Marcel Ciolacu, la cumpărături în supermarket. Cât l-a costat mâncarea pentru o săptămână

Salată, castraveți, ceapă și niște cartofi, mere, branză, salam și o bere Ursus sunt câteva dintre produsele cumpărate de Marcel Ciolacu. Aceste produse fac parte din alimentația premierului pentru o săptămână.
Alina Andrei
14 oct. 2023, 11:05
Marcel Ciolacu, la cumpărături în supermarket. Cât l-a costat mâncarea pentru o săptămână

Aproape 100 de lei este suma de care spune premierul Marcel Ciolacu că are nevoie pentru a asigura hrana într-o săptămână.

Citește și: Vești bune pentru români înainte de sărbătorile de iarnă. Unele alimente vor avea prețuri plafonate

”Am fost la cumpărături și am luat ce aveam nevoie: salată, castraveți, ceapă și niște cartofi, mere, pateu Ardealul , salam Săsesc, ulei și zahăr, ouă, iaurt, telemea de oaie și o bere Ursus – produsă la Buzău  … total 93.50 de lei. E drept, am uitat să iau roșii , dar tot mă încadram în 100 de lei! Voi ce cumpărați românește cu 100 de lei?”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Citește și: Inflaţia a scăzut în septembrie, ajungând la 8,8%. Lista alimentelor și serviciilor care s-au scumpit la începutul toamnei, conform INS

Întrebat recent ce cumpără cu 100 de lei, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: „Eu cred că pot cumpăra consistent”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că a „cumpăra româneşte” este cel mai autentic gest de patriotism economic şi va însemna „structura de rezistenţă” a tuturor programelor economice pe care actuala guvernare le va propune şi adopta. El a subliniat că „a cumpăra româneşte” înseamnă a ajuta firmele româneşti şi angajaţii lor.

„A cumpăra româneşte este cel mai autentic gest de patriotism economic. A cumpăra româneşte înseamnă a ajuta firmele româneşti şi angajaţii lor. Înseamnă a susţine antreprenorii locali să creeze locuri de muncă şi să producă un plus de prosperitate în comunitatea lor. Înseamnă o şansă ca România să se dezvolte prin productivism, să-şi majoreze exporturile şi să reducă masiv importurile. Este momentul să demonstrăm că suntem pe deplin conştienţi de valoarea muncii românilor, că ştim cu certitudine cât de gustoase şi sănătoase sunt produsele care folosesc reţete vechi, transmise din bătrâni, că suntem mândri de antreprenorii şi firmele locale care au construit branduri noi şi care luptă, de la egal la egal, cu corporaţii de miliarde de euro. Iar, cel mai simplu, dar şi cel mai eficient mod de a aprecia efortul, talentul, valoarea şi originalitatea este să transformăm un îndemn – ‘Cumpără româneşte’ – într-o stare de spirit la nivel naţional”, a subliniat liderul PSD.

Potrivit lui Ciolacu, elaborarea acestei campanii de promovare nu a fost uşoară, fiind necesare discuţii cu producători români din întreaga ţară.

„Echipele noastre au bătut ţara în lung şi în lat şi au adunat poveşti pline de semnificaţii. Eu am vizitat zeci de companii româneşti şi am văzut cu ochii mei ce au construit, dar şi cu ce probleme se confruntă. O parte dintre aceşti oameni minunaţi se află azi aici şi vă mulţumesc pentru asta. Sunt alături de noi oameni din industria de construcţii, pentru că avem nevoie nu doar de structurile de rezistenţă produse aici, avem nevoie şi de cărămizi, termopane sau betoane ca să putem construi româneşte! Sunt alături de noi oameni care produc brânză, cultivă usturoi sau coc pâine proaspătă şi bună. Cred că nu există produs alimentar în această ţară la care să nu putem concura cu oricine în lume. Şi, de aceea, trebuie să putem spune din toată inima: mănâncă româneşte! Avem aici oameni care au ridicat pensiuni în locuri de poveste sau au creat locuri de agrement care rivalizează cu alte locuri celebre în lume. Ei sunt cel mai bun exemplu că a sosit momentul ca familiile de români – în special cei cu copii – să redescopere frumuseţile acestei ţări. Le spun, aşadar, călătoreşte româneşte! Fiecare leu cheltuit în vacanţă în România va face minuni pentru această ţară”, a mai susţinut Marcel Ciolacu.

El a precizat că, începând de miercuri, pe site-ul campaniei, PSD susţine iniţiativele locale, produsele locale şi producătorii autohtoni. „Îi invităm pe toţi producătorii români să ne scrie ca să putem înrola cât mai multe produse şi servicii româneşti în această campanie. Credinţa mea este că, foarte repede, „Cumpără Româneşte” va deveni alegerea naturală a fiecăruia dintre noi. Un gest reflex care va contribui, zilnic, la dezvoltarea acestei ţări”, a mai transmis Ciolacu.

Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Permisul auto nu mai rămâne suspendat. Lege nouă în România: S-a validat dreptul de a conduce
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Primele declarații ale Oanei Roman după ce i-a deschis proces penal lui Marius Elisei!
Spynews
Cine este Loredana Martin, ispita de la Insula iubirii. Tânăra a interacționat cu multe vedete internaționale | FOTO
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru București și Bacău
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'