Marcel Ciolacu le răspunde primarilor PSD nemulţumiţi de alocările din programul Anghel Saligny: „Formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună””

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni despre nemulţumirile primarilor PSD privind împărţirea banilor din Anghel Saligny că, din punctul lui de vedere, formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună.
Filip Stan
09 mai 2022, 11:23
Marcel Ciolacu le răspunde primarilor PSD nemulţumiţi de alocările din programul Anghel Saligny:

Marcel Ciolacu a declarat că, în opinia sa, mulţi primari nici nu au înţeles exact ce sume sunt alocate şi pune acest aspect şi pe seama unei comunicări insuficiente în interiorul partidelor din coaliţia de guvernare.

”Cel mai în măsură este ministrul Dezvoltării”, a spus Marcel Ciolacu, despre modul în care au fost împărţiti banii în programul Anghel Saligny. El a precizat că a văzut criteriile, şli anume 50% numărul de unităților administrativ teritoriale, în funcţie de nevoie, de încasări, vechile criterii care au fost până acum în toate PNDL-urile.

Liderul PSD a precizat că ”trebuie să ţii cont de mărimea judeţului respectiv, şi aici a primat foarte mult procentul de 50%, astfel încât judeţele mai mari să se poată acoperi cu toate proiectele”.

Ciolacu a precizat că, mai mult, este o prealocare, unde ministrul Dezvoltării a găsit cea mai bună formulă, ”cu 140 de milioane pentru Consiliile Judeţene, 40 de milioane la municipii, inclusiv la orice UAT comună sunt în jur de 4 milioane, ceea ce înseamnă că în acest moment, fiecare unitate administrativ teritorială, inclusiv consiiile judeţene, primăriile, reşedinţele de judeţ, oraşele, toate au asigurate un proiect de dezvoltare”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu dă verdictul: România nu este pregătită să treacă la euro. Ce spune de pensiile speciale şi parada lui Putin

Despre faptul că cei care primesc mai mulţi bani sunt Suceava, Oltul, Marcel Ciolacu a răspuns că este o eroare. ”Dacă vedeţi suma pe fiecare unitate administrativ teritorială în parte, în interiorul judeţului, veţi constata că judeţul Olt are una dintre cele mai mici sume alocate pe fiecare unitate administrativ teritorială.

”Nu contează suma întreagă, contează media pe fiecare unitate administrativ teritorială (UAT). Dacă vă uitaţi la această medie, veţi vedea că judeţul Olt este unul dintre cele care au pierdut”, a mai spus el.

Ciolacu s-a referit şi la Brăila. ”Nu poţi să compari judeţul Brăila cu judeţul Suceava”, a spus liderul PSD, precizând că Suceava este cel mai întins judeţ.

”Cred că primarii nici nu ştiu care sunt sumele, cred că este o discuţie un pic prematură şi neexplicată nici de noi în interiorul partidelor şi nici de ministrul Dezvoltării. Din punctul meu de vedere, formula găsită de de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată în coaliţie este cea mai bună”, a mai spus preşedintele PSD.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, mesaj anti-rus la 77 de ani de la celebrarea victoriei asupra nazismului. „Este un moment de mobilizare pentru înfrângerea aventurismului militarist al Moscovei”

 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Băutura pe care e bine să o bei pe stomacul gol vara. Lidia Fecioru spune că scade glicemia și face minuni pentru organism
Capital.ro
Vin direct la tine acasă. Interdicție pentru toți românii. Este ilegal în România
Playtech.ro
Să nu mai aud de Grecia sau Turcia! Unde pleacă românii în concediu
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
România, chinuită teribil de caniculă. Maximele incredibile la care ajung temperaturile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Avertizare ANM: Val de căldură și disconfort termic în toată țara luni și marți
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!