Marcel Ciolacu, în campanie cu Gabriela Firea, lansează atacul împotriva lui Nicușor Dan: N-am văzut decât lupte cu dușmani imaginari

Premierul Marcel Ciolacu a participat miercuri, 24 aprilie, la Patinoarul Berceni Arena, la un eveniment de partid.
Filip Stan
24 apr. 2024, 13:06
Marcel Ciolacu, în campanie cu Gabriela Firea, lansează atacul împotriva lui Nicușor Dan: N-am văzut decât lupte cu dușmani imaginari

Premierul Marcel Ciolacu a participat miercuri, 24 aprilie, la Patinoarul Berceni Arena, la un eveniment de partid, alături de Gabriela Firea.

Liderul PSD  declarat, miercuri, la lansarea candidaturii primarului Sectorului 4, Daniel Băluţă, pentru un nou mandat, că abordarea politică a fost mult prea pregnantă asupra administraţiei iar jocul politic a influenţat prea mult performanţa administrativă. ”Oamenii politici, printre care mă număr şi eu şi mulţi dintre colegii mei de aici, am învrăjbit prea mult românii între ei”, a mai spus Ciolacu, arătând că de 30 de ani au îndemnat românii să voteze contra cuiva, nu pentru ceva, nu pentru o viziune. ”Să dăm un exemplu la Bucureşti că putem construi şi atunci oamenii vor veni şi ne vor vota fără sloganuri electorale, fără multe materiale, fără panouri publicitare”, a mai spus preşedintele PSD, adăugând că administraţia nu are culoare politică şi de aceea primarii performanţi sunt cei care fac diferenţa.

 

„Fiecare dintre noi învățăm din greșelile noastre. Învățăm să construim. Această coaliție nu a fost împotriva cuiva. Cum nici azi nu sunt PSD-iști, PNL-iști împotriva unui primar, ci să construim. Suntem strânși nevoiți – Sectorul 1 ar trebui să fie motorul de dezvoltare al Bucureștiului.  (…)

N-am văzut decât lupte (n.r.: în București, cu referire la Nicușor Dan), cu dușmani imaginari. Am plecat de la Gabriela Firea și de la trafic și fonduri europene de aproape 1 miliard de euro și ne-am găsit cu un primar care vorbește despre acei bani. (…)

Sondaj INSCOP – Intenţie vot alegeri locale: PSD-28,4%, PNL – 26,7%, AUR – 14,4%, 10.8% Alianța Dreapta Unită

Vorbim de o involuție, o lipsă de coerență, o lipsă de echipă. Toate au fost în ultimii 4 ani. Abordarea politică a fost mult prea pregnantă asupra administrației. Oamenii politici, printre care mă număr și eu, am învrăjbit românii între ei. N-am făcut diferență între jocul politic și interesele oamenulor”, a spus Ciolacu.

”Administraţia nu are culoare politică, poarte numai în campania electorală şi în ziua votului. De a doua zi, administraţia nu mai are culoare politică. Nu am văzut la Primăria Generală, împreună cu toţi primarii de sector, invitaţi ministrul Fondurilor Europene, cum să facă ghidurile pentru ca banii să fie absorbiţi cât mai bine, ministrul Dezvoltării, unde sunt cele mai multe fonduri, nu am văzut la Primăria Generală ministrul Finanţelor, premierul, vicepremierul Neacşu. Nu am văzut nciio viziune de fapt, nicio construcţie, Nu am văzut decât ură, lupte cu duşmani imaginari, la fel ca şi în Sectorul 1 unde sper ca după ce este ales George Tuţă să nu mai vorbim de şobolani şi căldură”, a spus preşedintele PSD, la evenimentul de lansare a candidaturii lui Daniel Băluţă la Sectorul 4.

”Vorbim de o involuţie, de o lipsă de coerenţă, de o lipsă de echipă”, a mai spus Ciolacu.

Liderul social-democrat a precizat: ”Toate aceste lucruri s-au întâmplat în ultimii 4 ani, pentru că abordarea politică a fost mult prea pregnantă asupra administraţiei, pentru că jocul politic a influenţat prea mult performanţa administrativă, pentru că oamenii politici, printre care mă număr şi eu şi mulţi dintre colegii mei de aici, am învrăjbit prea mult românii între ei, pentru că nu am făcut nicio diferenţă între jocul politic şi nevoile oamenilor. Nu am pus priorităţile înainte de ură. Pentru că de 30 de ani am îndemnat românii să voteze contra cuiva, nu pentru ceva, nu pentru o viziune”.

”Încercăm să schimbăm ceva. Sunteţi mult mai tineri decât mine (..) Haideţi să învăţăm din toate greşelile făcute de către alţii, poate câteodată şi de către noi, haide să construim cu totul altceva, să construim nu neapărat pentru noi. Să dăm un exemplu la Bucureşti că putem construi şi atunci oamenii vor veni şi ne vor vota fără sloganuri electorale, fără multe materiale, fără panouri publicitare. Oamenii vor simţi necesitatea unui moment de construcţie, nu ne mai permitem să pierdem fonduri europene”, a mai declarat Ciolacu.

Preşedintele PSD a subliniat că administraţia nu are culoare politică de aceea primarii performanţi sunt cei care fac diferenţa.

”Este evident că avem nevoie de o lege specială a Capitalei, trebuie odată închise discuţiile cu privire la proprietate, este evident că dependenţa primarilor de sector nu trebuie să fie atât de mare de primarul general, de jocurile politice. Este evixdent că trebuie o nouă abordare”, a arătat Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, ”această alianţă electorală, această coaliţie de guvernare nu s-a creat împotriva cuiva, cum nici astăzi nu sunt nici pesedişti, nici penelişti, împotriva unui primar”.

”Ne-am strâns să construim ceva pentru bucureşteni, ne-am strâns în jurul unui proiect administrativ, nevoiţi. Sectorul 1 ar fi trebui să fie motorul de dezvoltare a Bucureştiului, motorul de dezvoltare sunt sectoarele 3, 4 şi 6. Ăsta este adevărul, doar aici găseşti performanţă, viziune”, a completat Ciolacu.

Grindeanu: Soluţia pe care noi am adoptat-o, de a candida Firea, ne dă o anumită siguranţă că votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru / Anticipăm o bătălie extrem de strânsă. E normal să avem un dialog cu toţi

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul lor. El a mai spus că anticipeazî o bătălie extrem de strânsă şi atunci este normal să existe un dialog cu toţi cu care pot avea un dialog.

”PSD vrea să câştige alegerile şi la Bucureşti, vrea să câştige majoritatea consiliilor judeţene din ţară. PSD va avea mult mai multe consilii judeţene decât a avut după alegerile locale din 2020. În 2020, urmare a alegerilor, noi am avut 20 de consilii judeţene, eu vă spun că vom avea cu vreo 20% mai mult”, a spus Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD a precizat că în acest moment, nu e un secret că e un bazin electoral de stânga la Bucureşti care pare a fi accesat şi de către doamna Firea şi de către domnul Piedone.

”Soluţia pe care noi am adoptat-o, aceea de a candida doamna Firea, ne dă o anumită siguranţă că votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru, Gabriela Firea, să fiu foarte bine înţeles. Dar anticipăm o bătălie extrem de strânsă între aceşti contracandidaţi şi atunci va conta fiecare procent. E normal să avem un dialog cu toţi cu care putem avea un dialog”, a arătat ministrul Transporturilor.

Gabriela Firea îl desființează pe Nicușor Dan după cea mai mare avarie de termoficare din București: ”Bucureștenii se spală la ibric!”
Întrebat dacă a existat acest dialog cu primarul Cristian Popescu Piedone, Grindeanu a răspuns: ”Dacă preşedintele partidului a făcut acest apel, cine sunt eu să-l contrazic?”.

”Preşedintele partidului a făcut acest apel, hai să vedem zilele viitoare. Eu v-am spus argumentele care au dus la acest apel public al premierului. Vorbim de un bazin electoral de stânga, vorboim de doi oameni care îşi iau voturile în principal din acest bazin şi vorbim de maximizarea şanselor”, a explicat Sorin Grindeanu.

 

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
După atacul ursului din Bucegi, un alt animal SĂLBATIC a luat cu ASALT LITORALUL. Turiștii de la Marea Neagra au fost îngroziți VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Cadavrul unui bărbat descoperit într-un geamantan în Vaslui. Suspecții, filmați și ulterior prinși în Brașov
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'