digi 24. Surse politice, citate de România Tvau spus, luni, că președintele Klaus Iohannis este luat în calcul pentru a deschide lista PNL la Senat. Însă, potrivit Constituției, Klaus Iohannis ar trebui să-și dea demisia de la Cotroceni pentru a putea candida.

În cazul în care acest scenariu ar fi adevărat, președintele Iohannis ar urma să ocupe primul loc pe listele PNL de la București, potrivit informațiilor citate.’

Mandatul președintelui Iohannis se încheie pe 20 decembrie. Dacă noul parlament va fi învestit înainte de această dată, Iohannis va trebui să opteze între funcția de senator și cea de președinte al României.

Spynews
Dani de la Insula iubirii își caută iubită după despărțirea de Mădălina! Cum vrea să arate viitoarea parteneră. În ce relații a rămas cu Maria
Bzi.ro
Carmen Harra ştie viitorul preşedinte al SUA! „Nu baţi un Dragon în Anul Dragonului!”
Fanatik.ro
Ai cont și card la BCR? Anunț oficial pentru toți clienții. Sunt beneficii unice
Capital.ro
Viața la bloc. Toții proprietarii de apartamente sunt obligați. Poți chiar să îți pierzi apartamentul
Playtech.ro
Cutremur de 5,2 grade în România! Zonele în care seismul s-a resimțit puternic
DailyBusiness
Cum se acordă bursele de reziliență în noul an școlar. To ce trebuie să știe elevii
Adevarul
O pisică neagră a ezitat în calea lui Putin. Felina ratează coloana oficială a dictatorului rus
Spynews
Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA, a fost condusă pe ultimul drum. Imagini dureroase de la înmormântare | FOTO
Spynews
Ce este bacteria Bordetella pertussis, care a afectat-o pe fetița Andrei Volos. Micuța ei este de șase zile în spital | FOTO
Evz.ro
Pensionarea anticipată, schimbată de noua lege. Condiții mult mai aspre
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy fotbalistă din lume crede că e discriminată! Cum arată
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu NU este tatăl biologic al lui Livian. A invitat şi familia reală la nuntă, dar nu au vrut să audă de el
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Mai trecem sau nu la ora de iarnă? Ce a votat Parlamentul European și cum va fi influențată românia de această alegere
Capital.ro
Traian Băsescu nu cedează. Decizia luată de fostul președinte al României
StirileBZI
„Nostradamus cel viu”, despre al Treilea Război Mondial. Cum ar trebui evitat
Prosport.ro
Ce cartiere din București s-au zguduit cel mai puternic în timpul cutremurului de 5.3 grade
stirilekanald.ro
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
substantial.ro
Precipitații record și inundații de amploare în județele Vaslui și Galați
MediaFlux
PENSIE mai mică pentru vârstnici. Pensionarii care vor da BANII înapoi
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...