Marcel Ciolacu: „Prioritatea este să nu pierdem fonduri europene”

Premierul, întrebat când va avea loc rectificarea bugetară, a spus să aşteaptă cadrul legal după ce şi-a asumat răspunderea pe pachetul de măsuri fiscale.
Filip Stan
06 oct. 2023, 21:38
Marcel Ciolacu:

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, vineri seară, la Râmnicu Vâlcea, despre data la care va avea loc prima rectificare bugetară din acest an, precizând că, în momentul în care va intra în vigoare legea pe care şi-a asumat-o în Parlament va fi creat cadrul legal. Marcel Ciolacu a precizat că prioritatea sa este absorbţia fondurilor europene, pe care o doreşte cât mai mare.

Marcel Ciolacu ia snack-uri tradiţionale: „Am oprit la un magazin local să îmi iau pufuleţi. Mi-a fost poftă”

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, despre data la care va avea loc rectificarea bugetară şi a afirmat: ”Vom face un fond pentru cofinanţare. În momentul în care va trece legea pe care mi-am asumat-o în Parlamentul României, se va crea cadrul legal. Când vom avea cadrul legal, deja s-au dat mai multe hotărâri de guvern ca să fie funcţional acel cadru legal şi sunt ferm convins…Prioritatea numărul unu este exerciţiul bugetar 2016 – 2020, astfel încât să ne apropiem la o absorbţie cât mai mare”.

Premierul s-a referit la faptul că, la 31 decembrie, se încheie actualul exerciţiu financiar. ”Îmi doresc o absorbţie peste 95 la sută, să fie cât mai aproape de sută la sută şi suntem în discuţii cu Comisia astfel încât anumite plăţi să putem face şi pe alte paliere (…) Oricum, există o subcontracrare de aproape 50 la sută care sunt proiecte şi fazate care instră pe exerciţiul actual. E o discuţie, dar prioritatea mea ca prim-ministru şi a Guvernului României şi a ministrului de Finanţe este de a nu pierde bani europeni”, a mai declarat premierul.

Acesta a precizat că primele sume au fost deja cerute de către miniştri.

 

”Primele rectificări  şi primele sume, deja ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi-a făcut temele şi a venit cu o solicitare pe POIM de încă 500  milioane euro, noi trebuie să asigurăm cofinanţarea, ne mai trebuiesc 2 miliardede lei pentru a atrage 3 miliarde de euro. Acesta este 15 la sută, cam acestea sunt proporţiile. Pe urmă sunt  cofinanţările pentru proiectele primarilor unde vom crea un bufer justificat”, a mai declarat Ciolacu.

Acesta susţine că ”există un plan foarte riguros conceput, împreună cu ministrul de Finanţe, cu întreaga echipă guvernamentală şi ne vom ţine de el”.

”Prioritatea noastră în acest moment este România şi infrastructura atât critică, cât şi marea infrastructură”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu, despre temele Biroul Permanent Naţional: Este de datoria mea să vin întotdeuna în faţa partidului pentru că eu am ajuns prim-ministru votându-mă colegii mei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, vineri seară, că doreşte să-şi informeze colegii de partid, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, despre ultimele decizii la nivel guvernamental. ”Este de datoria mea să vin întotdeuna în faţa partidului pentru că eu am ajuns prim-ministru votându-mă colegii mei”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu îi răspunde lui Florin Cîţu, după o nouă acuzaţie lansată de fostul ministru al Finanţelor: „N-a înţeles nimic”

Preşedintele PSD a fost întrebat, vineri seară, la Râmnicu Vâlcea despre temele din BPN de sâmbătă şi a afirmat: ”Este de datoria mea să vin întotdeuna în faţa partidului pentru că eu am ajuns prim-ministru votându-mă colegii mei şi e de datoria mea să îi ţin, să fac un upgrade şi în ceea ce priveşte deciziile politice şi în caeea ce priveşte deciziile guvernamentale şi în ceea ce dorim să facem mai departe”.

Acesta a precizat că, deşi nu este uşor, nu l-a silit nimeni să facă acest pas. ”Mă bucur mult că nu este uşor şi nu mă sileşte nimeni, am repornit în judeţe să consolidăm baza partidului”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD este programată, sâmbătă, de la ora 12.00, la sediul central al partidului din Bucureşti.

 

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 2 camere la doar 7.000 de euro. Ajungi imediat în centru, ai supermarket și restaurante aproape
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
WhatsApp introduce o funcție senzațională. Totul se schimbă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Limba romani a apărut pe Google Translate! Ce variantă a acestei limbi a fost aleasă de Inteligența Artificială
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Donald Trump aproape de moarte în urma unui atac armat în Pennsylvania
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'