Marcel Ciolacu: Nu cred că-l interesează pe domnul Iohannis să fie prim-ministru al României. E de muncă

Marcel Ciolacu a spus, într-o emisiune difuzată online de Gandul.ro, că, în opinia sa, ”nu trebuie să fie de aceeaşi culoare politică primul ministru cu preşedintele”.
Filip Stan
27 aug. 2024, 23:08
Marcel Ciolacu: Nu cred că-l interesează pe domnul Iohannis să fie prim-ministru al României. E de muncă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că pe preşedintele Klaus Iohannis nu îl interesează funcţia de prim-ministru al României. El a exprimat această opinie în contextul în care a fost întrebat pe cine ar dori ca premier, pe Nicolae Ciucă sau pe Klaus Iohannis. ”Nu cred că-l interesează pe domnul Iohannis să fie prim-ministru al României. E de muncă”, a afirmat Marcel Ciolacu pentru gandul.ro

Marcel Ciolacu a spus, într-o emisiune difuzată online, că, în opinia sa, ”nu trebuie să fie de aceeaşi culoare politică primul ministru cu preşedintele”. El a adăugat că, dacă va fi ales preşedinte, ”nu neapărat” va da puterea executivă unui premier de la PSD.

Marcel Ciolacu mizează tot pe o guvernare PSD – PNL după alegeri. „Coaliţia nu se va rupe, nu au fost atacuri suburbane!”

El a evitat să spună pe cine şi-ar dori ca prim-ministru, subliniind că aceasta este o decizie pe care românii, prin votul lor, o vor lua.

Întrebat pe cine ar alege ca premier al României, între Nicolae Ciucă şi Klaus Iohannis, Ciolacu a răspuns: ”Nu hotărăsc eu. Nu cred că-l interesează pe domnul Iohannis să fie prim-ministru al României. E de muncă”.

Ciolacu a spus că nu îl percepe pe Nicolae Ciucă ”foarte mult” ca pe o persoană de dreapta, precizând: ”Cu Brătianu nu seamănă, sigur”. El a menţionat că nici pe Elena Lasconi nu o percepe ”ca pe o femeie de dreapta”.

Întrebat dacă Klaus Iohannis a fost un preşedinte bun sau slab, Ciolacu a răspuns: ”Putea mai mult”.

Marcel Ciolacu: Voi un preşedinte care va fi pe teren, dar care va interveni dacă se încalcă regulile. Voi fi un preşedinte care va sta lângă primul ministru indiferent din ce partid va face parte

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se arată convins că va câştiga alegerile din acest an. El afirmă că va fi ”un preşedinte care va fi pe teren” şi care ”va sta lângă primul ministru indiferent din ce partid va face parte”. Ciolacu susţine că, la cum arată acum sondajele, viitoarea coaliţie va fi formată tot din PSD şi PNL. ”Dacă în perioada de campanie electorală voi fi nevoit să iau o decizie care mă va duce să pierd funcţia de preşedinte, dar va face bine României, să nu aveţi nicio reţinere: voi lua”, adaugă liderul social-democrat.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac la Klaus Iohannis: A fost o persoană care a dorit guvernul său şi aţi văzut ce a ieşit! Premierul confirmă noul prag de impozitare a pensiilor

Întrebat, marţi seară, într-o emisiune difuzată online, ce va face dacă nu va câştiga alegerile, Ciolacu a răspuns: ”Le voi câştiga!”.

Liderul PSD a vorbit şi despre ce fel de preşedinte intenţionează să fie. ”Da, voi un preşedinte care va fi pe teren, dar care va interveni dacă se încalcă regulile. Voi fi un preşedinte care va sta lângă primul ministru indiferent din ce partid va face parte, pentru că România are nevoie, în următorii ani, de dialog atât intern, cât şi extern”, a declarat Marcel Ciolacu.

”La cum arată acum (sondajele de opinie – n.r.) eu cred că viitoarea coaliţie va fi PSD-PNL”, a mai susţinut preşedintele PSD.

El a mai afirmat că va lua decizii care să facă bine României, inclusiv în timpul campaniei electorale.

”Dacă în perioada de campanie electorală voi fi nevoit să iau o decizie care mă va duce să pierd funcţia de preşedinte, dar va face bine României, să nu aveţi nicio reţinere: voi lua. (…) Nu am nici cea mai mică reţinere, şi colegii mei sunt la fel. E ceva nou! Eu nu sunt un om egoist”, a subliniat Ciolacu.

Ciolacu e de părere că preşedinţii României au făcut două greşeli: faptul că nu s-au desprins de partidele care i-au susţinut şi faptul că ”au pornit în primul mandat cu gândul la al doilea mandat”.

Spynews
Cuvintele folosite de ispita Marcel Andrei la Insula Iubirii 2024 au devenit virale. Ce înseamnă "chulo" sau "alandala"
Bzi.ro
Carmen Harra știe cine va fi noul președinte al României! „Văd la conducerea României o femeie blondă!”
Fanatik.ro
Cele 5 zodii pentru care cad bani din cer în toamna lui 2024. Racii, printre cei mai avantajați
Capital.ro
Bancnotele care se schimbă urgent la BNR. Banca Națională îți dă bani la schimb
Playtech.ro
Decolteul i-a jucat feste. Andreea Bănică, dezlănțuită în concert: M-am uitat de 30 de ori la clip!
DailyBusiness
Buget RECORD pentru educaţie şi formare în România! Ligia Deca: „Am primit o veste excelentă”
Adevarul
Cum ar arăta Pământul dacă toată gheața terestră se va topi. Marile orașe ale lumii vor dispărea pur și simplu
Spynews
Mai trăiește sau nu Luiza Melencu? Răspunsul dat de bunicul fetei dispărute. Ce premoniție a avut bărbatul înainte ca ea să dispară de acasă
Spynews
Rețeta de vinete la borcan a Gabrielei Cristea. Cum gătește prezentatoarea TV preparatul pe care îl va servi în iarnă / VIDEO
Evz.ro
Un nou drum de mare viteză în România. Va face legătura direct cu A3
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Andreea Bănică a COMIS-O GRAV! Când s-a întors și a început să danseze, publicul a ÎMPIETRIT! „Ești o depravată sincer, altceva decât să...”
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Cine este pensionarul care a primit 6.000 de lei în plus la pensie! Este cea mai mare diferență de recalculare a pensiei din toată România
Capital.ro
Putin a dat ordinul. Decizia istorică de care se temea planeta: Totul pentru victorie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
stirilekanald.ro
Sabrina Voinea, apel la Tribunalul Suprem Elvețian. Românca nu renunță la medalia de bronz
substantial.ro
Bărbat din Botoșani reținut cu un kilogram de canabis în mașină
MediaFlux
TRUMP o amenință pe HARRIS. Motivul BIZAR invocat
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...