Marcel Ciolacu și Sebastian Burduja conduc detașat topul vizibilității miniștrilor pe luna iunie

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Energiei Sebastian Burduja ocupă şi în iunie primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului, indică Barometrul vizibilităţii miniştrilor, analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.
Filip Stan
31 iul. 2024, 08:56
Marcel Ciolacu și Sebastian Burduja conduc detașat topul vizibilității miniștrilor pe luna iunie

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a urcat mai multe poziţii, aceeaşi situaţie înregistrându-se şi în cazul ministrului Finanţelor Marcel Boloş, ajuns de pe locul 8 pe locul 3. De asemenea, ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu, ministrul de Externe Luminiţa Odobescu, ministrul Culturii Raluca Turcan şi ministrul Mediului Mircea Fechet urcă în top comparativ cu luna precedentă. Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila ajunge pe locul 14 de pe locul 3 în mai. Nouă miniştri au sub 1000 de apariţii în presa scrisă şi online.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, ocupant detaşat al primului loc în topul vizibilităţii, are în iunie 22.223 de menţiuni în presa scrisă şi online. Şeful Executivului a înregistrat vârfuri de vizibilitate ca urmare a declaraţiilor pe tema alegerilor din 9 iunie, dar şi a discuţiilor din coaliţie privind rezultatele obţinute în urma scrutinului şi a stabilirii datelor pentru alegerile prezidenţiale ăi parlamentare.

Ministrul Energiei Sebastian Burduja se menţine pe locul al doilea, în timp ce colegul său de partid ministrul Finanţelor Marcel Boloş urcă de pe locul 8 în luna mai, pe locul al treilea, înregistrând cele mai multe mewnţiuni în presă pe fondul precizărilor referitoare la ordonanţa de urgenţă pentru modificarea unor acte normative în domeniul e-Transport, e-TVA şi e-Factura, precum şi pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, inclusiv cu privire la prelungirea cu şase luni a termenului de aplicare a e-TVA.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu urcă o poziţie, de pe locul 5 în mai, vârfurile de vizibilitate fiind date de declaraţii făcute în contextul vizitelor la şantierul Drumului expres (Dex6) Brăila-Galaţi, la Paşcani, pe şantierul autostrăzii Moldovei, în zona nodului de legătură dintre A7 şi A8, la Gara de Nord şi cu ocazia finalizării lucrărilor de extindere a terminalului de pasageri al Aeroportului Cluj-Napoca.

Citește și: Schemele de ajutor de stat gândite de PSD încep să dea rezultate: marii constructori locali ridică propriile fabrici de materiale de construcții

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu urcă spectaculos de pe penultima poziţie în top în mai, pe locul 5, cele mai multe menţiuni în presa scrisă şi online obţinându-le ca urmare a discuţiilor intense din coaliţie pe tema hotărârilor pe care trebuia să le emită pentru stabilirea datelor scrutinului prezidenţiale şi parlamentare, dar şi ca urmare a prezenţei sale la consultările organizate de premierul Marcel Ciolacu cu partidele politice privind alegerile.

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu se menţine pe locul al şaselea.

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu, pe locul 9 în mai, ajunge pe locul 7 în iunie, iar ministrul de Externe Luminiţa Odobescu trece de pe locul 11 pe poziţia a 8-a, urmată de ministrul Culturii Raluca Turcan, care ajunge şi ea de pe locul 17 pe locul 9.

Ministrul Mediului Mircea Fechet se situează în iunie pe locul 10, de pe locul 16 în mai, urmat de ministrul Apărării Angel Tîlvăr, care trece pe locul 11, după locul 7 ocupat în mai, încheind astfel lista miniştrilor care au peste 1.000 de menţiuni în presa scrisă şi online.

Nouă miniştri au sub 1.000 de apariţii în presa scrisă şi online, lista fiind deschisă de ministrul Educaţiei Ligia Deca, aceasta pierzând două poziţii, urmată, în ordine descrescătoare a numărului menţiunilor, de ministrul Fondurilor Europene Adrian Câciu, de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila care ajunge pe locul 14 de pe locul 3 în mai, de ministrul Economiei Ştefan Radu Oprea, care ajunge de pe lopcul 12, pe 15, de ministrul Agriculturii Florin Barbu, ajuns pe locul 16 după locul 4 în mai, de ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, de ministrul Digitalizării Bogdan Ivan, de ministrul Familiei Natalia Intotero şi de viceprim-ministrul Marian Neacşu.

Citește și: Alexandru Rogobete: „Încă 200 de milioane de lei pentru marile urgențe medicale din spitale, alocate astăzi de Ministerul Sănătății”

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români care au mers în Grecia. Se întâmplă din ce în ce mai des: “Poliția nu a luat nicio măsură”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu mașini pe motorină. Vor fi taxați mai puțin. Se aplică din 31 iulie
Playtech.ro
Iubita lui David Popovici, apariție de SENZAȚIE! I-a lăsat pe toți cu gura căscată, ipostaze îndrăznețe
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Totul despre crima teribilă care a șocat Statele Unite. Cum și-a omorât o româncă soțul american și i-a tăiat capul, mâinile și picioarele
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Un august fierbinte. Abia acum vine marea caniculă. Avem cifrele
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
Patricia a comandat o ciorbă de văcuță și o saramură de crap, într-un restaurant din Mamaia. Cum a reacționat când a văzut nota de plată
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Primele declarații ale lui David Popovici după calificarea în finala de 100 metri liber. Cum se simte înotătorul înainte de ultima lui cursă de la JO 2024: „Nu voi putea să intru fără trac”
Capital.ro
Decizie ISTORICĂ luată de Mircea LUCESCU. Vestea pe care toată România o aștepta
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
„Durere mare” Ei sunt părinții Marinei Gavril, doctorița ucisă cu sânge rece în Brăila! Primul și singurul mesaj sfâșietor pe care femeia l-a postat după ce fiica i-a fost omorâtă
substantial.ro
Avertizare cod galben de caniculă pentru joi: temperaturi de până la 36 de grade în Bucureşti şi jumătate din ţară
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?