Marcel Ciolacu îl contrazice pe ministrului Agriculturii: ”Nu a cerut nimeni demisia. Nu e un capăt de țară”

Premierul Marcel Ciolacu l-a contrazis marți pe ministrul Agriculturii și a anunțat că nu i-a cerut nimeni demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.
Alina Costache
23 ian. 2024, 15:21
Marcel Ciolacu îl contrazice pe ministrului Agriculturii: ”Nu a cerut nimeni demisia. Nu e un capăt de țară”

Marcel Ciolacu îl contrazice pe ministrului Agriculturii. Premierul României a vorbit despre declarațiile pe care ministrul Agriculturii le-a făcut luni pe aceste subiect și a subliniat că a discutat personal și cu ministrul de Externe Luminița Odobescu.

Citește și Marcel Ciolacu, după întâlnirea de la Ministerul de Interne: „Nu se poate ca tot bugetul să meargă la pensii și salarii. Trebuie un echilibru”

Marcel Ciolacu îl contrazice pe ministrului Agriculturii

Șeful Executivului a afirmat că o demisie la nivelul Comisiei Europene cu câteva luni înainte de alegerile europarlamentare nu ar fi un capăt de țară.

„Nu a cerut nimeni (demisia comisarului european pentru Agricultură – n.r.). Am vorbit și cu doamna Luminița Odobescu, am transmis foarte clar, domnul ministru (Florin Barbu – n.r.) a spus foarte clar: «dacă nu suntem în stare niciunul, ne dăm cu toții demisia, în frunte cu comisarul european (pentru Agricultură – n.r.)». Acuma, pentru câteva luni (până la alegerile europarlamentare – n.r.), nu e un capăt de țară să cerem demisia cuiva. Știu că am avut și noi un comisar pe Agricultură… Dar întrebați-l pe el, eu nu-mi aduc aminte nimic notabil ce s-a întâmplat în acea perioadă”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

La rândul său, ministrul român al Agriculturii, Florin Barbu, și-a nuanțat declarația făcută luni și a spus înaintea Consiliului de Miniștri de marți de la Bruxelles că, dacă România nu primește derogări pe cele două capitole solicitate, ar trebui să-și dea demisia atât miniștri români cât și comisarul european pe Agricultură, Janusz Wojciechowski.

„Aşa cum şi în anul 2023 am avut derogare pe aceste două GAEC, solicităm şi în anul 2024 această derogare. Dacă nu putem lua această derogare în Consiliul de miniştri (al UE), cred că atât noi, ca miniştri, cât şi comisarul ar trebui să plecăm acasă, pentru că nu putem rezolva problemele fermierilor din ţările Uniunii Europene”, a declarat ministrul Florin Barbu înaintea Consiliului AGRIFISH.

Vă reamintim că Florin Barbu a transmis luni că va cere demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, în cadrul Consiliului de Miniştri, dacă nu primește derogări de la Regulamentul Uniunii Europene.

„Susţinerea pe care am avut-o din partea celor 15 state, inclusiv Germania şi Franţa, privind derogările de la GAEC 7 şi 8 şi nerespectarea votului care s-a dat în Consiliul de Miniştri de 70% mă vor face mâine, chiar în Consiliul de Miniştri, ca România, şi-mi asum acest lucru, în calitatea mea de ministru, să-i cer demisia public comisarului pentru că nu respectă un vot dat de 15 state. Eu vă spun, merg cu mandatul acesta în care în Consiliul de Miniştri, mâine, dacă nu rezolvăm problema GAEC 7 şi 8 derogare, pentru că nu s-a înţeles un lucru şi am încercat să le explic şi comisarului şi la toată lumea, că nu cerem nimic. Noi suntem în perioadă de război, noi suntem afectaţi, cele cinci state, de conflictul care s-a produs de către Rusia împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul Florin Barbu luni, într-o discuţie cu fermierii la Târgu Mureş.

Citește și Ciolacu, despre protestul fermierilor şi transportatorilor: Cred că sunt nişte nemulţumiri acumulate, o lipsă de dialog mai aplicată

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'