Mare atenție, români! Greșeala pentru care turiștii pot scoate sume uriașe de bani din buzunar în Veneția

Veneția este un oraș fabulos, încărcat de istorie, dar mai ales de romantism. Turiștii care vizitează acest oraș al iubirii au foarte multe locuri de vizitat, însă trebuie să știe că italienii își conservă cu mare grijă patrimoniul și fiecare zonă are regulile ei, de care trebuie să țină cont.
Alina Costache
07 aug. 2023, 10:33
Mare atenție, români! Greșeala pentru care turiștii pot scoate sume uriașe de bani din buzunar în Veneția
Greșeala pentru care turiștii pot scoate sume uriașe de bani din buzunar în Veneția

Greșeala pentru care turiștii pot scoate sume uriașe de bani din buzunar în Veneția. Ca să nu te trezești cu o surpriză neplăcută care să îți strice vacanța este necesar să te documentezi temeinic înainte să pleci în Veneția.

Citește și EXCLUSIV Cât costă o plimbare cu gondola în Veneția, unul dintre cele mai romantice orașe din lume. Prețul nu este deloc unul accesibil

Greșeala pentru care turiștii pot scoate sume uriașe de bani din buzunar în Veneția

Cei care se plimbă pe Gran Canal, vizitează Bazilica Sf. Marcu ori alte obiective istorice de interes trebuie să știe că există o ordonanță a Poliției Municipale din Veneția care reglementează câteva lucruri.

De exemplu, înotul este interzis pe canale, la fel și scufundările. Cei care încalcă această regulă vor primi o amendă de 350 de euro.

Mai mult, deși este o practică obișnuită în alte destinații de vacanță, în Veneția turiștilor nu le este permis nici să se plimbe pe străzi în costum de baie. Cei care nu se supun acestei restricții riscă o amendă de 250 de euro.

Totodată, în Veneția este interzis mersul pe bicicletă. Amenda pentru cei care nu respectă această regulă fiind de 100 de euro. Mâncatul pe stradă, în mers, este și el interzis, iar amenda este  între 100 și 200 de euro.

Și hrănirea porumbeilor și a pescărușilor este interzisă și asta din cauza dejecțiilor care strică monumentele, lucru care nu este pe placul municipalității.

Încă din 2007, primarul Veneției le-a declarat război total porumbeilor, așadar era de așteptat ca hrănirea acestor zburătoare, dar și a pescărușilor să fie interzisă la Veneția. Turiștii care nu țin cont de această regulă ar putea plăti 500 de euro amendă, o sumă care te face să te gândești de două ori înainte de a arunca hrană la păsări.

Veneţia, primul oraş din lume care introduce bilete de intrare de 10 euro pentru turiştii de o zi

Veneţia a devenit primul oraş din lume aplică o taxă de intrare, pentru a ţine sub control numărul de turişti. Astfel, turiştii care vor să viziteze celebrul oraş italian trebuie să-şi cumpere bilete.

Obligativitatea de plăti o taxă pentru a vizita Veneţia a intrat în vigoare pe 16 ianuarie 2023. Măsura are ca scop controlarea în mod adecvat a numărului de vizitatori, cu precădere în sezonul de vârf, a explicat Simone Venturini, expert în turism, potrivit Agerpres.

Multă vreme, veneţienii au criticat numărul mare de turişti din cauza cărora se formează aglomerări uriaşe în apropierea celor mai populare obiective ale oraşului. Aşa se face că parcurgerea aleilor înguste se transformă într-o adevărată provocare.

Înaintea pandemiei COVID-19, Veneţia era vizitată zilnic de peste 100.000 de persoane. Autorităţile au luat în vizor turiştii de o zi şi oaspeţii vaselor de croazieră, despre care susţin că nu contribuie cu aproape nimic la economia locală.

Cine nu va plăti biletul de intrare în Veneţia

Rezidenţii regiunii Veneto, persoanele născute în Veneţia şi toţi cei care au rezervat cazare în oraş, sunt scutiţi de la cerinţa de a cumpăra bilet.

Preţul biletelor va varia pe fondul folosirii unui sistem dinamic de preţuri. Astfel, un bilet poate ajunge la 10 euro de persoană. În schimb, cei care vor face rezervări din timp vor plăti mai puţin. Vizitatorii vor trebui să rezerve biletele online înaintea sosirii.

Turiştii care vor intra în centrul istoric din Veneţia fără bilet vor risca amenzi cuprinse între 50 şi 300 de euro.

De atlfel, autorităţile municipale nu exclud instalarea unor bariere la toate punctele de acces în oraş.

Citește și Comisia de la Veneția critică dur legile justiției. Comisia reproşează autorităților române că au adoptat Legile Justiției fără avizul ei

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Orașul mare din Europa care a fost asaltat de români. Au ajuns a doua comunitate ca mărime și puțini vor să se mai întoarcă în țară: “Ne-au primit foarte frumos, cu multă căldură”
Capital.ro
TAXĂ pentru toți șoferii din România. Cât trebuie să achitați obligatoriu în 2025
Playtech.ro
Care sunt drepturile soțului supraviețuitor la moștenire. Ce spune legea
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Lovitură masivă pentru Trump: Un gigant auto japonez își mută producția în afara SUA, ca urmare a tarifelor impuse
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Confuzia pe care foarme mulți șoferi o fac. Ce spune Codul Rutier
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Avertizări de Cod Galben în toată țara. Vremea se schimbă radical între 25 și 27 aprilie
Cancan.ro
NU E BANC! Câți lei câștigă lunar un livrator de mâncare în Timișoara: 'Lucrez de luni până joi, 12 ore pe zi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Se montează obligatoriu pe mașini. Regulă nouă UE, aplicabilă din ianuarie 2026. Șoferii vor controla direct
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Planul secret al lui Trump să destrame Uniunea Europeană. A făcut deja primul pas
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte