Marcel Ciolacu susţine că Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro. „Şomaj şi sărăcie, asta ne aşteaptă”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a scris duminică că Guvernul PNL a împrumutat din decembrie 2019 peste 10 miliarde de euro. Liderul social democrat se întreabă la ce au fost folosiţi banii, în condiţiile în care în ţară se vede "o scădere dramatică a nivelului de trai".
Romania TV
26 apr. 2020, 14:18
Marcel Ciolacu susţine că Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Marcel Ciolacu susţine că „Guvernul PNL a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut”.

„Ce a făcut PNL cu acești bani? Nu știe nimeni. Dar vedem o scădere dramatică a nivelului de trai. Mulți români abia dacă mai au bani pentru o lună ca să supraviețuiască.

Economia este cu un picior în groapă. Guvernul nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul? Șomaj și sărăcie, asta ne așteaptă. Austeritate!”, a scris liderul interimar al PSD.

Victor Ponta ameninţă cu moţiune: „Dacă domnul Iohannis ne ţine un an în case, o să supravieţuiască doar dânsul şi domnul Orban”

Preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că estimările Consiliului Fiscal arată „o cădere de 9%, despre un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agentiile de rating estimează o explozie a datoriei în PIB la peste 43%”.

„Toate cele 3 mari agenții de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică ZERO încredere în actualul guvern!

Să ne aducem aminte datele oficiale. În noiembrie și decembrie 2019, Guvernul PNL a risipit peste 17 miliarde lei din banii publici pentru depăgubiri, plăți electorale către primarii PNL, avansuri, rambursări de TVA fără verificare către firme de casă și achiziții la preț dublu de la firme prietene. Reduceri de taxe în favoarea băncilor”, precizează liderul social-democrat.

Florin Cîţu: „Ciolacu vrea România în criză. Înscrierile în IMM Invest încep săptămâna viitoare”

Marcel Ciolacu a amintit că „PSD a lăsat economia cu creștere economică de peste 4%, cu un deficit bugetar de 2,8% din PIB, o rezervă financiară de 25 miliarde lei și o pondere a datoriei de 34,6% din PIB”.

„De când a venit la putere Guvernul lui Iohannis vedem împrumuturi, împrumuturi și iar împrumuturi. Pe ce s-au dus acești bani, pentru că nu se vede nimic!? Au trecut 42 de zile din starea de urgență și nu există nicio măsură efectivă de protejare a puterii de cumpărare a populației și de sprijin pentru companii.

Dar la #propaganda ieftină PNL e campion. Seară de seară românii aud de la Orban si Iohannis: „vom face”, “vom analiza”, “vom evalua”. În realitate nu se întâmplă nimic concret”, susţine preşedintele interimar al PSD.

Mai mult, Ciolacu a dat exemplul Poloniei care are deja funcţional „Scutul pentru apărarea populației și firmelor împotriva efectelor crizei coronavirus”.

„Polonia ajută populația și firmele cu un program de 10-15% din PIB.

La noi NIMIC! Au trecut 42 de zile și mulți dintre oamenii pe care i-ați trimis în șomaj nu au primit niciun leu. Au trecut 42 de zile și niciun IMM nu a primit vreun leu sprijin. Cu platforma IMM Invest v-ați făcut de râs. #catufantastic nu a fost in stare sa faca un site ca să susțină IMM-urile, le bagă în faliment și lasă oamenii fără locuri de muncă. Altfel, #catufantastic e atacat cibernetic de ozn-uri. Orban ar trebui să aibă măcar acum mintea cea de pe urmă și să scape de el pentru că ne face rău tuturor.

Guvernul acesta de incompetenți nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populație și companii tocmai pentru a duce economia în prăpastie. Urmează să se vaite că nu mai sunt bani de pensii si salarii. Au început deja! Iar după ce pun economia în gard, vor cheama Fondul Monetar Internațional să-i ajute pentru că sunt incapabili.

Testați cât mai mult ca să reporniți economia! Altfel vom avea tăieri de salarii și pensii, milioane de șomeri și o scădere dramatică a nivelului de trai”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderii PSD şi ALDE îl acuză pe Orban de sfidarea parlamentului şi îl ameninţă cu sesizarea CCR

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!