Marcel Ciolacu, săgeţi către UE: Am supărat fermierii români, ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene

Premierul Ciucă a spus, de asemenea, că agresiunea rusă a generat mari provocări de securitate alimentară, deoarece a perturbat, într-o măsură semnificativă, sezonul agricol din Ucraina.
Filip Stan
10 oct. 2022, 10:34
Marcel Ciolacu, săgeţi către UE: Am supărat fermierii români, ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță că România va intra negreșit în Schengen şi face acuze voalate faţă de preţul mare plătit de România pentru a scăpa de controalele la frontieră. Social – democratul e de părere că orice europarlamentar care nu susține intrarea României în Schengen comite o trădare de țară.

România ia cu asalt spaţiul Schengen. Strategie stabilită la Guvern cu cei 33 de europarlamentari

„E un moment, cred că a fost toată lumea invitată, e un moment în care cu toții trebuie să vorbim aceeași limbă. Eu, pur și simplu mental, refuz să cred că România nu va intra în Schengen. Eu cred că în războiul din Ucraina am avut cea mai mare contribuție. Am supărat fermierii români ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene. Îmi e greu să accept că un parlamentar ales de către români face ceva împotriva României. E trădare”,  a spus Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, recent , că până în prezent, 4 milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat deja porturile româneşti, de la începutul invaziei ruseşti. Portul Constanţa a devenit una dintre principalele porţi maritime pentru cerealele ucrainene. El a mai afirmat că menţinerea unităţii şi solidarităţii europene rămâne un element esenţial în articularea unui răspuns adecvat la agresiunea rusă, iar campaniile de război hibrid, conduse de Rusia, nu se limitează la Ucraina şi nici la ţările occidentale, fiind operaţiuni de manipulare la nivel mondial şi de aceea trebuie abordate ca atare.

Premierul a mai spus că agresiunea rusă a generat mari provocări de securitate alimentară, deoarece a perturbat, într-o măsură semnificativă, sezonul agricol din Ucraina.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat joi dacă România ar putea intra în Spaţiul Schengen până la finalul acestui an, că există această posibilitate, însă nu există o garanţie că acest lucru se va întâmpla. Şeful statului a adăugat că sunt şanse ca ţara noastră să adere la Schengen, în contextul în care e nevoie de unitate în Europa, având în vedere agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Marcel Ciolacu, apel către HORECA: Noi v-am ajutat în pandemie, acum este rândul vostru/ Video
”La produsele tradiționale, aici este o problemă. Producătorii spun că ar trebui să existe un ajutor mai mare din partea HORECA. Noi am ajutat HORECA să treacă prin pandemie și am aștepta ca acum și, tu, HORECA să ajute mai mult produsele tradiționale.  Nu are rost să mințim și să ne ascundem, vom avea producție, dar nu vom avea un an ușor anul viitor. Dacă nu vom reuși să promovăm produsele românești, noi, când intrăm în magazine să căutăm prioritar produsele românești.”, a spus Marcel Ciolacu.

Vouchere sociale de 250 lei anulate. Capcana în care au căzut mulţi români beneficiari de tichete sociale

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Tentativă de suicid a unui medic al cărui nume apare în stenogramele din Spitalul Pantelimon. Cum a fost găsit în toaletă
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Un curier din Constanța cercetat pentru delapidare și înșelăciune
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...