Marcel Ciolacu: Nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi. Nu cred că statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă

Premierul a declarat miercuri în deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni, că nu putem să avem cei mai mulţi ordonatori de credite din lume, el considerând că ”este inacceptabil aşa ceva”
Filip Stan
16 aug. 2023, 11:28
Marcel Ciolacu: Nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi. Nu cred că statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, în deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni (FSRP) – ediţia 2023, despre eliminarea excepţiilor fiscale, că nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi, Comisia Europeană arătând că trebuie văzut unde gradual se scot aceste excepţii, dar discuţia şi scoaterea lor nu este una brutală, care să le strice activitatea.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că Guvernul are programe în desfăşurare, start-up-uri, şi încearcă să li se dea o latură şi pentru românii care sunt plecaţi în străinătate, pentru ca şi aceştia să aibă acces la această platformă, în ideea că poate revin în România.

”Toate aceste programe continuă. Microîntreprinderile, există o singură abordare diferită a Comisiei, faptul că ele au devenit un fel de offshore în interiorul unui stat. Nu poţi să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi. Dar, să rezolvăm problemele primele cinci, fără sărăcie, fără foamete, educaţie, infrastructură. Deci, undeva nu funcţionează. Şi Comisia a spus, înţeleg, haideţi să vedem unde gradual scoatem aceste excepţii. Dar discuţia şi scoaterea excepţiilor nu este una brutală, care să strice activitatea”, a arătat premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că HORECA, microîntreprinderile, revin după o perioadă de pandemie când au fost susţinute cu bani de la buget ca să depăşească acel un an şi jumătate în care nu au mai avut activitate.

”Au fost hotelurile închise, restaurantele, cinematografele, teatrele. Atunci, statul român a venit cu fonduri foarte multe, s-a întors până aproape de 6% din PIB către această zonă. Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcţionează. Pentru mine este foarte important parteneriatul cu partenerul social. Domnul Jianu, de când a intrat PSD la guvernare, este preşedintele la Garantare, deci preşedintele de la IMM-uri este şi la Fondul de Garantare, pentru că el cunoaşte şi şi-a făcut echipa, nu i-am impus nicio echipă. Start-up Nation continuă”, le-a spus Ciolacu studenţilor.

Marcel Ciolacu: Oameni buni, nu putem să avem cei mai mulţi ordonatori de credite din lume, este inacceptabil aşa ceva / Nu cred că statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri în deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni, că nu putem să avem cei mai mulţi ordonatori de credite din lume, el considerând că ”este inacceptabil aşa ceva”. ”Nu trebuie fiecare să facă achiziţii publice. Acelea să pot face centralizat, la nivel de consiliu judeţean”, a mai spus şeful Executivului, el precizând că nu crede că statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă.

Marcel Ciolacu se întâlneşte miercuri cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila

”Era normal să existe un draft de lucru la Ministerul de Finanţe. Acel draft a mers la presă, nu mă deranjează cu nimic, foarte bine, că nu are nimeni nimic de ascuns. Poate în urma feedback-urilor remediem anumite lucruri. dar, oameni buni, nu putem să avem cei mai mulţi ordonatori de credite din lume. Este inacceptabil aşa ceva. Nu poţi, fiecare bibliotecă, fiecare teatru mai mic sau mai mare, fiecare agenţie mai mică sau mai mare, toţi suntem ordonatori de credite”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că ”rolul unui director de teatru e să conducă activitatea culturală”.

Victor Ponta îl acuză pe Klaus Iohannis de trădare națională: „În sfârșit a ajuns președintele multinaționalelor și al austriecilor!” | EXCLUSIV
”Rolul unei agenţii pentru tineret e să conducă activitatea tineretului, nu să aibă în subordine o structură cu servicii suport cât Teatrul naţional un teatru de provincie. Confundăm lucrurile. Apoi vin şi spun că directorul de la TNB trebuie să aibă acelaşi salariu cu directorul unui teatru de provincie. În ce lume trăim? O să aranjăm lucrurile în ordinea lor. Eu nu mai doresc atâţi ordonatori de credite. Nu trebuie fiecare să facă achiziţii publice. Acelea să pot face centralizat, la nivel de consiliu judeţean. Să cumperi un creion îţi trebuie şef la juridic, specialist în achiziţii, că nu e simplu, trebuie să faci caiet de sarcini, încă cinci pentru comisie… Asta e infrastructură comunistă. Trăim în alte vremuri. Nu atinge nimeni activitatea de cultură, de tineret”, a precizat Ciolacu.

”Nu cred că statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă”, a mai spus el, în cadrul întâlnirii cu tinerii, la deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Gemenele Timofte știu ce zodii vor termina vara în forță. Luna august aduce bani și belșug
Capital.ro
Vin direct la tine acasă. Interdicție pentru toți românii. Este ilegal în România
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
România, chinuită teribil de caniculă. Maximele incredibile la care ajung temperaturile
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Lege pentru cei care STAU LA CURTE. Interzis între orele 10:00 și 17:00. NU POȚI să...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a pot contesta notele de la Bacalaureat pe 8 iulie
MediaFlux
INTERZIS pentru cei care stau la CASĂ! Nou ordin de la UE. Nici România nu scapă
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!