Marcel Ciolacu, reacţie nervoasă legată de rotaţia premierilor: „Nu suntem nici la bâlci, nici la talcioc!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că nu este posibil ca rotativa premierilor să fie amânată. Declarațiile lui Ciolacu vin în contextul în care din PNL s-a avansat scenariul amânării rotației din cauza situației din Ucraina.
Filip Stan
13 feb. 2023, 14:01
Marcel Ciolacu, reacţie nervoasă legată de rotaţia premierilor:

Ședință crucială, luni dimineață, la PSD. Social-democrații s-au reunit în prima ședință, după ce au fost atacați de președintele Klaus Iohannis. E scandal și cu privire la momentul în care șefia guvernului va ajunge la PSD. Între timp, șeful statului pune paie pe foc. Evită să spună dacă îl va numi premier pe președintele PSD Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu vrea să fie premier, dar nu exclude nici candidatura la prezidenţiale: „Asta nu înseamnă că acum va fi BREAKING NEWS!”

”Eu am zis să avem o discuție aplicată, împreună cu domnul prim-ministru și împreună cu cei care au jaloanele de îndeplinit, să aducem totul la bună îndeplinire.

S-ar putea să nu fie nicio amânare, totul depinde de actele normative pe care le avem în vigoare. Nu suntem nici la talcioc, nici la bâlci! (…) Eu am văzut că domnul președinte a făcut în mod expres referire la rotația prim-miniștrilor. Să ieșim din această zonă de speculații! Protocolul va fi respectat!”, a spus Marcel Ciolacu.

Sedința a durat aproximativ o oră și a avut loc la sediul PSD din Bulevardul Kiseleff. La eveniment au fost prezenți liderii partidului și mai mulți miniștrii social-democrați ai Coaliției de guvernare. Vorbim, practic, despre o nouă ședință la PSD cu aproximativ 3 luni înainte de rotativa din luna mai.

Marcel Ciolacu dă asigurări că rotaţia premierilor va avea loc: „Este dreptul constituțional al președintelui să desemneze premierul. Nu cred că vor fi probleme, până la 1 iunie totul va fi clar”
Ședinţa a avut loc după declarațiile lui Klaus Iohannis de săptămâna trecută, care a lăsat să se înțeleagă că rămâne de văzut dacă îl va numi pe Marcel Ciolacu în funcția de premier.

Potrivit surselor citate, că Nicolae Ciucă ar putea conduce Ministerul Apărării, portofoliu pe care l-a mai deținut și în trecut, sau ar putea ocupa funcția de vicepremier în viitorul Guvern Ciolacu.

Marcel Ciolacu, anunţ crucial despre pensiile speciale

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că a avut o discuție cu ministrul Muncii, Marius Budăi, pe tema pensiilor speciale, precizând că așteaptă raportul din partea Guvernului cu toate informațiile pe care le-a primit de la Banca Mondială. „Am avut o discuție și astăzi cu dl Budăi. A trecut un proiect legislativ prin Guvern, acum este la Parlament, dar a mai venit un raport și urmează să mai vină un raport de la Banca Mondială, după ce au avut niște discuții la comisie. Cred că cel mai corect în acest moment este să vedem aceste rapoarte, să vedem dacă trebuie modificări la legea deja trecută prin Guvern sau nu. Aștept din partea Guvernului o informare după aceste rapoarte vin la Guvern”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul Parlamentului.

„Pensiile speciale, am discutat şi astăzi cu domnul ministru Budăi. După cum bine ştiţi, a trecut un proiect legislativ perin Guvern, acum este la Parlament, dar a mai venit un raport şi urmează să mai vină un raport de la Banca Mondială, după ce au avut nişte discuţii la Comisie. Cred că cel mai corect, în acest moment, este să vedem aceste rapoarte, dacă trebuiesc făcute  modificări la legea deja trecută prin Guvern sau nu. Aştept din partea Guvernului să ni se facă o informare, ca şi preşedinte al Camerei, după ce aceste rapoarte vin la Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament.

„Eu nu vreau să răspund la nicio speculaţie. Eu aştept raportul venit din partea Guvernului, pentru că Executivul şi-a asumat acest proiect de lege şi e normal să îmi transmită toată informaţia pe care o au de la Banca Mondială. Haideţi să ştim foarte clar – acest jalon trebuie îndeplinit, trebuie închisă odată pentru totodeauna această discuţie cu privire la pensiile speciale. Legea, în schimb, cred că cu toţii, noi politicienii ne-am jucat prea mult timp”, a explicat Ciolacu.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...