Premierul Marcel Ciolacu laudă femeile antreprenor, la Gala CONAF- ”Women in Economy”. Șeful Executivului spune că doamnele din business sun „adevărata mină de aur a economiei românești” și anunță că la toate consultările va cere ca femeile să fie reprezentate în proporție de 50%.
Ciolacu subliniază rezultatele unui studiu realizat în România, conform căruia firmele cu acționariat exclusiv feminin sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acționari doar bărbați.
Ca premier al României, asta este una dintre cele mai bune vești. Dacă am avea încă pe atâtea companii înființate și administrate de românce cred că țara noastră ar avea șansa să producă cea mai mare creștere economică din Europa.
VIDEO Aktor a început forajul primului tunel de pe tronsonul de cale ferată Brașov-Sighișoara
Am șansa de a fi alături de adevărata mină de aur a economiei românești și de aceea vreau să vă anunț că de azi înainte, la toate consultările pe care îl voi avea cu reprezentanții mediului de afaceri, voi cere ca femeile să fie reprezentate în proporție de 50%. Mi se pare corect, dacă femeile antreprenor fac profituri mai mari decât bărbații, să aibă și de drept de reprezentare egală.
Acesta este unul dintre motivele pentru care președintele PSD insistă ca lista pentru europarlamentare să fie deschisă de o femeie.
De aceea, știu că am luat decizia corectă atunci când am propus, împreună cu președintele Nicolae Ciucă, ca în fruntea listei de la alegerile europarlamentare a Partidului Social Democrat și a Partidului Național Liberal să fie o femeie o carieră solidă construită în afara lumii politice.
Chiriac (CONAF): Mi-aş dori mult ca mediul de afaceri să nu mai fie ca un pacient anemic
Femeile puternice ştiu să lase uşa deschisă pentru alte femei, a afirmat, marţi seara, Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), la cea de-a şasea ediţie a Galei ”Women in economy”, adăugând că şi-ar dori ca mediul de afaceri să nu mai fie ”ca un pacient anemic”, în condiţiile în care 85% dintre cei care sunt angajaţi, astăzi, în mediul privat nu sunt reprezentaţi în comisiile de dialog tripartit.
„Trebuie neapărat să vă spun un lucru extrem de important, şi anume faptul că suntem prima confederaţie patronală care susţine şi promovează antreprenoriatul feminin din România. Sunt în confederaţia care a militat pentru introducerea educaţiei antreprenoriale încă de la gimnaziu şi nu spun doar că am militat, ci şi că am reuşit cu ajutorul Guvernului, cu ajutorul Parlamentului, să schimbăm cadrul legislativ. Suntem confederaţia patronală care a pus bazele culturii antreprenoriale şi care a dezvoltat cel mai amplu proiect de educaţia antreprenorială – ‘Maratonul pentru educaţie antreprenorială’. Anul trecut am ajuns în 12 judeţe, anul acesta ajungem în 27 de judeţe (…) Am să continui să vă spun că mi-aş dori tare mult, şi cu ajutorul dvs. sper să reuşesc, ca mediul de afaceri să nu mai fie ca un pacient anemic. 85% dintre cei care sunt angajaţi în mediul privat astăzi nu sunt reprezentaţi în comisiile de dialog tripartit. Asta spune multe despre încredere, despre dorinţa lor de a lupta şi de a se implica. Eu sunt omul care a venit cu ideea, dar a găsit atât de mulţi susţinători încât astăzi suntem peste tot. N-o să închei înainte de a vă spune aşa: ‘Femeile puternice ştiu să lase uşa deschisă pentru alte femei'”, a transmis Chiriac, pe scena Ateneului Român.
Şefa CONAF a menţionat, totodată, că „doar împreună putem să punem încă o cărămidă în dezvoltarea viitorului copiilor noştri”.
„Miile de priviri din seara aceasta pe mine m-au copleşit, dar şi prin prisma faptului că am reuşit un lucru incredibil: pentru prima dată în România, o confederaţie patronală primeşte înaltul patronaj al Parlamentului European şi al Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Mi-aş fi dorit să pot să-i mulţumesc personal, dar ştiu că, prin ajutorul reprezentanţilor media din sală, voi putea să fac lucrul acesta: să-i mulţumesc personal preşedintei Roberta Meţola şi doamnei preşedinte Ursula vor der Leyen pentru că ne-au acordat această onoare, dar o voi face şi prin vocea doamnei Ramona Chiriac, care în seara aceasta este co-organizator, alături de noi. Am avut un vis şi visul meu, alături de visul miilor de antreprenori, astăzi a prins contur (…) La o conferinţă, acum câtva timp, doamna preşedinte Maia Sandu îşi începea discursul aşa: ‘Cred în Moldova’. Astăzi, este rândul meu să vă spun că sunt extrem de onorată şi mândră că pot să vă spun că eu cred în România, în România oamenilor frumoşi, cred în spiritul valorilor europene şi cred că doar împreună putem să punem încă o cărămidă în dezvoltarea viitorului copiilor noştri”, a adăugat Cristina Chiriac.
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin a organizat, marţi, sub patronajul Parlamentului European, ediţia a şasea a Galei „Women In Economy”, cea mai importantă gală de recunoaştere a personalităţilor feminine cu rezultate notabile în diferite domenii cheie ale societăţii româneşti.
La Cocoș, supermarketul românesc care se bate cu marii retaileri, ajunge și în Brașov, unde va deschide cel de-al patrulea hipermarket din țară. În 2023, compania a realizat vânzări de aproximativ 1 miliard de lei
De-a lungul timpului, în cele cinci ediţii ale Galei „Women in Economy” s-au oferit peste 77 de premii de excelenţă personalităţilor feminine care au reuşit să facă performanţă în anul precedent.
Confederaţia a luat fiinţă ca urmare a necesităţii de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă şi echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci şi pentru întregul mediu de business. CONAF are în componenţa sa două federaţii, zece patronate, 19 asociaţii, 27 de sucursale şi peste 5.500 de companii, cu mai mult de 170.000 de angajaţi.
CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educaţie continuă, conştientizare şi găsire de soluţii pentru probleme şi domenii de larg interes public. Dezvoltă şi finalizează proiecte naţionale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât şi pentru strategiile de dezvoltare ale autorităţilor centrale şi locale. Printre proiectele sale se numără „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educaţie Antreprenorială” şi seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas şi oportunitate”.