Marcel Ciolacu vrea convocarea CSAT pentru discutarea cazului Coldea: ”Un stat nu își permite aceste lucruri”

Marcel Ciolacu a declarat că din punctul său de vedere statutul angaților serviciilor secrete după ce se pensionează ar trebui bine reglementat. „Ar trebui cazul Coldea discutat în CSAT, discutat un cadru legislativ”, a spus pemierul, care a subliniat că un stat nu își permite astfel de lucruri.
Mircea Filipescu
03 iun. 2024, 08:42
Marcel Ciolacu vrea convocarea CSAT pentru discutarea cazului Coldea: ”Un stat nu își permite aceste lucruri”

„Din punctul meu de vedere, ar trebui o discuție aplicată chiar în CSAT, și văzut cum… și acolo în interiorul serviciilor e o distincție, acolo sunt ofițerii de carieră și persoanele politice care sunt directori, trebuie discutate aceste abordări, poate prin contractele pe care le semnezi cât ești ofițer, să fie reguli foarte clare după ce părăsești funcția, nu ai voie să faci consultanță politică, sau domeniul gestionat, la un moment dat trebuie reglementat, trebuie oprit, cel mai corect ar fi printr o lege, ar trebui cazul Coldea discutat în CSAT, discutat un cadru legislativ”, a declarat Marcel Ciolacu la Prima News.

„Eu nu văd alt cadru, decât CSAT, ori Parlamentul să cheme toate instituțiile, și atunci să legifereze, anumite reguli ar trebui trasate”, a subliniat premierul.

„Nu știu dacă Coldea e vinovat sau nu, e treaba magistraților. În momentul în care există măsuri luate de magistrat, e ceva întemeiat. Un stat nu își permite aceste lucruri”, a adăugat Ciolacu.

Citește și: EXCLUSIV Traian Băsescu dă de pământ cu Victor Ponta: „Când va câștiga o primărie, măcar și la Cocârlați, o să-l respect mai mult. E prea mic ca să pierdem vremea cu el”

Premierul declarase anterior că politicienii nu se pot amesteca în justiție și punctează că, dacă cei doi, Coldea și Dumbravă, au comis infracțiunile de care sunt acuzați, e treaba magistraților să îi condamne.

„Păi, și ce facem? Dacă cineva fură în România sau comite infracțiuni nu poate fi anchetat că va fi vulnerabilă România? Eu văd că justiția funcționează. Sunt un prim-ministru care constată acest lucru. Nu am văzut că ales justiția, că este dintr-un anumit partid politic. Cu cât noi politicienii ieșim în spațiul public să comentăm decizii ale magistraților, cu atât aducem o atingere statului de drept. Nu ai dreptul cât ești în politică, cât ești persoană publică din  funcția pe care o ocupi să comentezi deciziile unui magistrat.

Când vom înțelege acest lucru, vom intra total într-o normalitate. Mai mult, să îți faci un program electoral că susții DNA, că toți care au încălcat legea să se ducă la pușcărie și apoi când partidul tău a devenit partidul penalilor să ieși să spui că acum nu mai e bine că sutem noi, asta se numește ipocrizie, veți vedea că românii vor sancționa acest lucru.”, a declarat premierul la Euronews.ro.

Citește și: EXCLUSIV Traian Băsescu, adevărul despre condamnarea lui Adrian Năstase: „Are tupeul să spună că i-a făcut Coldea dosar că i-am spus eu. Colegii tăi te-au denunțat, dragă”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!