Marcel Ciolacu, veste bună pentru toţi românii: Anul viitor, românii plătesc aceleaşi impozite pe proprietate!

Premierul anunţă că s-a amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul. Premierul a mai spus că va exista şi un calendar de creştere graduală a accizelor la bere, pentru o mai bună predictibilitate.
Filip Stan
23 oct. 2024, 12:47
Marcel Ciolacu, veste bună pentru toţi românii: Anul viitor, românii plătesc aceleaşi impozite pe proprietate!

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că anul viitor, românii plătesc aceleaşi impozite pe proprietate, decizia fiind de amânare până la 1 ianuarie 2026 a aplicării noului mod de calcul. Premierul a mai spus că va exista şi un calendar de creştere graduală a accizelor la bere, pentru o mai bună predictibilitate.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul şedinţei Executivului că anul viitor, românii plătesc aceleaşi impozite pe proprietate.

”Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul a valorii impozabile pentru clădiri, pe baza valorii din studiile de piaţă. Până atunci, Ministerul Finanţelor trebuie să îşi construiască o structură specializată, iar Agenţia de Cadastru are obligaţia de a furniza date către această structură”, a precizat şeful Executivului.  El arată că au preluat solicitările mediului de afaceri şi în cazul obligativităţii firmelor de a folosi automate de produse şi case de marcat electronice legate la serverele Fiscului.

”E vorba de o nouă tehnologie ce tipăreşte pe bon informaţii tip cod QR. Este evident că mulţi agenţi economici din zona IMM-urilor nu sunt pregătiţi încă, astfel că am extins termenul-limită până la 1 septembrie 2025”, a explicat premierul.

”Alte veşti bune vin în privinţa accizei la bere. Până acum, nivelul accizelor la bere se actualiza la 1 ianuarie cu inflaţia pe ultimele 12 luni, calculata în septembrie anul anterior. Propunem un alt model de calcul, de fapt unul cerut de industrie: un calendar de creştere graduală a accizelor la bere pentru o mai bună predictibilitate”, a mai anunţat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri, în şedinţa de Guvern, că anul viitor românii vor plăti aceleaşi impozite pe proprietate, decizia fiind de amânare până la 1 ianuarie 2026 a aplicării noului mod de calcul.

 

Sondaj INSCOP. Alegeri parlamentare 2024: PSD, primul în preferințele românilor. PNL, abia pe locul 4. Ce alte partide mai depășesc pragul de 5%

Marcel Ciolacu: Continuăm să investim în dezvoltarea Portului Constanţa, obiectiv strategic al României. Ţinta este transformarea lui într-un hub logistic la Marea Neagră 

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, continuarea investiţiilor în dezvoltarea Portului Constanţa, obiectiv strategic al României, ţinta fiind transformarea lui într-un hub logistic la Marea Neagră. Premierul a mai spus că guvernul alocă finanţare pentru două mari proiecte feroviare, de peste 320 de kilometri, prin PNRR.

”Aprobăm azi finanţarea a două mari proiecte feroviare deja începute, de peste 320 de kilometri, susţinute prin PNRR. Vom avea asigurată o parte din cofinanţare de la Banca Europeană de Investiţii, de 600 milioane de euro. Este vorba de electrificarea şi reabilitarea liniei Cluj-Oradea-Episcopia Bihor şi modernizarea liniei feroviare Caransebeş-Timişoara-Arad”, a anunţat premierul în şedinţa de Guvern.

Ciolacu a precizat că Executivul continuă să investească în dezvoltarea Portului Constanţa, obiectiv strategic al României.

”Ţinta este transformarea lui într-un hub logistic la Marea Neagră. Finanţăm cu peste 750 de milioane de lei lucrări de reabilitare pentru a asigura un al doilea acces feroviar în Portul Constanţa”, a subliniat şeful Execitivului.

El a arătat că Guvernul menţine ritmul investiţiilor în infrastructura rutieră şi aprobă primele fonduri pentru varianta de ocolire Vaslui.

”Alocăm şi peste 500 de milioane de lei ca să reabilităm drumul naţional Giurgiu-Ghimpaţi, de 36 de kilometri”, a mai spus Ciolacu în şedinţă.

Ciolacu: Alocăm azi fonduri suplimentare pentru educaţie, de peste 780 de milioane de lei, pentru cămine şi cantine studenţeşti 

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa de Guvern că Executivul alocă fonduri suplimentare pentru educaţie, de peste 780 de milioane de lei, fiind vorba despre o primă tranşă de bani, pentru realizarea sau reabilitarea de cămine şi cantine studenţeşti şi pentru a accelera digitalizarea în universităţi. În plus, orice copil dintr-o familie care are nevoie de sprijin va primi 500 de lei ca tichete sociale iar banii pot fi folosiţi pentru rechizite şi îmbrăcăminte.

Citește și: Ce spun foștii lideri PSD despre Marcel Ciolacu. Cum a reușit să adune toate energiile dintr-un partid recunoscut pentru duelul orgoliilor puternice de la vârf

”Am susţinut că trebuie să facem din construcţia de cămine studenţeşti o prioritate naţională. Începem să probăm asta în mod concret. Alocăm azi fonduri suplimentare pentru educaţie, de peste 780 de milioane de lei”, a anunţat premierul Ciolacu.
El a precizat că este o primă tranşă de bani pentru realizarea sau reabilitarea de cămine şi cantine studenţeşti şi pentru a accelera digitalizarea în universităţi.Premierul a precizat că o altă investiţie importantă este susţinerea copiiilor din medii defavorizate să meargă la şcoală şi grădiniţă ca să combatem abandonul şcolar.
”Orice copil dintr-o familie care are nevoie de sprijin va primi 500 de lei ca tichete sociale. Banii pot fi folosiţi pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Conform estimărilor, peste 400 de mii de copii dezavantajaţi vor primi acest sprijin”, a mai spus premierul Ciolacu în şedinţă.

DailyBusiness
Creștere spectaculoasă anunțată de Ligia Deca: Bursele sociale ajung la 925 de lei!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Acestea sunt țările care au cel mai mult aur din lume. Au de peste 30 de ori mai multe tone decât România
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Autostrada visurilor devine coșmar. Deschiderea în 2024 este compromisă! Lucrările stagnează pe șantier!
Adevarul
Testul care îți arată vârsta biologică în 30 de secunde
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a divulgat planul diabolic
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Noua majorare a pensiilor din 1 ianuarie. Șeful Casei de Pensii a anunțat direct procentul la TV
StirileBZI
Statul le dă 500 de lei românilor! Cine va beneficia de sprijinul financiar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Joe Biden prezintă scuze istorice amerindienilor pentru asimilarea forțată
MediaFlux
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Busola Electorală: cum îți descoperi afinitățile politice cu candidații la Președinție?