Marcel Ciolacu îl face praf pe Rareş Bogdan: „Să anunţi apocalipsa după un guvern din care faci parte…”

"Vreți să fac precum Ceaușescu? Să bag România într-o foamete ca să plătim urgent datoriile externe?!“, a răbufnit Marcel Ciolacu.
Filip Stan
01 oct. 2024, 22:32
Marcel Ciolacu îl face praf pe Rareş Bogdan:
Rareș Bogdan, atac dur la adresa PSD! Liberalul acuză teamă și lașitate din partea socialiștilor: „PSD se pregătește de guvernare cu AUR”

Marcel Ciolacu îl pune la punct pe Rareș Bogda, după ce prim-vicepreşedintele PNL a prezentat recent cifre care ar arăta „dezastrul economic păstorit de actualul premier şi liderii socialişti”. „PSD şi Ciolacu pun economia ţării în cel mai mare pericol de după criza din 2009”, susţinea liberalul. Bogdan se întreaba „de unde vor tăia PSD şi Ciolacu pentru a acoperi dezastrul economic pe care-l fac acum: din salarii? Din pensii? Vor creşte TVA la 24/25%?”.

Premierul Marcel Ciolacu spune însă că TVA-ul nu o să crească în 2025 și precizează că nu înțelege ieșirea colegului său liberal de guvernare.

Citește și Marcel Ciolacu, despre varianta ”Iohannis premier”: Ca președinte, o să nominalizez prim-ministrul în funcție de negocieri și de votul românilor

„TVA în martie 2025 – la fel ca acum. Vă pot spune cu certitudine că TVA-ul la medicamente și alimente rămâne 9%”, a dat asigurări Marcel Ciolacu, la postul Digi 24.

„Avem și creșteri pe venituri, dar și reduceri la cheltuieli”

Rareș Bogdan vorbește de 24-25%, a punctat jurnalistul din studio. „Înțeleg ieșirea. Nu știu care e câșțigul de vot, însă pe mine mă depășește. Să anunți că urmează apocalipsa după un guvern din care faci parte… (…). Nu mai bine colectăm TVA-ul mai bine prin digitalizare? Cine e de vină? Amatorismul și statul la cheremul funcționarilor. Nu-l fac vinovat pe dl. Marcel Boloș. El și-a asumat să facem digitalizare”, a spus Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți că planul de măsuri pe care urmează să-l prezinte Comisiei Europene luna viitoare, în vederea negocierii unui acord pe şapte ani pentru reducerea deficitului, va fi prezentat la timp. Acesta spune că este nevoie de acest plan pentru cererea de plată PNRR nr. 4, care va asigura cofinanțarea pentru marile proiecte pe infrastructura rutieră.

„Avem și creșteri pe venituri, dar și reduceri la cheltuieli. De exemplu, Franța și-a asumat un deficit de 4,4%… Eu dau exemple pentru a ilustra situația… Din ultimii 30 de ani, Franța a avut depășiri de deficit de 22 de ori. Vreți să fac precum Ceaușescu? Să bag România într-o foamete ca să plătim urgent datoriile externe?!“, a spus Marcel Ciolacu, marți seară, la Digi 24.

Premierul a explicat că nu trebuie să vedem Comisia Europeană ca pe un ‘dușman’, ci ca pe o entitate care își dorește sustenabilitate pentru toate statele membre.

„România are nevoie de o reformă fiscală. Comisia Europeană spune că e aberant să dăm legi, să facem un cod fiscal și după 6 luni să le modificăm, să oferim facilități. Comisia Europeană nu e dușmanul României? Ei doresc sustenabilitate pe termen lung“, a punctat Marcel Ciolacu la Digi 24.

România a avut un deficit bugetar de 4,02% din PIB în primele 7 luni din 2024, fiind mai mare cu 1,62 puncte procentuale comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut. Ca valoare, se ridică la 71 miliarde lei.

Marcel Ciolacu: Guvernul PSD – PNL funcționează bine din punctul meu de vedere

Veniturile totale au însumat 331,56 mld. lei în primele șapte luni ale anului 2024, înregistrând o creștere de 15,1% (an/an), susținută de încasările din venituri curente – contribuții de asigurări, TVA, impozit pe salarii, impozit pe profit și venituri nefiscale.

Marcel Ciolacu: „E cel mai mare efort pentru infrastructura rutieră”

Premierul a mai spus că atât pentru România, cât și pentru celelalte șase europene care au depășit cei 3% asumați la Maastricht, în acest moment există o negociere. „Trebuie depus acel plan până pe 15 octombrie. E un plan generic. În România urmează reforma fiscală. Dacă România și coaliția de guvernare decid să nu trimită niciun plan, automat vom avea un plan aprobat de Comisie pe 4 ani. Eu nu vreau asta! Vreau ca ministrul Finanțelor, după ce prezintă Coaliției, să meargă și să discute cu Comisia. De ce?! până în 2025-2026, când putem implementa banii din PNRR. E cel mai mare efort pentru infrastructura rutieră. Cofinanțarea statului român este de 60%.  Am pornit șantierele din toată țara. Așa consider eu că este bine, a venit timpul ca România să se dezvolte. Normal că aceste întârzieri de 2-3 luni aduc o multiplicare în economie, din relocări…“, a punctat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este luat în calcul ca tot ‘șantierul’ reducerii sau reeșalonării bugetare să fie dus până după alegeri, premierul a dat asigurări că această variantă este exclusă. „Nu este adevărat! Planul va fi discutat până pe 15 octombrie. Dacă nu ducem niciun plan, vom avea o eșalonare pe 4 ani“, a subliniat Marcel Ciolacu.

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care vor face schimbări radicale până la sfârșitul lunii. Se anunță multe transformări pentru acești nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Șoferii din România sunt obligați în termen de 30 de zile
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Documentul de care scapă mulți dintre cei care vor să se pensioneze. Data, 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a ciocnit cu un alt șofer pe E70. Printre pompierii care au intervenit s-a aflat chiar soțul ei
Cancan.ro
Mihai Grama, un bărbat din Reghin, a dat lovitura cu o afacere unică în lume: 'Unii au râs de mine'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Iei și amendă 10.000 lei. Obligație legală din 1 octombrie
StirileBZI
Aceste anvelope devin interzise de la 1 octombrie! Toți șoferii vor fi sancționați
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Marcel Ciolacu: Kelemen Hunor nu ar accepta funcţia de premier
MediaFlux
PENSIE mai MARE în OCTOMBRIE. LEGEA a intrat în vigoare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov