Mare atenţie la acest tip de pepene care provoacă sete. Doctorul Ciuhodaru trage semnalul de alarmă: Cancerul din farfurie trebuie să dispară!

După ce tot mai multe sortimente de îngheţată au fost retrase de pe piaţă din cauza unei substanțe toxice, oxid de etilenă, în înghețate, iată că acum oamenii au semnalat probleme și cu pepenii.
Alina Costache
20 aug. 2021, 09:18
Mare atenţie la acest tip de pepene care provoacă sete. Doctorul Ciuhodaru trage semnalul de alarmă: Cancerul din farfurie trebuie să dispară!

Mare atenţie la acest tip de pepene care provoacă sete. Se pare că anumite lubeniţe cu semințe albe ar fi injectați cu o soluție care îi face să se coacă mai repede.

Mare atenţie la acest tip de pepene care provoacă sete. Doctorul Ciuhodaru trage semnalul de alarmă

Un român spune că a cumpărat câțiva pepeni din piață de la același producător. După ce l-a tăiat, a observat felul cum arată semințele. Mai mult, după ce a mâncat câteva felii, a început să îi fie sete, un fapt anormal dacă mănânci lubeniță.

Produsele venite din import, fructe și legume, sunt controlate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Producția internă/locală este controlată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Națională Fitosanitară.

Este o problema reală de sănătate publică! Se folosesc foarte multe substanțe, coloranți artificiali, precum cromatul de plumb, galben de metil, „roșu Sudan”, carburi și multe altele. Pentru creștere se folosesc nitrați. Și nu vorbim aici doar de pepeni, ci de numeroase fructe. Dacă semințele sunt albe, necoapte, este posibil ca să fie utilizată, pentru creștere forțată, o substanță folosită în SUA la struguri și kiwi, dar interzisă în Europa. Este vorba despre Forchlorfenuron.’, a punctat Ciuhodaru.

Forchlorfenuronul a fost testat și pe şoareci în SUA. La doza maximă administrată, 400 de grame per kilogram de masă corporală, a apărut alopecia/chelia. Mai mult, șoarecii au scăzut în greutate.

‘Însă problema nu este nouă. Sunt extrem de toxice aceste substanțe, mai ales pentru copii! Multe dintre ele au efecte negative, perturbatoare din punct de vedere neuro-endocrin. Ce înseamnă acest lucru? Este o substanță care poate duce la o tulburare în dezvoltarea psihosomatică a copiilor.’, a spus Tudor Ciuhodaru.

‘Factorii perturbatori neuro-endocrini pot duce, pe termen lung, la tulburări de creștere, de dezvoltare, la infertilitate, cancer testicular, ovarian. Este o mare problemă! Recent, am mai depus alte două noi propuneri concrete la nivel european ce prevăd înființarea Rețelei Europene de Centre de Control al Calității și Conținutului alimentelor și băuturilor (nealcoolice și alcoolice) de import și locale care se desfac pe piață și sancționarea crâncenă a firmelor ce importă astfel de produse contaminate. Până când nu vom avea această Rețea de Centre de Control la nivel european, lucrurile de față vor persista.’, a precizat Ciuhodaru.

Întotdeauna marii producători vor pune pe prim plan interesul economic, dar asta nu trebuie să ducă la îmbolnăvirea oamenilor. Aceste controale de calitate ar trebui să fie în România și aleatoriu în alte două state membre. Astfel va dispărea dublul standard al produselor! Rata mare de mortalitate și incidența cancerului, mai ales în România, se leagă de ceea ce mâncăm și de dublul standard. De asemenea, trebuie și o educație în școală prin care copii să fie învățați ce și cum să mănânce.’, a declarat Ciuhodaru.

Cancerul din farfurie trebuie să dispară! 
‘Sunt o sumedenie de instituții de control plătite bine din bani publici. Prin urmare, atunci când mă duc, cel puțin într-un magazin, ar trebui să am siguranța că voi consuma un produs sigur! Eu vreau ca viața românilor să fie protejată! Cancerul din farfurie trebuie să dispară!  Mai mult, aceste firme care comercializează substanțe neconforme nu au ce să mai caute pe piață și ar trebui să primească amenzi uriașe!’, a conchis medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru

Citeşte şi: Cum recunoşti un pepene injectat. La ce trebuie să te uiţi
 

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Ministrul Energiei convocă ședință cu producătorii de energie pentru a discuta despre investiții și stocare
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'