Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu Benjamin Netanyahu: ”România condamnă ferm atrocitățile comise de Hamas pentru a satisface interesele sale extremiste”

Premierul Marcel Ciolacu a mers marți la Tel Aviv, unde s-a întâlnit cu premierul Benjamin Netanyahu și cu alți lideri mondiali. Șeful Guvernului a condamnat atrocitățile comise de mișcarea teroristă palestiniană Hamas și a reafirmat sprijinul României pentru Israel.
Alina Costache
17 oct. 2023, 13:01
Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu Benjamin Netanyahu: ”România condamnă ferm atrocitățile comise de Hamas pentru a satisface interesele sale extremiste”

Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu Benjamin Netanyahu. De asemenea, Marcel Ciolacu a făcut apel la pace în Orientul Mijlociu și le-a cerut autorităților israeliene să se implice în evacuarea în siguranță a românilor din Fâșia Gaza.

Citește și Marcel Ciolacu a ajuns în Israel. Premierul României se va întâlni cu prim-ministrul Netanyahu și va vorbi despre războiul din Orientul Mijlociu

Marcel Ciolacu, întâlnire crucială cu Benjamin Netanyahu

”Am decis să vin astăzi în Israel deoarece în astfel de momente dificile precum cele trăite de poporul izraelian, partenerii și prietenii trebuie să își demonstreze solidaritatea.

Societatea românească, comunitatea israeliană din România, deplâng alături de dumneavoastră victimele nevinovate, femei, copii, tineri care au pierit în urma atacurilor teroriste efectuate de Hamas.

Transmit compasiunea noastră pentru toate aceste pierderi de vieți omenești și pentru numeroșii răniți printre care s-au regăsit și cetățeni de origine română.

România rămâne un stat consecvent în afacerile din Orientul Mijlociu. De aceea suntem extrem de îngrijorați de spirala crescândă a violențelor cu consecințe teribile asupra populației civile atât israeliene cât și palestiniene.

Vreau să îi asigur pe românii din țara noastră că ne menținem atitudinea de promotori ai păcii, dar vom fi alături necondiționat în momentele dificile de aliații și prietenii noștii apărând valorile democratice.

România a condamnat cu fermitate cele întâmplate în Israel în ultimele zile, nivelul atrocităților comise de Hamas, o grupare teroristă care ține ostatică populația palestiniană pentru a satisface interesele sale extremiste”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a solicitat eliberarea de urgență a prizonierilor și abținerea efectuării atacurilor asupra țintelor civile.

”Alături de comunitate internațională, România solicită eliberarea imediată a tuturor ostaticilor și persoanelor răpite și abținerea de la orice alt act de agresiune, în special împotriva țintelor civile. Am transmis premierului Netanyahu că în fața acestor atacuri Israelul are dreptul să se apere în deplin respect cu dreptul umanitar. Fac un apel pentru facilitarea coridoarelor umanitare din Gaza. Sunt convins că întreaga comunitate internațională se va oferi în deschiderea acestor coridoare și pentru a oferi asistență victimelor”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul României a ținut să îi mulțumească omologului său israelian pentru toată implicarea autorităților de la Tel Aviv în repatrierea a 2.200 de cetățeni români din Israel.

Mai mult, șeful Guvernului a subliniat că își dorește un efort comun pentru evacuarea în siguranță cetățenilor români din Fâșia gaza

”Reiterez necesitatea și urgența unei păci în Orientul Mijlociu și îmi doresc un efort comun pentru evacuarea în siguranță cetățenilor români din Fâșia Gaza. Sperăm ca astfel de momente să nu se mai întâmple”, a conchis premierul României.

Citește și România a adus 3.000 de cetăţeni ucraineni din Israel. Ciolacu: Statul român nu a plătit nimic. Majoritatea au tranzitat România, în jur de 48 de persoane au solicitat să rămână

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Apartamentele pe care să nu le cumperi niciodată, chiar dacă au prețuri tentante. Le găsești în marile orașe precum București sau Cluj, dar nimeni nu îți va spune acest detaliu
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă vestea! Românii vor putea merge în SUA fără vize mai repede decât era de așteptat
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
BREAKING | Alex Bodi și iubita lui, REȚINUȚI de Poliția de Frontieră, înainte de a urca în avionul de Mykonos!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mâncare cu viermi, la Institutul Fundeni! Asta a primit un pacient cu leucemie la micul dejun. Ce spun reprezentanții spitalului
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Medic din Brașov, prins în flagrant luând mită, arestat pentru 30 de zile
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!