Marcel Ciolacu și-a lansat proiectul de țară cu care va candida în alegerile prezidenţiale: În următorii 5 ani putem fi a zecea economie din Europa, dar avem nevoie de predictibilitate și stabilitate

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, premierul Marcel Ciolacu, și-a lansat, duminică, la Parlament, proiectul de ţară din care fac parte o serie de măsuri pe care se angajează să le susțină dacă ajunge la Cotroceni.
Alina Costache
20 oct. 2024, 12:10
Marcel Ciolacu și-a lansat proiectul de țară cu care va candida în alegerile prezidenţiale: În următorii 5 ani putem fi a zecea economie din Europa, dar avem nevoie de predictibilitate și stabilitate

Evenimentul de lansare a Proiectului de ţară al lui Marcel Ciolacu, candidatul formaţiunii la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, s-a desfășurat loc la Palatul Parlamentului – Salonul de ”Recepţii”.

Evenimentul a fost deschis de Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii. Au mai luat cuvântul oameni de afaceri, sindicalişti, sportivi şi activişti de mediu.

Marcel Ciolacu îşi prezintă viziunea pentru România

90% dintre invitați sunt meditatorii mei. De la fiecare dintre dvs am invatat ceva, cu fiecare m-am sfătuit în domeniul în care excelați. Candidez la președinție pentru că iubesc România și cred în potențialul țării și cred că avem o șansă istorică în față.

Pentru asta nu avem timp de pierdut, trebuie să începem de acum să construim o economie puternică pentru că este temelia oricărui stat sigur și prosper. Altfel, nu putem vorbi nici de venituri mai mari, nici de servicii de sănătate și educație de calitate, nici de bani pentru sport.

Îmi doresc o Românie pentru cei de aici, dar și pentru cei din afară, pentru cei prosperi, dar și pentru nevoiași, pentru cei din marile orașe, dar și pentru cei de la sate. În ultimii 20 de ani, România a avut 17 guverne. Dacă ne dorim să construim o Românie puternică pe termen lung, avem nevoie de predictibilitate și stabilitate.

Sunt pregătit să fiu președintele tuturor românilor. Am arătat deja responsabilitate intrând la guvernare într-un moment critic pentru țară. Am repornit România și i-am protejat pe români. Tot ce am făcut, am făcut prin bună înțelegere cu cei din jurul meu.

Marcel Ciolacu trece în revistă realizările Guvernului pe care-l conduce

Voi aduce lângă mine pe toți cei care pot contribui la realizarea acestui plan pentru România, indiferent de apartenența politică sau ideologică.

Într-un timp scurt, am reușit să aducem un echilibru între pensionari și populația activă. Am plafonat prețurile la energie și alimentele de bază, am creat 500.000 de locuri de muncă, am unit regiunile țării prin autorstrăzi.

În următorii ani, vom trece de la o economie bazată pe producție internă și export. 155 mld euro investiții în infrastructură, educație, sănătate, tehnologie, agricultură și industrii competetive. Însă, cea mai mare miză este reindustrializarea țării. Cu investiții de peste 10 miliarde de euro anual în industrie, vom putea produce în țară tot ce este esențial pentru economia națională.

În ultimii ani am fost în toate județele și am văzut uzine care redevin piloni ai dezvoltării noastre industriale. Am fost la Oțelul Roșu și am vorbit cu oamenii de acolo. Oțelul Roșu ilustrează perfect situația prin care a trecut România. Furat de toți, folosit de toți, dezmembrat, bucată cu bucată, și vândut la fier vechi.

Dar care acum are o șansă și renaște. Un român preia, în sfârșit, combinatul și îl redeschide. Toate aceste lucruri s-au întâmplat în lipsa unui plan de țară. A unei strategii de dezvoltare, care să-i unească pe toți românii în jurul său! Da, acesta este un combinat pe care îl repornim și-l transformăm într-un avanpost al reindustrializării! Avem nevoie de oțel românesc și de materiale de construcții românești.

Am fost pe șantierele de pe Autostrada Moldovei și am întâlnit profesioniști care mi-au spus că după mulți ani, au decis să se întoarcă în România. Pentru că și aici primesc aproape aceleași salarii, iar costul vieții e mai mic. Dacă vrem ca românii să se întoarcă, trebuie să le oferim și condiții, autostrăzi și șosele de mare viteză, spitale utilate și școli moderne.

Vreau să unim Moldova de Transilvania și Țara Românească prin autostrăzi. Zilele trecute, pe traseul Autostrăzii Moldovei, am discutat cu localnicii comunelor învecinate. Mi-au spus că această autostradă e cea mai mare șansă pentru dezvoltarea zonei. Vor apărea mii de locuri de muncă bine plătite.

Modernizarea țării presupune și rezolvarea problemei forței de muncă, iar asta se face prin investiții rapide în eduație, astfel încât toți elevii să aibă acces egal. Am decis să facem din construcția de cămine studențești o prioritate națională. Dacă vrem ca ei să nu plece trebuie să îi sprijinim pe toți cei care vor să învețe, să muncească, să îi ajutăm să își facă un rost aici în țară.

Marcel Ciolacu își propune să fie președintele tuturor românilor

Vreau să fiu un președinte pentru toți românii, nu unul care urăște și dezbină, care luptă să distrugă un partid, pentru că asta înseamnă să lupți împotriva altori români. Voi fi un președinte care va proba concret că puterea trebuie împărțită, nu acaparată de un singur om. Acest principiu democratic ne va face să fim o țară normală.

Un președinte trebuie să-i unească pe români in jurul obiectivelor naționale, să fie al tuturor românilor si să-i reprezinte și pe cei de stânga, și pe cei de dreapta, să-i apere și să-i ajute pe toți oriunde ar fi ei.

Avem puterea să unim 25 milioane de români intr-o națiune modernă, fără bariere, dar asta o poate face un președinte care isi ia un angajament moral – toți românii vor ști pe ce cheltuie președintele banii publici.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Comuna din România apărată cu armament de ultimă generație, păzită de soldați bine antrenați. Cei care vor să lucreze aici trebuie să îndeplinească anumite condiții, se caută profesioniști
Capital.ro
Cresc pensiile garantat pe 1 ianuarie. Se știe procentul. Ministrul Muncii, anunț făcut la TV
Playtech.ro
Mmmbună, o mai ții minte pe Gina Felea? Cum arată vedeta la 40 de ani! Nu o recunoști
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Ambasadorul Rusiei la Londra acuză Marea Britanie că duce un război de la distanță în Ucraina: „Ucide soldați și civili ruși”
wowbiz.ro
Iancu Sterp și Denisa Coțolan au devenit soț și soție! Primele imagini de la cununia civilă
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Săndel Bălan, declarații despre spectacolul Andreei Bălan
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Panică pe Aeroportul Otopeni! Un avion care transporta 228 de pasageri a aterizat de urgență
Cancan.ro
Marele absent de la nunta lui Iancu Sterp. De ce a lipsit Culiță Sterp de la nunta fratelui său
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
StirileBZI
Salariul minim brut va fi majorat de la 1 ianuarie 2025! Patronatele se opun, sindicatele cer mai mult
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Incendiu la un panou electric în comuna Feleacu din județul Cluj
MediaFlux
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Legende din piaţa financiară: Culoarea cravatei şefului Federal Reserve şi dobânzile dolarului