„În numele familiei mele și al întregii comunități de la Măureni, doresc să adresez un călduros cuvânt de mulțumire domnului Ministru de Interne, Ion Marcel Vela, pentru omagiul pe care l-a adus la mormântul mamei, preotesei, asistentei medicale și al prietenei noastre, pentru îmbărbătare și pentru încredințarea că adevărul va fi aflat! Îi mulțumim pentru efort și pentru dorința de a ne întâlni și de a se interesa de starea familiei și a comunității, în urma acestei pierderi!
Doresc să precizez, pentru toți prietenii noștri, că această vizită a domnului Ministru nu a fost programată și că nu are nicio conotație politică ci, mai întâi de toate, dumnealui a venit, iar noi l-am primit ca Om.”, spune Anita Radics, președinte ATOR Banatul de Munte, într-un mesaj publicat pe Facebook.
Potrivit Antena3, asistenta medicală a fost lăsată să moară de medici, de teama infectării cu COVID-19, boala infecţioasă provocată de noul coronavirus. Femeia de 48 de ani a suferit un accident în casă, miercuri, 8 aprilie. Ea a căzut de pe o scară şi şi-a rupt piciorul. După ce a chemat ambulanţa, asistenta medicală a fost transportată la Spitalul Judeţean Reşiţa.
Ea le-a spus medicilor că a intrat în contact cu o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, dar acest lucru nu a fost confirmat până în acest moment. Asistenta a fost testată, însă rezultatul nu a ajuns la unitatea medicală.
Asistenta medicală a murit câteva ore mai târziu, din cauza complicaţiilor după infectarea cu noul coronavirus. Rudele femeii acuză medicii din spitalul din Reşiţa că nu au tratat-o.
„În cursul serii de miercuri, 8 aprilie, la ora 19.20, a fost adusă cu ambulanța, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, o pacientă în vârstă de 48 de ani, din comuna Măureni, care prezenta fractură deschisă la glezna dreaptă, în urma unui traumatism prin cădere de la o înălțime de circa doi metri. Din afirmațiile pacientei, aceasta a avut contact cu un suspect COVID-19, neconfirmat până în acest moment. Inițial, pacienta a fost cazată într-unul din eurocontainerele din curtea spitalului, unde i s-au evaluat funcțiile vitale. La acel moment, femeia era conștientă, cooperantă, dar prezenta valori tensionale scăzute. Pacientei i s-a administrat, de urgență, tratament de reechilibrare volemică și analgezice, fiind imediat mutată în salonul izolator din cadrul UPU, dotat cu sursă de oxigen și monitor de funcții vitale. De asemenea, i s-a efectuat, de urgență, consult ortopedic, în urma căruia s-a decis intrarea în sala de operație pentru intervenția chirurgicală. Imediat după consultul ortopedic, pacienta a prezentat stop cardio-respirator, demarându-se manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat favorabil, decesul declarându-se la ora 20:50″, au precizat reprezentanţii spitalului din Reşiţa, conform radioresita.ro.
Rezultatele au ajuns abia joi, după moartea femeii.