Marcel Ciolacu, prima reacție despre arestarea lui Niculae Bădălău: „Nu mă așteptam. Însă dacă combini afacerile cu politica știi cum sfârșești”

Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a avut o primă reacție despre arestarea vicepreședintelui Curții de Conturi, Niculae Bădălău, într-un dosar pentru dare de mită și trafic de influență.
Alina Costache
02 dec. 2022, 08:47
Marcel Ciolacu, prima reacție despre arestarea lui Niculae Bădălău:

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, luni, fiind cercetat de procurorii DNA pentru dare de mită și trafic de influență. Alături de el, în același dosar, e cercetată și Elena Matache, o apropiată a familiei Bădălău.

Marcel Ciolacu a dat vina pe „greșeli personale” în cazul lui Bădălău și a mărturisit că nu se aștepta, dar că dacă „combini afacerile cu politica, știi cum sfârșești”.

„S a decis deja, s-a făcut o solicitare ca la prima ședință comună să luăm decizia de a-l înlocui pe domnul Bădălău. E o decizie a unor magistrați. Zilele trecute au fost cazuri mari de corupție în Croația. Nu mai trebuie că au fost pesediști, pneliști, useriști. Nu cred că există forțe oculte, cred că există greșeli personale. L-am cunoscut, nu mă așteptam. Ai un statut, ne învătăm rolurile în viață. Când combini afacerile cu politica, știi cum sfârșești. Nu mă bucur, nu mă pot bucura nici dacă i se întâmpla unui adversar. Mă uitam la TV cu fiul meu și era condamnarea unui personaj cunoscut și el s-a uitat la mine și mi a zis că mi-am ales o meserie greșită”, a spus Marcel Ciolacu.

Niculae Bădălău, vicepreședintele Autorității de Audit de la Curtea de Conturi și consilier de conturi în cadrul aceleiași instituții, a fost arestat într-un dosar de corupție. După ce ani de zile s-a crezut de neatins, fostul ministru al Economiei a ieșit, luni, de la Curtea de Apel, cu privirea în pământ, cătușe la mâini și fără să scoată un cuvânt.

Citește și Niculae Bădălău, ameninţări mafiote înainte să fie reţinut de DNA: „Baţi în pâinea la copiii mei. Îţi cauţi cârcotă cu noi, îţi dăm cârcotă!”

În același dosar, procurorii investighează un presupus lobby pentru companiile pe care le dețin copiii săi.

Elena Matache este inculpată în același dosar, iar în cazul ei s-a decis să fie plasată în arest la domiciliu. E acuzată de comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită, conform unor surse ale DNA.

Ce avere are Nicuale Bădălău și cât încasa lunar de la Curtea de Conturi

Familia lui Niculae Bădălău are în prezent în conturi nu mai puțin de 660.058 euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari. Din ultima declarație de avere reiese că fostul baron al PSD încasat un salariu lunar de aproape 5.300 de euro de la Curtea de Conturi.

Niculae Badălău deține din 2003 un teren agricol în Giurgiu, în suprafață de 1,28 hectare, dar și un teren intravilan, tot din 2003, în suprafață de 0,21 de hectare, ambele fiind dobândite prin moştenire.

Badălău mai deține alte două terenuri intravilane, în Giurgiu, alături de soția sa. Primul teren a intrat în posesia familiei Badălău în anul 1995 și are o suprafață de 0,03 hectare, iar al doilea teren, în suprafață de 0,27 de hectare, a fost dobândit în 2001.

Citește și Cine este Elena Matache, cercetată alături de Niculae Badălău. Apropiata familiei șefului de la Curtea de Conturi, prinsă în flagrant pe autostradă în timp ce-i dădea primarului mită de 35.000 de lei

Familia Bădălău deține în proprietate bijuterii de 25.000 de euro și tablouri în valoare de 12.000 de euro, dar are și două case. O casă de locuit în Bolintin Vale, cu o suprafaţă de aproape 900 mp, şi o casă de vacanţă în localitatea Ogrezeni, judeţul Giurgiu.

În 2021, Niculae Bădălău a vândut un teren intravilan pentru care a încasat 600.000 de euro, se mai arată în declarația de avere depusă.

 

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...