Marcel Ciolacu le-a pus gând rău bombardierilor, dar nu mai limitează cash-ul: „Și șmecheria trebuie să aibă o măsură”

Premierul insistă cu lupta împotriva evaziunii fiscale, chiar dacă partenerul său de Coaliţie, Nicolae Ciucă, a anunţat electoral că vrea revizuirea măsurilor legate de cash. Marcel Ciolacu a vorbit, luni, despre legea cash-ului, proiect care a provocat controverse în spațiul public.
Filip Stan
06 nov. 2023, 12:10
Marcel Ciolacu le-a pus gând rău bombardierilor, dar nu mai limitează cash-ul:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în ședința Consiliului Național Politic al PSD că la nivel guvernamental va începe o luptă împotriva evaziunii fiscale.

”Avem cea mai mare evaziune. Și șmecheria asta trebuie să aibă o măsură. Treaba noastră trebuie să fie țara și echitatea”, a spus Marcel Ciolacu.

Sondaj INSCOP: PSD conduce detașat în intenția de vot, AUR a depășit PNL

Nu este prima dată când premierul are exprimări contondente la adresa evazioniștilor. Conform surselor politice, în cadrul Guvernului se discută despre o politică care să vizeze atât firmele evazioniste, cât și ”bombardierii” cu averi uriașe afișate, dar fără justificare pentru veniturile lor.

Premierul Marcel Ciolacu dezvăluie că propunerea privind plafonarea plăților în numerar a venit de la ANAF, prin vocea ministrului Boloș. Ciolacu nu susține renunțarea la plafon, așa cum a cerut Nicolae Ciucă, referindu-se la nevoia combaterii evaziunii fiscale.

Nu e vorba de renunțare, este vorba să nu fie lumea afectată. Nu știu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluție. Este o problemă la micii întreprinzători și acolo cu plățile cash să nu se facă cozi interminabile la bancă. Cred că nimeni nu își dorește acest lucru, de asta vreau să stau de vorbă și cu IMM-urile.

 
Aceste măsuri au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF. Mi s-ar fi părut jenant ca eu, prim-ministru, să ies și să critic propunerile unor experți de la ANAF. Mai mult, ministrul de finanțe a venit, cum e și normal – avem cea mai mare evaziune din Europa, dar nu vrem să luăm nicio măsură, ministrul a venit și a spus că echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri. În acel moment în coaliție nu am văzut nicio voce. Trebuie să ne hotărâm ce vrem să facem cu România, în ce direcție… Dacă vreți ca nimeni să nu ia nicio măsură, să vorbim în continuare de cea mai mare evaziune din Europa… prioritatea mea este combaterea evaziunii fiscale”, a declarat Ciolacu.

Marcel Colacu, pas în spate în privinţa cash-ului: „Să nu îngreunăm viața oamenilor”

„Nu e vorba de renunțare, e vorba să nu fie lumea afectată. Nu știu dacă modificarea plafoanelor este cea mai bună soluție. Este o problemă la micii întreprinzători și acolo cu plățile cash să nu se facă cozi interminabile la bancă. Cred că nimeni nu își dorește acest lucru, de asta vreau să stau de vorbă și cu IMM-urile, să nu îngreunăm viața oamenilor.

Aceste măsuri au fost propuse de o echipă tehnică de la ANAF, mi s-ar fi părut jenant ca eu să vin să critic specialiștii. Mai mult, ministrul de Finanțe a venit, cum e și normal – avem cea mai mare evaziune din Europa, dar nu vrem să luăm nicio măsură, ministrul a venit și a spus că echipa tehnică de la ANAF a venit cu aceste propuneri. În acel moment în coaliție nu am văzut nicio voce. Trebuie să ne hotărâm ce vrem să facem cu România, în ce direcție… Dacă vreți ca nimeni să nu ia nicio măsură, să vorbim în continuare de cea mai mare evaziune din Europa… prioritatea mea este combaterea evaziunii fiscale”, a declarat Marcel Ciolacu”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a dus scandalul cash-ului și la Congresul romilor: E cineva de aici care nu are cash la el

Rezolvarea problemei sărăciei şi a accesului la educaţie pentru romi nu este doar o necesitate pentru comunitate, ci un imperativ pentru viitorul acestei ţări, a declarat, duminică, premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, la Congresul Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa”.

„Vreau ca programul dumneavoastră, ‘Romi pentru România’, să fie parte integrantă a contractului social pe care statul român trebuie să îl aibă faţă de toţi cetăţenii săi. (…) sunteţi romi, dar în primul rând sunteţi români. Deci: fiţi uniţi, fiţi responsabili şi haideţi să punem împreună umărul ca să facem România aşa cum ne-o dorim!”, a spus Marcel Ciolacu, care i-a salutat pe participanţi în limba romani.

Marcel Ciolacu, la Congresul Partidei Romilor Pro Europa: „Toate deciziile bune pentru romi au fost luate de guvernările PSD. Accesul la educație pentru romi este un imperativ”

În altă ordine de idei, el a afirmat că în curând va fi o disciplină opţională în şcoli legată de istoria romilor, care reprezintă un pas important pentru cunoaşterea istoriei acestei etnii.

„Vreau ca împreună cu voi şi cu toţi cei din sală să schimbăm ceva extrem de important – statutul femeii rome. În unele comunităţi este mare nevoie de acest lucru”, a atras atenţia Marcel Ciolacu, notează agerpres.

„Toate deciziile bune pentru romi au fost luate de guvernările PSD”
Pe de altă parte, el a punctat că România este un model de bună practică privind mediatorul şcolar, fapt apreciat şi în raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite. „Cred că trebuie să reîncepem să inovăm în domeniul incluziunii şi să avem mai mulţi aliaţi între colegii social-democraţi din Europa”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

El a evidenţiat că „mai toate deciziile bune pentru romi” au fost adoptate în timpul guvernărilor PSD.

„Avem în Guvern secretari şi subsecretari de stat romi, consilieri în prefecturi, câţiva primari, dar şi sute de consilieri locali romi, aleşi pe listele PSD. Eu vă propun astăzi să avem mai mulţi în toată ţara, dar în acelaşi timp vă spun că trebuie să apărăm şi ceea ce avem, pentru că mesajele populiste şi mincinoase bântuie ca nişte stafii prin diverse comunităţi. V-au minţit că facem legi ca să furăm copii şi vedeţi bine că nu s-a întâmplat. Au o nouă minciună şi o nouă provocare, cea cu cash-ul. E cineva de aici care nu are cash la el?”, i-a întrebat Marcel Ciolacu pe participanţii la congres.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Polonia intensifică pregătirea paramilitară în școli și companii de stat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!