Marcel Ciolacu, veste proastă pentru vârstnici: Deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde, pentru mărirea pensiilor la 15%

Liderul PSD a arătat că după ce vor avea nişte socoteli clare cu cât vor compensa la energie, atât pentru zona vulnerabilă şi consumatorii clasnici, dar şi IMM-uri şi industrie alimentară.
Filip Stan
01 nov. 2022, 18:31
Marcel Ciolacu, veste proastă pentru vârstnici: Deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde, pentru mărirea pensiilor la 15%

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Constanţa, că dacă ne referim strict la pensii, trebuie să vorbim de principii şi a reiterat faptul că PSD susţine să se finalizeze ordonanţa pe energie şi reglementarea pieţei, dar şi problema pensiilor speciale, jalon în PNRR, înainte de a înainta un procent de majorare a acestor pensii. Deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde, pentru mărirea pensiilor la 15%, a spus Ciolacu, despre procentul avansat de premierul Nicolae Ciucă.

”Îmi pare rău că se continuă o discuţie şi o dispută pe procentul de mărire a pensiilor. Cred că în primul şi primul rând, dacă ne referim strict la pensii, trebuie să vorbim de principii. Din punctul meu de vedere, trebuie să închidem Ordonanţa pe energie”, a spus Ciolacu.

El a menţionat că 80% din energia produsă în România trebuie să intre într-o zonă de reglementare, pentru că ”noi suntem una dintre ţările care avem producţie de energie”. ”După ce am terminat clar, predictibil, pe o perioadă determinată, din punctul meu de vedere de doi ani de zile, până în aprilie 2025, astfel încât să prindem toată perioada care se anunţă mai complicată în ceea ce priveşte criza energetică. Pe urmă, trebuie să închidem jalonul din PNRR cât mai repede, în ceea ce priveşte pensiile speciale”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD a arătat că după ce vor avea nişte socoteli clare cu cât vor compensa la energie, atât pentru zona vulnerabilă şi consumatorii clasnici, dar şi IMM-uri şi industrie alimentară şi chiar marii consumatori, să aibă predictibil un preţ, închid şi vor vedea ce economii vor face venind cu o impozitare la pensiile speciale.

Orange își scumpește abonamentele de la 1 decembrie. Cât va ajunge să coste un abonament

”Atunci putem avea întreg tabloul şi vom veni cu procentul de majorare a pensiilor. Eu cred că aceasta este logica instituţională şi firească de a discuta lucrurile”, a mai spus el. Marcel Ciolacu a mai arătat că şi-ar dori şi el să mărească pensiile cu 100%, însă se va veni cu o inflaţie şi mai mare.

”Domnul prim-ministru a spus că ar fi un 15%, asta înseamnă un efort bugetar, dacă la 10% sunt 11 miliarde, deja ne ducem la un efort bugetar de 16,5 miliarde, pentru mărirea pensiilor la 15%”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că viziunea diferită în coaliţie este în privinţa ”anvelopei care va reieşi după ce se finalizează cele două legi, energia şi pensiile speciale”. ”Cred că am fost destul de explicit şi am încheiat odată acest talcioc care a devenit procentul de creştere a pensiilor”, a mai adăugat el.

Marcel Ciolacu, despre prețul unic la energie și compensarea facturilor în funcție de venit: „Nu înseamnă că se măresc prețurile”
”Dacă vrem să rămânem în zona ridicolului şi aruncăm doar ştiri de presă, fără să avem nicio logică instituţională şi fără să avem argumente foarte clare cu fundamentarea acestor măsuri ,nu am nimic împotrivă. Eu v-am spus cum gândesc eu”, a arătat Ciolacu.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal (PNL), Ionuţ Stroe, a afirmat, luni seară, că majorarea pensiilor în România trebuie să fie direct în relaţie cu rata inflaţiei, precizând că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă s-au pronunţat în legătură cu o creştere de 15 procente.

 

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!