„Dacă sunt pierderi în ultimii cinci ani şi nu se vede nicio restructurare şi niciun plan de redresare a acelor companii, de ce nu, părerea mea, că se poate intra în zona de insolvenţă”, a afirmat Ciolacu.
Premierul a continuat, menționând că în urma unei analize a situației companiilor de stat și a arieratelor, Guvernul va lua măsuri pentru a decide viitorul acestora.
„Urmează ca doamna preşedintă a ANAF să ne dea o situaţie detaliată şi nu vă ascund că, după o analiză, în funcţie de unde funcţionează fiecare companie, la ce minister, împreună cu ministrul Finanţelor, nu vom avea şi o abordare, dacă sunt pierderi în ultimii cinci ani şi nu se vede nicio restructurare şi niciun plan de redresare a acelor companii, de ce nu, părerea mea, că se poate intra în zona de insolvenţă şi să închidem aceste capitole”, a declarat Ciolacu, potrivit ZF.
El a mai adăugat că va monitoriza cu atenție și marile companii care înregistrează pierderi pe termen lung pe teritoriul României, subliniind că „sunt pe pierdere de 10-15 ani şi nu înţelegem de ce tocmai în România nu fac niciun fel de profit”.
În continuare, guvernul va aproba investiții semnificative în infrastructura națională.
„Vom continua investiţiile prin Ministerul Transporturilor cu drumul expres Brăila – Galaţi, de asemenea, cu construcţia unui nou nod rutier în nord-estul Capitalei şi nu în ultimul rând varianta ocolitoare la Galaţi, toate investiţiile însumate ducând la 2,8 miliarde de lei”, a declarat Ciolacu.