O nouă lege te poate lăsa fără bani în portofel! Iată ce trebuie să faci ca să nu te trezești cu o amendă usturătoare

Șoferii din România trebuie să fie atenți atunci când circulă pe drumurile patriei pentru că o nouă inițiativă legislativă îi poate lăsa fără bani în portofel.
Alina Costache
10 aug. 2023, 21:12
O nouă lege te poate lăsa fără bani în portofel! Iată ce trebuie să faci ca să nu te trezești cu o amendă usturătoare

O nouă lege te poate lăsa fără bani în portofel. Astfel, șoferii care circulă cu mașinile pe drumuri temporar închise sau pe segmente de drumuri unde pneurile de iarnă sunt obligatorii și solicită asistență vor fi obligați să suporte costurile intervențiilor autorităților.

Citește și Şoferii care aleg să circule pe drumuri temporar închise vor fi obligați să suporte costurile intervențiilor efectuate de autorități

O nouă lege te poate lăsa fără bani în portofel

În aceste momente, Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică această lege care dacă va intra în vigoare, aceasta îi va lăsa fără bani în portofel pe șoferii prinși pe picior greșit.

„Se intenționează creșterea gradului de conștientizare a utilizatorilor de a nu circula pe drumuri închise sau restricționate, fără a avea dreptul legal de a circula pe acel drum, decât cu riscul unor consecințe pecuniare. De ex.: mașina care circulă și se blochează pe un drum închis (temporar) circulației publice din cauza căderilor de zăpadă, viscol etc., sau un vehicul cu depășiri de mase și/sau dimensiuni care circulă pe un drum cu restricții de masă sau dimensiuni fără a fi autorizat și produce un accident.

Astfel, în cazul în care acest utilizator produce un eveniment rutier sau rămâne blocat, trebuie să suporte consecințe pentru fapta sa prin decontarea costurilor echipei de intervenție a administratorului drumului, care ar putea fi întârziată de la participarea la alte evenimente rutiere. Trebuie precizat că propunerea nu vizează în mod deosebit încasarea unor sume de la utilizatori, dar se intenționează descurajarea utilizatorilor care produc aceste evenimente. Totodată, prin recuperarea costurilor la intervenție se vizează reducerea unor cheltuieli care nu se regăsesc în activitatea principală de întreținere și reparații sau în administrarea și exploatarea drumurilor de interes național și care se efectuează în situații de nerespectare sau încălcare, de către utilizatori, a prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice de către utilizatori“, se arată în actul normativ.

Autoritățile spun că prin această schimbare legislativă intenționează să impună o restricție asupra șoferilor, împiedicându-i să intre cu vehiculele pe drumurile temporar închise din cauza condițiilor meteo severe sau a deteriorării acestora, cum ar fi căderea de arbori, alunecări de teren, prăbușiri de pietre, sau inundații.

Mai mult, aceeași măsură se aplică și pentru șoferii care circulă fără pneuri adecvate pentru condițiile de drum.

„Prevederile (…) se aplică şi în cazul în care accidentul s-a produs ca urmare a nerespectării obligaţiei de a dota autovehiculele cu anvelope de iarnă, cu lanţuri sau cu alte echipamente antiderapante omologate, pe sectoarele de drum pe care acestea sunt obligatorii“, se mai arată în proiect.

Totodată, noul regulament propune ca autoritățile să furnizeze rapid o estimare a costurilor. Astfel, procesul-verbal trebuie finalizat în decurs de 30 de zile, iar șoferii care intră pe drumurile restricționate și provoacă accidente care generează daune materiale vor fi obligați, atât ei cât și asigurătorii lor, să suporte costurile estimate, într-un interval de 15 zile de la primirea documentului.

Citește și Avertizare pentru șoferii din Capitală! Amenzi de până la 5.000 de lei pentru această greșeală banală

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Țara care nici nu vrea să audă de animalele din România. A interzis total importul
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Legea nedorită de nimeni: Să nu ne ducem în altă zonă
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
AVERTISMENT pentru toți românii cu bani pe card. NU MAI FACEȚI ASTA!
Adevarul
Afacerea clandestină care i-a transformat pe securiști în milionari. „Mulți oameni și-au vândut casa pentru asta” INTERVIU
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Protest la Târgșor. Elena Udrea s-a dezlănțuit
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Simona Halep, devastată după ce a primit vestea cutremurătoare: 'Dumnezeu să-l odihnească în pace!'
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Avertizare de cod galben de ploi și vijelii pentru 10 județe până marți
Capital.ro
Se confiscă toți banii. Rămâi pe loc fără cont bancar: Statul a demarat procedura
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Noi reguli în producția alimentară: Comisia Europeană interzice aromele artificiale de fum
MediaFlux
SUMA DUPĂ RECALCULARE! Poștașii aduc FLUTURAȘII de PENSIE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!