Marcel Ciolacu, prima reacție după exit poll-uri: „Îi mulțumesc Gabrielei Firea că s-a luptat până în ultima clipă”

Premierul României, Marcel Cioacu, a avut prima reacție după primele rezultate exit poll. Acesta i-a mulțumit candidatei PSD, Gabriela Firea, pentru faptul că s-a luptat până în ultima clipă.
Mircea Filipescu
09 iun. 2024, 22:10
Marcel Ciolacu, prima reacție după exit poll-uri: „Îi mulțumesc Gabrielei Firea că s-a luptat până în ultima clipă”
Marcel Ciolacu, prima reacție după exit poll-uri: „Îi mulțumesc Gabrielei Firea că s-a luptat până în ultima clipă”

Premierul României și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut primele declarații cu privire la rezultatele alegerilor. După publicarea primelor exit poll-uri, Marcel Ciolacu a subliniat faptul că, deși Gabriela Firea nu a câștigat Primăria Capitalei, PSD este învingător. Acesta susține a cea mai grea luptă se dă la Sectoarele 1 și 2, unde rezultatul va fi clar abia în momentul în care au fost numărate absolut toate voturile.

Citește și: Nicolae Ciucă, primele declarații după ce alianța PNL-PSD a câștigat alegerile

„Bună seara!

În această seară, democrația a triumfat. Le mulțumesc românilor că au ieșit la vot astăzi pe caniculă și au dat legitimitate candidaților aleși. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile!

Tot ce am obținut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii, dar și munca fiecăruia dintre colegii noștri. Votul dat astăzi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de Partidul Social Democrat la guvernare au fost apreciate de către români.

Partidul Social Democrat a obținut un scor mai bun în comparație cu alegerile din 2020. Vom avea mai multe consilii județene, mai mulți primari în municipii reședință de județ, mai mulți primari în orașe, în comune și mai mulți consilieri județeni și locali, iar acest lucru se vede și în scorul alianței politice de la europarlamentare, unde am obținut peste 50% din voturi.

Ne-am îndeplinit obiectivul. Guvernul pe care îl conduc are legitimitatea românilor. România va avea o voce puternică în Parlamentul European și vom putea lupta pentru obiective precum Schengenul terestru, salariul minim european și mai mulți bani pentru agricultură.

Pe de altă parte, scorul de la Primăria Capitalei este o lecție de democrație pe care o respectăm. Îi mulțumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună și a făcut tot ce a putut pentru ca Partidul Social Democrat să aibă un scor bun în București.

Avem o luptă foarte strânsă în sectoarele 1 și 2, care se va da până la numărarea ultimului vot. Fac un apel la toți oamenii noștri din secții din București, dar și din țară, să rămână în secții până la ultimul vot și ultimul proces-verbal. Este esențial acest lucru!

Le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru efortul depus în această campanie. Vom reveni în această seară pe măsură ce vom avea toate rezultatele din teritoriu. Sunt ferm convins că vom veni în conferință de presă după ce încep să vină rezultatele concret. În acest moment avem un exit poll. Din punctul dumneavoastră de vedere este relevant. La fel am avut și anul acum patru ani la sectorul 1 o diferență de 10%. Și acum patru ani la sectorul 1 a fost o diferență de 10% și până la urmă ați văzut cu toții că au fost câteva sute de voturi. Am respectat pe cei care au făcut exit poll-ul și tocmai de aceea i-am mulțumit doamnei Gabriela Firea, dar așteptăm până la sfârșitul numărării voturilor din toate secțiile de vot”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Nicușor Dan, primele declarații după ce a câștigat Primăria Capitalei: „S-au luat multe decizii greșite și se vor mai lua, dar niciodată nu ne vom bate joc de acest mandat”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!