Marcel Ciolacu taie vacanţele la Guvern: „Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii”

Premierul Marcel Ciolacu le-a interzis miniştrilor să-şi ia concediu în această vară deoarece există riscul pierderii unor sume importante din fondurile europene.
Filip Stan
20 iul. 2023, 12:15
Marcel Ciolacu taie vacanţele la Guvern:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în şedinţa Executivului, că până la sfârşitul lunii august trebuie să finalizăm renegocierea PNRR şi toţi miniştrii care coordonează reforme trebuie să facă un efort pentru a reajusta aceste proiecte. Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii, le-a transmis premierul membrilor Cabinetului.

Concediu de odihnă 2023. În ce condiții se poate face compensarea în bani a concediului neefectuat

”Avem şi alte probleme importante, tot până la sfârşitul lunii august trebuie să finalizăm renegocierea PNRR. Toţi miniştrii care coordonează reforme trebuie să facă un efort pentru a regândi priorităţi şi a reajusta proiecte”, a spus premierul în şedinţă. Marcel Ciolacu a completat:

”Vara aceasta, îmi pare foarte rău, nu vom avea concedii, suntem într-o cursă contra timp să accesăm toţi banii europeni disponibili”.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, în cadrul întrevederii cu Gallina A. Vincelette, director regional al Băncii Mondiale pentru ţările din Uniunea Europeană, şi cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria, că Guvernul României se bazează pe sprijinul Băncii Mondiale pentru susţinerea proiectelor majore de investiţii şi pentru realizarea reformelor asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

”Dorim să avem în continuare susţinerea Băncii Mondiale pentru a avansa proiecte majore de investiţii, în special în domeniul infrastructurii”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

Şeful Executivului a adăugat că pentru România sunt, de asemenea, prioritare investiţiile în infrastructura feroviară care fac conexiunea cu Ucraina, atât pentru a putea susţine tranzitul cerealelor din ţara puternic afectată de război, cât şi pentru a participa la procesul de reconstrucţie.

De asemenea, premierul a solicitat Băncii Mondiale să acorde în continuare susţinere pentru finalizarea marilor reforme asumate de România prin PNRR, în special reforma pensiilor şi cea a salarizării bugetare.

Delegaţia Băncii Mondiale a subliniat că la nivel instituţional există toată deschiderea pentru colaborarea cu autorităţile române în scopul avansării cât mai rapide a acestor reforme vitale pentru viitorul României, menţioneză sursa citată.

Marcel Ciolacu, avertisment pentru Rafila

Premierul Marcel Ciolacu i-a transmis joi, ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila că se află contratimp cu adoptarea normelor la Planul Naţional de Combatere a Cancerului. Săptămâna viitoare doresc să adoptăm modificările în şedinţa de Guvern, a cerut şeful Executivului.

Marcel Ciolacu ordonă desființarea inspectoratelor de Inspecția Muncii: ”E clar că nu și-au făcut treaba”. Ordin direct pentru Rafila

”Domnul ministru Rafila, şi dumneavoastră vă aflaţi contratimp cu adoptarea normelor la Planul Naţional de Combatere a Cancerului”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

Şeful Executivului a arătat că înţelege că tot ansamblul legislativ ce însumează aceste norme este deja pus în transparenţă publică. ”Aşadar, săptămâna viitoare doresc să adoptăm modificările în şedinţa de Guvern”, a completat Ciolacu.

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Oraşul din România unde se construiește o clădire de sute de milioane de euro. Va fi a doua, ca suprafaţă în toată țară, după Casa Poporului
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Un nou atac al urșilor în comuna Rucăr, județul Argeș: un cioban grav rănit
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'