Marcel Ciolacu, în SUA. Prima vizită făcută de premierul României

Marcel Ciolacu se află într-o vizită oficială în SUA, iar prima vizită pe care a făcut-o a fost la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, unde a comemorat, duminică, victimele genocidului din cel de-Al Doilea Război Mondial.
Filip Stan
03 dec. 2023, 20:27
Marcel Ciolacu, în SUA. Prima vizită făcută de premierul României

Marcel Ciolacu a încheiat turul în Sala Amintirii (Hall of Remembrance), un spațiu de reculegere unde el și alți membri ai delegației oficiale au aprins o candelă. Ulterior, premierul a semnat în cartea de onoare a muzeului.

Citește și Victor Ponta îl zdrobește pe Klaus Iohannis: „Vii din Africa, citești de pe foaie ca un elev prost, după care te urci în avionul privat către Dubai. Vrăjeală! Nu mai crede nimeni”

Alături de delegaţia română s-au aflat ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, şi ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Andrei Muraru. Ghidul delegaţiei în muzeul memorial a fost directoarea instituţiei, Sara Bloomfield.

Sara Bloomfield i-a transmis lui Ciolacu că e considerată a fi un lider în privința amintirii istoriei Holocaustului. „Mulţumesc foarte mult”, a spus ea.

Marcel Ciolacu urmează să se întâlnească, duminică seara, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington – Virginia – Maryland.

De asemenea, luni va participa la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Ceremonialul include 19 salve de tun şi onorul drapelului. Ulterior, premierul român se va întâlni, la Pentagon, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin şi cu şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken. La finalul zilei, se va întâlni şi cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al SUA.

Premierul Ciolacu va fi în vizită în SUA până miercuri, alături de o delegație din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi ministrul Economiei, Radu Oprea.

Citește și Marcel Ciolacu, ipoteză șoc despre colegii din politică. Ce datorii au liderii USR la Vlad Voiculescu, anchetat de DNA

Guvernul a transmis că premierul va avea întrevederi cu mai mulți înalţi oficiali americani. Astfel, la Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, şeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm. Un punct important al vizitei reprezintă întrevederile, la New York, cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU.

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers şi Adam Smith, cu co-preşedinţii Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin şi James Risch şi cu co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor, Mike Turner şi Elissa Slotkin.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
INHGA emite Cod galben de inundații pentru 25 de județe
MediaFlux
CONCEDIU PARENTAL pentru BUNICI! S-A DAT LEGE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?