Marcel Ciolacu, întâlnire cu liderii politici nordici: „Parlamentul României susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO”

Joi, 2 iunie, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a avut o întâlnire cu înalții oficiali ai Finlandei și Suediei. Liderul PSD și-a exprimat sprijinul pentru aderarea celor două state europene în cadrul alianței militare. 
Filip Stan
02 iun. 2022, 12:07
Marcel Ciolacu, întâlnire cu liderii politici nordici: „Parlamentul României susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Președintele Camerei Deputaților a transmis joi un mesaj de susținere pentru Suedia și Finlanda, într-o postare publicată în social media.

„Parlamentul României susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO. Consolidarea parteneriatului de securitate din cadrul alianței nord-atlantice a fost mereu o prioritate pentru Partidul Social Democrat, iar decizia luată de cele două guverne social-democrate din nordul Europei reprezintă un important pas spre dezvoltarea NATO.

Am transmis acest mesaj de solidaritate și de sprijin partenerilor din Finlanda și Suedia în cadrul unei întâlniri pe care am organizat-o astăzi la Palatul Parlamentului cu ambasadorii celor două țări în România, în cadrul căreia am discutat și despre întărirea cooperării economice și militare.

Astăzi, în acest context dificil, fiecare român poate spune cu lejeritate că #NoiSuntemNATO, dar nu pot să nu fiu mândru de contribuția semnificativă avută de Partidul Social Democrat la aderarea la NATO și consolidarea poziției noastre în interiorul alianței”, a declarat Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Pe 18 mai, Finlanda și Suedia au solicitat oficial aderarea la NATO. De la înființarea sa în 1949, Alianța sa bazat pe „politica ușilor deschise” cuprinsă în articolul 10 din Tratatul de la Washington, textul fondator al NATO. Cu toate acestea, numai țările europene au voie să solicite aderarea. Printre criterii, o țară candidată trebuie să aibă un sistem democratic consolidat, o economie de piață deschisă și capacitatea de a contribui la operațiunile militare ale NATO.

 

Marcel Ciolacu, gata să-și asume funcția de premier

 

La finalul săptămânii trecute, liderul PSD a mai anunțat că ar fi pregătit să-și asume funcția de premier, după mandatul lui Nicolae Ciucă, dacă social-democrații îi vor solicita lui Marcel Ciolacu acest lucru.

„Dacă colegii mei vor decide ca eu să fiu primul ministru al României, nu am nici cea mai mică problemă. (…) Avem un acord politic. Nu ştiu dacă voi fi eu. Repet, dacă colegii mei vor decide ca eu să fie primul ministru atunci… Voi accepta această provocare în cazul în care colegii vor.

De aceea mă şi bucură această discuţie aproape zilnică cu primul ministru în funcţie Nicolae Ciucă. Şi presupun că şi după ce se va face această rotaţie acea discuţie şi abordare va rămâne în continuare”, a declarat pesedistul, pentru Prima.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Lidia Fecioru a dezvăluit băutura care te adoarme instant. Te scapă de agitație și insomnie și poți să o faci acasă: „Miraculoasă”
Capital.ro
S-a dat interzis în TOATĂ ROMÂNIA. Ordinul care devine LEGE pentru toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Mare atenție dacă aveți datele bancare salvate în telefon! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Dezamăgirea unei românce în Anglia: „Mizerie cum în puține locuri din lume am găsit. Occidentul a căzut deja. Nu vă uitaţi rădăcinile!”
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Wimbledon. Emma Răducanu provoacă retragerea lui Andy Murray
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?
Cancan.ro
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat gestul extrem într-un bilet de adio
Capital.ro
Se plătesc 10.000 DE LEI în fiecare lună. Banii care pot intra direct PE CARD
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Grav accident rutier în nord-vestul Ucrainei: 14 persoane decedate, inclusiv un copil
MediaFlux
DATA la care vine RECALCULAREA PENSIEI! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!