Marcel Ciolacu: Românii nu mai suportă! Este total injust să vedem atâta nesimțire

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus, pe scena Congresului UDMR, că actualul Guvern are responsabilitatea de a rezolva enechitățile din ultimii 30 de ani.
Filip Stan
28 apr. 2023, 20:47
Marcel Ciolacu: Românii nu mai suportă! Este total injust să vedem atâta nesimțire

Marcel Ciolacu a declarat că românii sunt sătuli de nesimțire și de avantajele unora care lucrează la stat, iar oamenii nu mai pot să suporte cheltuielile.

”Aș vrea să vorbesc astăzi despre ceea ce eu și partidul pe care îl reprezint credem că este principala așteptare a populației din partea unei guvernări responsabile. Vreau să vorbim foarte serios despre stoparea risipei de la stat, într-o perioadă în care oamenii obișnuiți, care trăiesc dintr-un salariu muncit pe brânci, fac față cu greu costurilor vieții din cauza inflației care a lovit întreaga lume.

Este inechitabil să vedem angajați la stat care câștigă zeci de mii de lei lunar. Este complet injust să vedem cum unii cumulează cu nesimțire salarii și tot felul de pensii speciale. Și, de aceea, avem obligația să închidem toate portițele prin care se încasează asemenea venituri supradimensionate.

În ultimele săptămâni am tot propus soluții pentru a opri risipa din sistemul bugetar. Și vă spun sincer că m-am cam săturat să aud tot felul de specialiști cu pensie specială care spun că nu se poate.

Privilegiile lor sunt ca o ciumă peste sufletul acestui popor. Dar știți foarte bine că atunci când vine vorba de ciumă, eu și colegii mei avem deja o vindecare la activ. Deci vă garantez eu că se poate! Trebuie să vindecăm România de această boală a specialilor care ne macină de mult prea mult timp!

Fie ducem această luptă pentru dreptate și echitate, fie ne recunoaștem învinși și murim fiecare pe limba noastră, oricare ar fi aceea. Eu n-am de gând să fac asta. Și sunt convins că nici Kelemen Hunor. Și nici Nicolae Ciucă!

De altfel, vă mărturisesc că am discutat cu dl premier Ciucă și cu dl președinte Kelemen Hunor foarte mult pe acest subiect. Și avem toți aceeași opinie. Trebuie să luăm măsuri astfel încât să reducem cheltuielile. Trebuie să avem un aparat bugetar mai suplu.

Iar pentru că nu suntem croitori, putem măsura o dată și să tăiem de mai multe ori. Și să rămână doar cei care își fac treaba bine! Și da, trebuie să ne uităm cu atenție de la secretarii de stat și până la consiliile de administrație. Iar acest lucru nu îl facem de dragul economiilor rezultate. Ci pentru că așa este corect și normal!

Vreau să fim foarte clari. Niciodată când PSD a fost la guvernare nu s-au luat măsuri de austeritate. Nici de data asta nu se va întâmpla acest lucru. Niciun salariu nu va scădea cât timp PSD va fi în acest guvern!

Ne vom bate însă pentru a lua deciziile corecte care să reducă inegalitățile din societate! Să terminăm odată cu pensiile speciale, cu primele și sporurile necuvenite sau cu consiliile de administrație unde aterizează nepricepuți pe salarii absurde!”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu aruncă bomba: ”Ne trebuie un aparat bugetar mai suplu. În administrație trebuie să rămână oameni buni”

Ciolacu: „Nu putem cere românilor să suporter costurile inflației”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu spune că românii vor măsuri urgente, în timp ce coaliția de guvernare nu mai poate să le ceară oamenilor să suporte mai puțin.

„Și vreau să profit de această ocazie să mulțumesc liderilor UDMR pentru că au avut mereu o poziție echilibrată și corectă în această privință. Am constatat în multe rânduri că atât eu, cât și dl Kelemen Hunor crede în solidaritate și în nevoia găsirii unui echilibru corect între impozitarea veniturilor obținute de angajați din muncă și a veniturilor obținute de angajatori, din capital.

Și eu, si domnia sa credem în echitate socială. Nu le putem cere românilor să mai suporte puțin costurile inflației, dar să permitem în continuare huzurul pe lefuri uriașe la stat!

Avem de luat decizii curajoase și avem nevoie de expertiza colegilor din UDMR. Am demonstrat la guvernare alături de UDMR că nu am dat Ardealul ungurilor, ci împreună cu ministrul Cseke Attila și ceilalți colegi din Coaliție, am alocat finanțări-record pentru investiții publice pentru toate județele României.

Și e normal acest lucru. Pentru că dincolo de orice, sarcina noastră este să facem din România un stat în care să creștem veniturile celor mulți, nu să le sporim averile celor bogați.

Și românii și maghiarii din această țară s-au săturat de  populism și învrăjbire artificială. Mai importante pentru toți sunt autostrăzile, școlile sau sistemul de sănătate. Nu prostiile extremiste!

Eu reprezint un partid de stânga, voi unul de dreapta. Eu sunt buzoian, voi sunteți maghiari din Secuime, din Mureș sau din Timișoara. Însă, așa cum îmi place tochitura muntenească din zona mea, la fel de mult îmi place și gulașul vostru! Așa cum sunt sigur că și vouă vă plac micii noștri!”, a continuat Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu: Am petrecut câteva zile pe Sfântul Munte Athos pentru a mă ruga pentru sănătatea noastră şi a tuturor semenilor noştri

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Câtă apă e bine să bei pe caniculă dacă ai peste 50 de ani. Explicația specialiștilor te va surprinde
Capital.ro
NU MAI POȚI avea permis dacă nu treci testul. Anunț de la Guvern astăzi, 6 IULIE: Se face ca în toată lumea
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Statul nu mai oferă bani acestor români! Anunțul oficial
Adevarul
Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: „Cu românii nu se poate face nimic“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Cu ce se ocupă Adriana Muraru, fosta „rivală” a Andreei Esca. Jurnalista s-a reprofilat după plecarea de la PRO
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Rezultate BAC 2024. 8.000 de elevi au picat examenul. Anunţ oficial de la minister
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
MAI menține ordonanța privind suspendarea permiselor șoferilor testați FALS pozitiv pentru substanțe interzise. Cu ce soluție vine Ministerul
Capital.ro
Decizie pentru TOATE FEMEILE din România. Anunț venit chiar astăzi, 6 IULIE: Semnez şi promovez
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Marcel Ciolacu promite dubla cetățenie pentru românii din Spania până la finalul anului
MediaFlux
CONTROALE MAJORE în TRAFIC! E PRĂPĂD
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!