Marcel Ciolacu, semnal de alarmă pentru directorul Poștei Române! Ce se întâmplă dacă întârzie pensiile din cauza grevei: „Le-am spus să rezolve problema rapid”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre greva de la Poșta Română și despre care ar putea fi reprecusiunile în cazul în care protestul ar urma să afecteze procesul de distribuire al pensiilor.
Alina Costache
02 apr. 2024, 11:26
Marcel Ciolacu, semnal de alarmă pentru directorul Poștei Române! Ce se întâmplă dacă întârzie pensiile din cauza grevei: „Le-am spus să rezolve problema rapid”
Marcel Ciolacu, semnal de alarmă pentru diectorul Poștei Române! Ce se întâmplă dacă întârzie pensiile din cauza grevei: „Le-am spus să rezolve problema rapid”

În contextul în care Poșta Română a intrat în grevă, premierul României, Marcel Ciolacu și-a exprimat opinia cu privire la soluțiile la care va nevoit să apeleze în cazul în care protestul va afecta procesul prin care sunt distribuite pensiile. Marcel Ciolacu a subliniat faptul că directorul Poștei Române ar putea să își piardă funcția.

Citește și: Marcel Ciolacu a făcut schimbare în domeniul jocurilor de noroc. Mutarea, publicată în Monitorul

„Am avut o discuție cu domnul ministru și cu directorul. Eu le-am spus să rezolve problema rapid. În cazul în care se întâmplă, Doamne ferește, să nu ajungă pensiile la destinație din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Conducerea Companiei Naționale „Poșta Română” a fost informată cu privire la hotărârea Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România de a declanșa un conflict colectiv de muncă sub forma unei greve generale în data de 1 aprilie. Compania subliniază că intensificarea conflictului de muncă este una artificială, și că Compania Națională „Poșta Română” a întreprins toate măsurile necesare pentru a-l depăși. De asemenea, Compania asigură că toți cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul său nu vor întâmpina întârzieri în primirea drepturilor lor în luna aprilie. Aceste informații au fost transmise de către News.ro.

„18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie!
Aceasta este nemulțumirea şi revolta miilor de angajați din Poşta Română care au declanşat conflictul de muncă şi care intră în grevă începând cu data de 01.04.2024, ora 00.00!”, conform unui comunicat transmis de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, afiliat la BNS.

Compania Naţională „Poşta Română” transmite într-un comunicat oficial că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale Companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.

”Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor, Poşta Română face următoarele precizări: v Compania Naţională „Poşta Română” va asigura întocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale şi legale a trimiterilor şi drepturilor sociale pentru toţi clienţii, iar o întârziere a acestora este exclusă. Asigurăm toţi clienţii, partenerii şi instituţiile bancare de stabilitatea şi funcţionalitatea serviciilor, precum şi de soliditatea politicilor de management aflate în curs” anunţă Poşta Română.

Citește și: Întâlnire de ultim moment a Coaliției! Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă discută despre alegerile primarilor din țară

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Orașele din România unde prețurile apartamentelor s-au scumpit cel mai mult. Care este situația în Capitală
Capital.ro
Nu te vom uita! România a pierdut o stea. A fost cea mai adorată actriță
Playtech.ro
Fiica lui Yosif Mohaci, apariție de SENZAȚIE! Nicole arată ca o păpușă, i-a cucerit pe toți
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pensionarii, în depresie. Bani mai puțini după recalculare
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Legea este în vigoare în toată România. Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verific online notele
substantial.ro
Metanierul Yakov Gakkel: Spărgătorul de gheață care menține dependența Europei de gazul rusesc
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?