Marcel Ciolacu, la Iaşi: „Ne ţinem de cuvânt şi cu Autostrada Moldovei şi cu Spitalul Regional” VIDEO

Şeful Guvernului a subliniat că actuala guvernare îşi respectă angajamentele privind dezvoltarea unor mari proiecte de infrastructură în zona Moldovei.
Filip Stan
14 oct. 2024, 18:40
Marcel Ciolacu, la Iaşi:

Proiectul Spitalului Regional de la Iaşi se află în etapa a II-a, cea de organizare de şantier, realizată în procent de 95%, urmând ca până la finele anului să fie desemnat şi constructorul, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a efectuat, luni, o vizită la şantierul Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi.

Marcel Ciolacu anunţă liste „fără penali” la alegerile parlamentare

„Ştiţi foarte bine că am venit când au început lucrările de aici, împreună cu domnul ministru Rafila şi cu domnul director de la ANDIS şi cu constructorii care şi-au asumat această lucrare. Este a doua etapă din construcţia Spitalului Regional de la Iaşi, unul dintre cele trei, în afară de Iaşi, având la Cluj şi la Craiova. Acum suntem în etapa organizării de şantier, finalizată 95%, şi, deja, ne-a informat acum domnul director de la ANDIS că anul acesta o să se dea şi câştigătorul în ceea ce priveşte construcţia propriu-zisă, rămânând la anul, a spus domnul ministru, să se facă licitaţia pentru tot ce înseamnă aparatură medicală”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a subliniat că actuala guvernare îşi respectă angajamentele privind dezvoltarea unor mari proiecte de infrastructură în zona Moldovei.

„Cu alte cuvinte, se pare că de această dată ne ţinem de cuvânt şi cu Autostrada Moldovei şi cu Spitalul Regional. Era normal ca Spitalul Regional să fie construit la Iaşi, unde este şi centru universitar. Cum, de altfel, este normal ca spitalele regionale să fie construite în centrele universitare”, a declarat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a vizitat, luni, Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului de Copii „Sf. Maria”, însoţit fiind de preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, şi deputatul Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi.

„Mă bucur să revin aici, la spitalul pediatric, pentru că am fost atunci când eram prim-ministru. Am văzut şi lucrările când erau în curs de derulare pentru UPU. Este un demers cât se poate de important şi răspunde tuturor cetăţenilor din zona Moldovei. Din ce am înţeles, este singura unitate de urgenţă pentru copii din Moldovei. Am înţeles că de aici până la Bucureşti nu mai este altă Unitate de Primire a Urgenţelor. Faptul că reuşesc să dezvolte, nu doar să modernizeze UPU, şi să-i dea dimensiunea şi capacitatea necesară tratării unui număr cât mai mare de copii este benefic pentru noi toţi”, a spus Nicolae Ciucă.

Victor Ponta: „Va fi rupere la alegeri la ce bombe s-au dat în ultima perioadă. Marcel Ciolacu m-a întrebat dacă mă bag sau nu la război”

Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi urmează să funcţioneze într-o clădire nouă, de peste 2.357 de metri pătraţi, cu demisol, parter şi etaj, pe terasa căreia va fi amenajat şi un heliport.

Astfel, capacitatea din clădirea construită lângă vechea construcţie a fost extinsă de la cinci la 34 de paturi, din care patru paturi pentru resuscitare cardiorespiratorie, 16 paturi pentru tratament imediat, două paturi pentru izolare pacienţi contagioşi, 13 paturi pentru supraveghere pentru maxim 24 ore.

Ministerul Sănătăţii a alocat deja peste 400 de milioane de euro pentru digitalizarea sistemului medical cu fonduri din PNRR, proiectele vizând sistemele informatice ale CNAS, fluxurile administrative şi financiare din Ministerul Sănătăţii şi interoperabilitatea cu spitalele; spitalele şi conectarea acestora la platformele digitale existente la nivel naţional, precum şi realizarea unui sistem naţional de telemedicină. Proiectele concrete realizate deja de Ministerul Sănătăţii includ 207 spitale care au primit fonduri pentru digitalizare, urmate de digitalizarea tuturor Direcţiilor de Sănătate Publică şi a tuturor Serviciilor de Ambulanţă din România.

 

DailyBusiness
Deschiderea oficială a segmentului Joseni-Ditrău din Autostrada Unirii A8!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
El o face pe Alexia Eram fericită acum! Cine este tânărul chipeș cu care se afișează fiica Andreei Esca
Fanatik.ro
Ce a găsit un cuplu de americani în grădina casei. Obiectul a fost scos la suprafață de uraganul Milton
Capital.ro
Asasinat prin otrăvire. S-a aflat adevărul despre PUTIN: Îi plăcea să...
Playtech.ro
Ce a făcut o femeie după ce McDonald`s a construit un restaurant lângă casa ei
DailyBusiness
Schimbare MAJORĂ în legislația auto. ITP-ul devine istorie pentru mașinile noi, începând cu 1 ianuarie 2025!
Adevarul
Fiica lui Navalnîi lucrează la sediul de campanie al Kamalei Harris
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Greșeala care transformă varza murată în eșec. Câteva trucuri simple de respectat
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
„A venit direct unul prin spate şi mi-a dat cu ciocanul în cap” El este Valentin, tânărul bătut și lăsat inconștient de un grup de opt individizi într-un cartier din București. De la ce ar fi pornit conflictul
Cancan.ro
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în urmă cu 2 luni. Ireal unde a fost găsit, acum, în octombrie 2024
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă obligatorie în România. Se impune o nouă majorare: În mod cert, e loc de creştere
StirileBZI
Președintele Casei de Pensii îi liniștește pe seniori: „Banii se dau retroactiv, iar toate deciziile se trimit până la finalul lunii”
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Știrea momentului în România! E GRATIS!
substantial.ro
Avertismente din Germania privind potențialul conflict Rusia-NATO
MediaFlux
Putin e GATA de RĂZBOI cu NATO! Anunțul serviciilor SECRETE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Betonul vrajbei noastre: scandalul planșeului de la Piața Unirii face deja victime