Ciolacu a evidențiat importanța dialogului strategic cu lideri internaționali și a subliniat planurile sale de a continua astfel de contacte la cel mai înalt nivel, inclusiv cu liderii europeni.
„Domnul Ciucă a spus că nu e bine că am vorbit. În perioada următoare o să caut să vorbesc şi cu domnul Scholz şi cu domnul Macron şi o să-i cert. Domnule, vedeţi că v-a zis-o de la obraz Ciucă, că nu trebuia să vorbiţi cu Trump”, a declarat Ciolacu la Brașov, făcând referire la reacțiile adversarului său politic.
Întrebat despre subiectele abordate în discuția cu președintele ales Donald Trump, premierul a oferit detalii.
„Mai multe. Din zona strategică, am vorbit şi despre Ucraina, am vorbit şi despre România, am vorbit de parteneriatul nostru strategic, am vorbit că preşedintele Trump în 2016 a făcut apelul cu alocarea din PIB. Noi am depăşit 2%, suntem la 2,5%”, a adăugat Ciolacu.
Discuția cu Donald Trump, care a durat aproximativ 20 de minute, s-a concentrat pe consolidarea relațiilor bilaterale dintre România și Statele Unite. „Au fost vreo 20 de minute de discuţie. Şi urmează în perioada următoare să mai avem”, a adăugat premierul.
Marți seară, Ciolacu anunțase că a avut „o conversaţie telefonică foarte bună” cu Donald Trump, în cadrul căreia i-a transmis felicitări pentru victoria sa istorică. Premierul a afirmat că Trump a dorit să transmită „cele mai bune urări poporului român” și că, în cadrul discuției, și-a exprimat dorința ca Statele Unite să devină principalul investitor și partener comercial al României din afara Uniunii Europene.